BEZOEKERS MOETEN WEL NEGATIEF GETEST ZIJN OF AL GEVACCINEERD

Publiek is welkom bij CSI Ommen 

Maikel van der Vleuten met Beauville Z

OMMEN – Het was lang onzeker, maar het CSI Ommen kan doorgaan met de aanwezigheid van publiek. Het evenement begint woensdagmiddag 7 juli op de fraaie accommodatie van de familie Schuttert in Stegeren en wordt zondag 11 juli afgesloten met de strijd om de Grote Prijs van het CSI3.

Bezoekers van het CSI Ommen moeten wel kunnen aantonen dat ze vrij zijn van corona. Dat kan op drie manieren. Wie nog niet voldoende is gevaccineerd  tegen Covid-19 kan zich gratis laten testen via de website www.testenvoortoegang.org. Wie kan aantonen bij aankomst minder dan veertig uur eerder negatief getest te zijn, mag naar binnen. Dat geldt ook voor toeschouwers, die een geldig vaccinatiebewijs op papier of app kunnen tonen en of die een bewijs kunnen laten zien hersteld te zijn van corona.

Volop bekende namen
Sportief gezien heeft het CSI Ommen weer voldoende te bieden. Het voorlopige deelnemersveld telt volop bekende namen. Zo zijn voor Nederland onder anderen Tokio-gangers Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten (winnaar van de Grote Prijs in 2019) van de partij en komen ook Jeroen Dubbeldam, Doron Kuipers, Gerco Schröder, de afgelopen weekend in Rotterdam winnende Sanne Thijssen en Jur Vrieling  in actie in Stegeren. Vader Jan en zoons Hendrik Jan (foto hiernaast) en Frank Schuttert werken er een thuiswedstrijd af.

Interessant is ook hoe het kwartet Japanners onder leiding van coach Wim Schröder het eraf brengt alvorens in hun eigen land de Olympische Spelen worden afgewerkt.  Michael Duffy, meereizend reserve bij de Ieren voor Tokio, maakt net als stalruiter Matt Carrigan van de BWG Stables eveneens zijn opwachting in Ommen. James Billington, Alex David Gill en Sally Hopkinson verdedigen de eer van Groot-Brittannië. 

Veel ruiters uit regio
De broers Lucas en Wilton Porter starten voor de Verenigde Staten,  Julia Houtzager-Kayser rijdt voor Oostenrijk, Annelies Vorsselmans voor België en Caroline Müller voor Duitsland. Ook een groot contingent combinaties uit de ruime regio is present op de erven van Schuttert.

Onder anderen Remco Been, Amke Bekhuis, Manon Damhuis, Sander Geerink, Bart Haselbekke, Hessel Hoekstra, Mart IJland, Coen Kerbert, Rosanne Maathuis, Melissa Maatkamp, Anne-Liza Makkinga, Gerben Morsink (onderste foto), Pim Mulder, Jochen Munsterhuis, Sven Peters, Emiel Richter, Kirsten Rikkert, Fabiënne Roelofsen, Ties Rothstegge, Rob Scherphof, Madée Schuttenbeld, Henri Stegeman, Josta van Straaten, Wendy Timmers, Robert en Thijmen Vos, Annet Willems, Britt, Evi, Jessie en Maud Wiefferink en Meike Zwartjens hebben hun komst aangekondigd.

Het CSI Ommen begint woensdagmiddag om 14.30 uur met een rubriek voor het CSI1. De deelnemers van het CSI3 komen vanaf donderdag 11.30 uur in de ring. Voor vrijdag staan onder meer de rubriek over 1,50 meter met barrage en de puissance op het programma. Dat wordt zondag afgesloten met de wedstrijden om de Grote Prijs van het CSI1 over 1,40 met barrage (aanvang 10.45 uur) en van het CSI3 over 1,55 meter met barrage (15.00 uur).  Het hoofdnummer wordt voorafgegaan door een show van meervoudig wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon. Op zaterdag zijn er twee showrubrieken met tuigpaarden (ereklasse en damesnummer).

Zie ook www.jumpingdedriehoek.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)