ONDER MEER ZEGE MET BALOU IN GROTE PRIJS SILVER TOUR

Prima week Remco Been in Oliva

OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar boekte een flinke serie aan mooie resultaten. De mooiste daarvan was de overwinning in de Grand Prix over 1,40 meter in de Silver Tour van zaterdag.

In die ‘kleine Grote prijs’ troefde Been de complete concurrentie op superieure wijze af met de tienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin x Grand Pilot). Een dag eerder greep Been met hetzelfde paard op een parcours over twee fasen nog net naast de hoofdprijs. Toen werd hij alleen geklopt door de Zweedse amazone Lin Widmark met Cougar Q, die een kleine seconde sneller was op het tweede deel van het traject. De Britse Joanne Mcglory deelde met Been de tweede plek op Triomphe Kervec. Beide keren werd Mareille van Geel-Schroder vijfde met haar achtjarige bruine merrie Gigi-Carmen. De voormalig Lattropse finishte over 1,25 meter op tijd met Haminka als achtste.

In de rubriek op tijd over 1,40 meter was Remco Been vrijdag met de achtjarige bruine ruin Las Vegas goed door de zevende positie. Hilde Woudstra eindigde met de achttien jaar oude schimmelmerrie Clinton als vijfde in de door Karel Cox met Cava gewonnen proef.

Been liet ook op donderdag al zien in goede vorm te verkeren. Hij sloot met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) de wedstrijd over 1,40 meter tegen de klok als derde af, noteerde met Balou van het Molenhof  de zesde tijd over 1,35 meter in de Silver Tour en werd met Ikusasa Smh vierde over twee fasen bij de zesjarige paarden.

De tweede week in Oliva eindigde met een hoogtepunt voor Daan van Geel. Met zijn elf jaar oude bruine ruin Djam (v. Canturano) bleef hij al zijn opponenten voor in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage.

Foto Remco Been © Kiek4Fun

 

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)