HESSEL HOEKSTRA OOK IN DERBY TWEEDE ACHTER ZWOLLENAAR

Pim Mulder voltooit zijn trilogie

ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor was hij de al beste in de hoofdrubriek geweest.
 

Pim Mulder, de grote man van de 53ste editie van de Almelose Ruiterdagen,kreeg met zijn triomf het natte pak dat traditie is voor de winnaar van de derby, waarvan hij zaterdagavond zei dat hij dat er graag voor over zou hebben als hij eerste zou worden.

Op de rug van Gondola B troefde Mulder net als zaterdag Hessel Hoekstra als belangrijkste concurrent van zich af. Hoekstra moest in de barrage met Diazetta 1,68 seconde toegeven op Mulder. Melissa Maatkamp, vorig jaar nog winnares, zag als derde foutloze uit de eerste rondgang met Celvana af van de extra rondgang. Koen Westendorp reikte na een springfout in het basisparcours tot de vierde plek met Durano, Pim Mulder werd met BCO Furioso ook nog eens vijfde.

Hessel Hoekstra was wel de sterkste in de finale van de klasse M. Met Iron Maiden troefde hij de rest van het veld op snelheid duidelijk af. Ties Rothstegge werd vijfde met Chiquitita, Amber van Marle zesde met El Clarimo.

Chantal Roerink was met Isaludine de beste van de rest in de eindstrijd van de klasse L, waarin Lotte Walraven met Goldstrike oppermachtig was. Daphne Tijhuis met Heros D en Carmen Leussink met Ferdy eindigden als vierde en vijfde.
Marjolijn Groener pakte met 80 stijlpunten de overwinning in de klasse B. Debby Hammink was met En Vogue goed voor de derde plaats (77,5).

UITSLAGEN ALMELOSE RUITERDAGEN

 

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)