ONDER MEER ZEGE MET BALOU IN GROTE PRIJS SILVER TOUR

Prima week Remco Been in Oliva

OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar boekte een flinke serie aan mooie resultaten. De mooiste daarvan was de overwinning in de Grand Prix over 1,40 meter in de Silver Tour van zaterdag.

In die ‘kleine Grote prijs’ troefde Been de complete concurrentie op superieure wijze af met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin x Grand Pilot). Een dag eerder greep Been met hetzelfde paard op een parcours over twee fasen nog net naast de hoofdprijs. Toen werd hij alleen geklopt door de Zweedse amazone Lin Widmark met Cougar Q, die een kleine seconde sneller was op het tweede deel van het traject. De Britse Joanne Mcglory deelde met Been de tweede plek op Triomphe Kervec. Beide keren werd Mareille van Geel-Schroder vijfde met haar achtjarige bruine merrie Gigi-Carmen. De voormalig Lattropse finishte over 1,25 meter op tijd met Haminka als achtste.

In de rubriek op tijd over 1,40 meter was Remco Been vrijdag met de achtjarige bruine ruin Las Vegas goed door de zevende positie. Hilde Woudstra eindigde met de achttien jaar oude schimmelmerrie Clinton als vijfde in de door Karel Cox met Cava gewonnen proef.

Been liet ook op donderdag al zien in goede vorm te verkeren. Hij sloot met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) de wedstrijd over 1,40 meter tegen de klok als derde af, noteerde met Balou van het Molenhof  de zesde tijd over 1,35 meter in de Silver Tour en werd met Ikusasa Smh vierde over twee fasen bij de zesjarige paarden.

De tweede week in Oliva eindigde met een hoogtepunt voor Daan van Geel. Met zijn elf jaar oude bruine ruin Djam (v. Canturano) bleef hij al zijn opponenten voor in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage.

Foto Remco Been © Kiek4Fun

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)