Première Altena smaakt naar meer

SIBCULO - De eerste dag van de Jumping Tour Holland zit erop en de première smaakt naar meer. Dat was de unanieme conclusie van de ruiters die dinsdag hun eerste rondjes sprongen op de terreinen van Altena Stables in Sibculo, zes weken lang uitvalsbasis voor professionele ruiters. In Sibculo hebben ze een nieuwe 'speeltuin' gevonden, waar ze onder de beste condities hun paarden kunnen trainen.

"Helemaal goed", vond bijvoorbeeld Robert Vos. "Het moet nog even op gang komen, maar dit is prachtig voor iedereen en alles. Dit brengt actie, zorgt voor beweging en dat is ook voor de handel goed. Als het halfgebakken zou zijn, was het niet wat. Maar dit hebben we nodig. De bodem hier is ongelooflijk goed, je kunt hier heerlijk trainen. Het is zeker zo mooi voor elkaar als in De Wolden, waar we altijd graag komen. Als er volgende week nog een tweede ring bij komt, is het helemaal perfect."

Remco Been was niet minder enthousiast. "Vanmorgen heb ik hier twee jonkies gereden en vanmiddag heb ik twee andere uitgeprobeerd. Het is super hier. Ik zal niet elke dag een vrachtwagen vol paarden meenemen, maar dat je hier de kans hebt om zoveel paarden te laten springen als je wilt, is geweldig. Het is echt mooi hier. Moet je eens kijken hoe het parcours erbij ligt."

Waren de Tukkers al uitstekend te spreken, de Belg Kevin Gielen was ronduit lyrisch. De ruiter van Stal Hank Melse: "Dit is veruit het beste wat ik ooit in Nederland heb meegemaakt. De KNHS doet altijd moeilijk. Bij het minste of geringste krijg je een boete, dat gaat soms nergens over. Hier worden de professionele stallen lid van de Vriendenclub van Jumping Tour Holland. Je kunt hier super trainen. Wil je twee keer springen, dan spring je twee keer. Wil je dat drie maal, dan doe je dat. Als professionals hadden we gewoon nood aan z'n accommodatie om te trainen. Het is hier tiptop voor elkaar."

Gielen vecht zich terug richting top na een periode van twee jaar blessureleed. "Zo lang ben ik eruit geweest met een gescheurde ruiterspier. De pees was afscheurd van het bot in mijn rechterbeen. Het herstelproces heeft heel lang geduurd. Ik ben een hoop dokters tegengekomen, onder wie helaas ook diverse cowboys. Ik heb een jaar gesukkeld tot de bekende sportarts dokter Martens me heeft geopereerd. Nu ben ik er zo goed als af, al heb ik nog steeds fysio."

Met zijn paard Acpunto Z beleefde Kevin Gielen de primeur van de eerste hoofdprijs tijdens Jumping Tour Holland. Hij mocht na de gecombineerde oefenrubriek over 1,30/1,40 meter in handicap 450 euro in ontvangst nemen. Marianne Boerema werd tweede met Wickey Wickey en de derde plaats was voor de Zweedse amazone Sofia Kroon met Rolex. De oud-wereldkampioene onder 25 jaar van enkele jaren geleden in Zangersheide is samen met Jan Altena eigenaar van een aantal paarden en woont al negen maanden in Sibculo. Ze reed in de barrage van acht combinaties de snelste tijd, maar tikte op de laatste hindernis de bovenste plank uit de lepels.

En Jan Altena zelf, gastheer en parcoursbouwer van de oefenparcoursen, glunderde na de eerste dag van oor tot oor. "Er is hier de hele dag gesprongen. Ik denk dat er in totaal een kleine tweehonderd rondjes zijn gereden. En de bodem is werelds, ondanks alle regen van de afgelopen dagen. Van de gemeente kreeg ik net bericht dat ze dit willen steunen omdat het mooie promotie voor Sibculo is. En van de ruiters krijg ik alleen maar lof. Ik hoor steeds dat ze dit nodig hadden. Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen."

"En dat verdient Jan", vind Kevin Gielen. "Hij is hier wel aan begonnen en heeft zijn nek uitgestoken. Als ruiters moeten we hem hier allemaal mee helpen."

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)