HESSEL HOEKSTRA TEVREDEN TWEEDE IN GROTE PRIJS ALMELO

Pim Mulder slaat opnieuw toe

ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een overwinning van Hessel Hoekstra in de Grote Prijs van Almelo.
 

Twaalf combinaties, acht uit de klasse Z en vier uit de ZZ, haalden de barrage in een boeiende wedstrijd. Lang leek het erop dat Hoekstra met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Zijn rit op Comme Prévu was er een uit het boekje. “Toch had ik niet het idee dat het genoeg zou zijn”, bekende de net negentienjarige ruiter. Hoekstra is sinds januari van dit jaar ’s ochtends actief voor Stal Oosterbrook van de als gevolg van een gecompliceerde heupbreuk nog altijd uitgeschakelde Gert-Jan Bruggink en rijdt ’s middags paarden voor Erik Wiefferink.

In De Lutte krijgt Hoekstra de mogelijkheid de toppaarden van Gert-Jan Bruggink in de sport uit te brengen. “Ik rijd daardoor best veel internationaal en op hoog niveau. Dat is een super kans voor mij, al is de oorzaak natuurlijk minder leuk voor Gert-Jan. Bij Erik rijd ik vooral jonge paarden die eraan komen. Ook daar heb ik het prima naar mijn zin.”

'Super mooi concours'
Net als in Almelo, waar ook de tweede plaats voor hem smaakte als een overwinning. “Comme Prévu heeft niet veel galop, dus ik wist dat het nog wel sneller kon”, lichtte Hessel Hoekstra toe. “En al werd ik in de laatste rit nog geklopt door Pim, ik ben hier heel tevreden mee. Zeker weten. Ik geniet trouwens sowieso wel hier. Ik ben hier vanaf maandag en het is een super mooi concours.”

Don Willemsen
Don Willemsen bleef na een dappere poging met Corazon precies achttiende seconde achter bij de tijd van Hessel Hoekstra. Pim Mulder slaagde wel. Hij dook nog 1,08 seconde onder diens chrono van 42,38 seconde. “Het ging vandaag echt heel hard, dus ik wist dat ik alles zou moeten geven om te winnen. Ik heb vanaf het begin gas gegeven en na hindernis 3 heb ik heel veel risico genomen. Dat pakte gelukkig goed uit, mijn paard deed het fantastisch.”

Freedom Again (v. Carambole) is de negenjarige bruine ruin, die op stal de ondertussen verkochte Djoost Again moet doen vergeten. Mulder won daarmee vorig jaar de Grote Prijs in Ommen, zijn mooiste triomf tot nu toe. “Het ziet er veelbelovend uit. De fokker van Djoost heeft ook deze zelf opgeleid en hem bij me gebracht. Het is geweldig dat hij dat vertrouwen in me heeft. Dat moet ook het doel zijn  voor mij, doorbouwen met een paard dat al wat kent. Freedom had al Z gelopen toen ik hem kreeg. Voor mij een nieuw paard waarmee ik aan de gang kan.”

Al drie keer won Pim Mulder de derby, waarmee zondag het programma van de Almelose Ruiterdagen wordt afgesloten. “De derby rijden is apart en leuk. Het zou mooi zijn om hier deze week voor de derde dag op rij te winnen en het daarmee af te maken. Daar heb ik graag een nat pak voor over.”

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)