IN ESSEN VOOR HET EERST SINDS MAANDEN WEER ACTIEF IN EEN WEDSTRIJD

Prima weekend Gerben Morsink

ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen.

De tegenwoordig in Enschede woonachtige ruiter uit Beuningen boekte onder meer twee dubbele overwinningen, een vierde, een vijfde en een zesde plaats. Voor Morsink was het zijn eerste wedstrijd sinds maanden na het uitbreken van het coronavirus.

“Het was erg leuk dat het weer eens om het echie ging”, kijkt Morsink terug op zijn deelname aan het Duitse concours. “Het was mooi georganiseerd en een beetje competitie is toch wat anders dan alleen rondjes rijden. Vooral in de Grote Prijs van zondag werd er echt voor gereden.”

Verst van allemaal
In het hoofdnummer legde Gerben Morsink met zijn elfjarige zwartbruine hengst Navarone (v. Nabab de Reve x Amor) beslag op de zesde prijs. “Navarone is het verst van allemaal op stal, dat is ook het leukst. Maar ik heb ook veel plezier van de andere paarden, die doen het voor hun leeftijd super.”

Zoals de zesjarige vosruin Jentl (v. Chaqui x Voltaire) en de een jaar oudere vosruin Carsey Z (v. Carthino Z x Guidam). Met beide paarden won hij een rubriek in Essen, waarbij Jentl in de klasse Z op de voet werd gevolgd door de zesjarige bruine merrie Colina (v. Ingmar x Carthago) en Carsey in de klasse ZZ door de zesjarige merrie Carina (v. Carthino Z x Guidam). “Jentl en Carina zijn uitersten op stal”, zegt Morsink. “Jentl is groot, wat minder snel, maar hij heeft een gigantische slag erin. Carina, die we thuis Jersey noemen, is kleiner, maar heeft echt veel atletisch vermogen. Colina zit er wat tussenin.”

Prima te doen
Met Navarone was Gerben Morsink al vierde geworden in een rubriek over 1,40 meter, met Carina reed hij naar de vijfde prijs in de klasse Z. “Het smaakt naar meer. Het was in Essen prima te doen met een verplichte afstand van anderhalve meter tussen mensen en het is jammer dat er in Nederland nog niet echt perspectief in zit. Veel ambassadeurs van de paardensport, zoals Emile Hendrix en Anky van Grunsven, maken zich er sterk voor dat we binnenkort weer meer mogen. Voor ruiters met een eigen stal lukt het allemaal nog wel. Voor jonge ruiters en amateurs is het mooi dat ze voor winstpunten kunnen rijden. Maar ideaal is het natuurlijk allemaal niet. In feite is dit voor iedereen een vervelende situatie.”

Ook Madée Schuttenbeld en Pia-Luise Aufrecht waren actief in Essen. De eerste pakte met de ruin Picco R een vijfde plek in de klasse Z en met Nikias van de Bisschop een achtste prijs in de Grote Prijs. De amazone uit De Lutte was onder meer goed voor een zevende positie op de bruine merrie Anita over 1,40 meter en een negende in de klasse Z met de bruine ruin That’s Mie R.

Foto © Kiek4Fun

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)