HESSEL HOEKSTRA TEVREDEN TWEEDE IN GROTE PRIJS ALMELO

Pim Mulder slaat opnieuw toe

ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een overwinning van Hessel Hoekstra in de Grote Prijs van Almelo.
 

Twaalf combinaties, acht uit de klasse Z en vier uit de ZZ, haalden de barrage in een boeiende wedstrijd. Lang leek het erop dat Hoekstra met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Zijn rit op Comme Prévu was er een uit het boekje. “Toch had ik niet het idee dat het genoeg zou zijn”, bekende de net negentienjarige ruiter. Hoekstra is sinds januari van dit jaar ’s ochtends actief voor Stal Oosterbrook van de als gevolg van een gecompliceerde heupbreuk nog altijd uitgeschakelde Gert-Jan Bruggink en rijdt ’s middags paarden voor Erik Wiefferink.

In De Lutte krijgt Hoekstra de mogelijkheid de toppaarden van Gert-Jan Bruggink in de sport uit te brengen. “Ik rijd daardoor best veel internationaal en op hoog niveau. Dat is een super kans voor mij, al is de oorzaak natuurlijk minder leuk voor Gert-Jan. Bij Erik rijd ik vooral jonge paarden die eraan komen. Ook daar heb ik het prima naar mijn zin.”

'Super mooi concours'
Net als in Almelo, waar ook de tweede plaats voor hem smaakte als een overwinning. “Comme Prévu heeft niet veel galop, dus ik wist dat het nog wel sneller kon”, lichtte Hessel Hoekstra toe. “En al werd ik in de laatste rit nog geklopt door Pim, ik ben hier heel tevreden mee. Zeker weten. Ik geniet trouwens sowieso wel hier. Ik ben hier vanaf maandag en het is een super mooi concours.”

Don Willemsen
Don Willemsen bleef na een dappere poging met Corazon precies achttiende seconde achter bij de tijd van Hessel Hoekstra. Pim Mulder slaagde wel. Hij dook nog 1,08 seconde onder diens chrono van 42,38 seconde. “Het ging vandaag echt heel hard, dus ik wist dat ik alles zou moeten geven om te winnen. Ik heb vanaf het begin gas gegeven en na hindernis 3 heb ik heel veel risico genomen. Dat pakte gelukkig goed uit, mijn paard deed het fantastisch.”

Freedom Again (v. Carambole) is de negenjarige bruine ruin, die op stal de ondertussen verkochte Djoost Again moet doen vergeten. Mulder won daarmee vorig jaar de Grote Prijs in Ommen, zijn mooiste triomf tot nu toe. “Het ziet er veelbelovend uit. De fokker van Djoost heeft ook deze zelf opgeleid en hem bij me gebracht. Het is geweldig dat hij dat vertrouwen in me heeft. Dat moet ook het doel zijn  voor mij, doorbouwen met een paard dat al wat kent. Freedom had al Z gelopen toen ik hem kreeg. Voor mij een nieuw paard waarmee ik aan de gang kan.”

Al drie keer won Pim Mulder de derby, waarmee zondag het programma van de Almelose Ruiterdagen wordt afgesloten. “De derby rijden is apart en leuk. Het zou mooi zijn om hier deze week voor de derde dag op rij te winnen en het daarmee af te maken. Daar heb ik graag een nat pak voor over.”

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)