IN ESSEN VOOR HET EERST SINDS MAANDEN WEER ACTIEF IN EEN WEDSTRIJD

Prima weekend Gerben Morsink

ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen.

De tegenwoordig in Enschede woonachtige ruiter uit Beuningen boekte onder meer twee dubbele overwinningen, een vierde, een vijfde en een zesde plaats. Voor Morsink was het zijn eerste wedstrijd sinds maanden na het uitbreken van het coronavirus.

“Het was erg leuk dat het weer eens om het echie ging”, kijkt Morsink terug op zijn deelname aan het Duitse concours. “Het was mooi georganiseerd en een beetje competitie is toch wat anders dan alleen rondjes rijden. Vooral in de Grote Prijs van zondag werd er echt voor gereden.”

Verst van allemaal
In het hoofdnummer legde Gerben Morsink met zijn elfjarige zwartbruine hengst Navarone (v. Nabab de Reve x Amor) beslag op de zesde prijs. “Navarone is het verst van allemaal op stal, dat is ook het leukst. Maar ik heb ook veel plezier van de andere paarden, die doen het voor hun leeftijd super.”

Zoals de zesjarige vosruin Jentl (v. Chaqui x Voltaire) en de een jaar oudere vosruin Carsey Z (v. Carthino Z x Guidam). Met beide paarden won hij een rubriek in Essen, waarbij Jentl in de klasse Z op de voet werd gevolgd door de zesjarige bruine merrie Colina (v. Ingmar x Carthago) en Carsey in de klasse ZZ door de zesjarige merrie Carina (v. Carthino Z x Guidam). “Jentl en Carina zijn uitersten op stal”, zegt Morsink. “Jentl is groot, wat minder snel, maar hij heeft een gigantische slag erin. Carina, die we thuis Jersey noemen, is kleiner, maar heeft echt veel atletisch vermogen. Colina zit er wat tussenin.”

Prima te doen
Met Navarone was Gerben Morsink al vierde geworden in een rubriek over 1,40 meter, met Carina reed hij naar de vijfde prijs in de klasse Z. “Het smaakt naar meer. Het was in Essen prima te doen met een verplichte afstand van anderhalve meter tussen mensen en het is jammer dat er in Nederland nog niet echt perspectief in zit. Veel ambassadeurs van de paardensport, zoals Emile Hendrix en Anky van Grunsven, maken zich er sterk voor dat we binnenkort weer meer mogen. Voor ruiters met een eigen stal lukt het allemaal nog wel. Voor jonge ruiters en amateurs is het mooi dat ze voor winstpunten kunnen rijden. Maar ideaal is het natuurlijk allemaal niet. In feite is dit voor iedereen een vervelende situatie.”

Ook Madée Schuttenbeld en Pia-Luise Aufrecht waren actief in Essen. De eerste pakte met de ruin Picco R een vijfde plek in de klasse Z en met Nikias van de Bisschop een achtste prijs in de Grote Prijs. De amazone uit De Lutte was onder meer goed voor een zevende positie op de bruine merrie Anita over 1,40 meter en een negende in de klasse Z met de bruine ruin That’s Mie R.

Foto © Kiek4Fun

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)