HESSEL HOEKSTRA OOK IN DERBY TWEEDE ACHTER ZWOLLENAAR

Pim Mulder voltooit zijn trilogie

ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor was hij de al beste in de hoofdrubriek geweest.
 

Pim Mulder, de grote man van de 53ste editie van de Almelose Ruiterdagen,kreeg met zijn triomf het natte pak dat traditie is voor de winnaar van de derby, waarvan hij zaterdagavond zei dat hij dat er graag voor over zou hebben als hij eerste zou worden.

Op de rug van Gondola B troefde Mulder net als zaterdag Hessel Hoekstra als belangrijkste concurrent van zich af. Hoekstra moest in de barrage met Diazetta 1,68 seconde toegeven op Mulder. Melissa Maatkamp, vorig jaar nog winnares, zag als derde foutloze uit de eerste rondgang met Celvana af van de extra rondgang. Koen Westendorp reikte na een springfout in het basisparcours tot de vierde plek met Durano, Pim Mulder werd met BCO Furioso ook nog eens vijfde.

Hessel Hoekstra was wel de sterkste in de finale van de klasse M. Met Iron Maiden troefde hij de rest van het veld op snelheid duidelijk af. Ties Rothstegge werd vijfde met Chiquitita, Amber van Marle zesde met El Clarimo.

Chantal Roerink was met Isaludine de beste van de rest in de eindstrijd van de klasse L, waarin Lotte Walraven met Goldstrike oppermachtig was. Daphne Tijhuis met Heros D en Carmen Leussink met Ferdy eindigden als vierde en vijfde.
Marjolijn Groener pakte met 80 stijlpunten de overwinning in de klasse B. Debby Hammink was met En Vogue goed voor de derde plaats (77,5).

UITSLAGEN ALMELOSE RUITERDAGEN

 

Meer Springen

LIER – Jeroen Dubbeldam was zowel vrijdag als zaterdag dichtbij een zege in het hippisch centrum De Azelhof tijdens het CSI2 in het Belgische Lier. (24-01-2021)
LIER – Steven Veldhuis reed donderdag drie keer de top tien binnen bij het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. (22-01-2021)
SALZBURG – Hessel Hoekstra voltooide zaterdag tijdens het Amadeus Indoor in het Oostenrijkse Salzburg zijn trilogie. De eerste prijs in de finale van... (18-01-2021)
SALZBURG – Remco Been kwam vrijdag precies een halve seconde te laat door de finish om de hoofdrubriek van de dag voor zich op te kunnen eisen... (16-01-2021)
OPGLABBEEK - Willem Greve heeft ook in het tweede weekend van het nieuwjaarconcours in het Belgische Opglabbeek alweer een zege te pakken. De... (15-01-2021)
ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse... (30-12-2020)
LIER – Hessel Hoekstra (op archieffoto) was zowel woensdag als donderdag dichtbij een overwinning tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op beide... (18-12-2020)
OPGLABBEEK – Remco Been heeft het naar zijn zin in het Belgische Opglabbeek. Na een dubbele zege op donderdag bij de jonge paarden sloeg hij vrijdag... (11-12-2020)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)
OLDENBURG – Gerco Schröder boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI in het Duitse Oldenburg. De Tubbergenaar was de sterkste in de toprubriek... (30-10-2020)
MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)