BAS VAN DER AA VIJF KEER IN DE TOP DRIE IN SAASVELD

Peter Olthof bij SAS sterkste in ZZ

SAASVELD – Peter Olthof (foto) was woensdag onbetwist de sterkste in de klasse ZZ tijdens de SAS, de eerste editie van het maandelijkse indoorspringen in de Ankerhal van Saasveld.  Met Flying Dream reed de Langevener in de barrage van de eerste proef naar een tijd van precies 42 seconden.

Olthof bleef daarmee Kirsten Rikkert met Entertainer (50,11) en Bas van der Aa met Calgary (48,15 met een springfout) ver voor. In het tweede parcours was de winst voor Zachary Libes met Clara (42,79). Aileen Menneken met Zingaro (38,26) en Bas van der Aa met Eros W waren aanzienlijk sneller, maar tikten beiden onderweg een balk uit de lepels.

Ook in de klasse Z eindigde Bas van der Aa enkele keren in het voorste gelid. In de eerste omloop moest hij met een verschil van ruim vijf seconden Asia Brown op Cirsina voor zich dulden en finishte Kim Bekhuis met Fontendra van de Beekzijde als derde. Met Cartoon HL moest Van der Aa in de tweede proef met een marge van slechts 0,08 seconde de hoogste eer laten aan Margit Magi met Hello Besi. Met Eros W werd hij ook in de Z-klasse derde.

Drie keer dubbele zege
Drie deelnemers in Saasveld boekten woensdag een dubbele zege. Mareille Lentfert zegevierde zowel in de eerste proef van de klasse L als die van de klasse M met Visa-Vie (foto rechts). Ook Danny Schaper won in beide klassen een keer, maar deed dat met twee verschillende paarden: Cillow en Bad Boy. Dirja Veneberg pakte tweemaal een eerste plaats in de klasse B op stijl met Twente Stables Jacardo S (77,5) en Twente Stables Jackpot (75) en eindigde met J’ Adore (4-75,5) ook nog een keer als derde.

In de klasse M waren de tweede plaatsen overdag voor Peter Olthof met Invulflits en Mareille Engbers met Herzogin von Loma en finishten Diarmuid Howley met Hannahlette TH en Danny Schaper met Zilvano als derde. In de klasse L eisten Anne-Liza Makkinga met Messi PS en Rianne Nalis met E Guriel  de tweede posities op. Chanel van der Wal met Fiësta en Tom Brinkman met Isa Th VO bezetten de derde plekken. Rianne Dijkers was met Heyli goed voor de tweede plaats in de eerste rubriek voor de B-ruiters (67,5), Puck Haverkate met Amelusina VDP (72,5) en Lonneke Klein Willink met Alant (72) bleven in de tweede ronde het dichtst in de buurt van Dirja Veneberg.

Ook ’s avonds werd er gereden in de Ankerhal. Roderick van den Engh bleek in de klasse M met Jufferbeek’s Hazelaar in de barrage sneller dan Lisanne Smit met Hawaii. Nathalie Klaas was wel de snelste, maar moest met Lascia Stare na een springfout tevreden zijn met de derde stek. De Duitse combinatie schreef wel de klasse L op haar naam, gevolgd door Pascalle Lienesch met Figaro en Noa Grevinga met I’m the Man. Nikki Nijenkamp won met Chinchou de klasse B met 70,5 stijlpunt, op de voet gevolgd door Lauren Spikkert op Cornelis (70) en op wat meer afstand door Dinja Middelkamp op Idora ARW (65,5).

Ponyruiters
Benthe Lammertink won de zwaarste rubriek voor ponyruiters met Here’s a Milion. In de klasse L ging de zege naar Maud Reekers op Binky. Ze bleef Briana Oostindjer met Joey en Lisa Schröder met Tomahawk voor.  Jesse Berkers met Dynamite H kreeg de meeste stijlpunten (82) in de klasse B (categorie DE), waarin Lois Derkink met Casino Royale (77,5) als tweede eindigde. Categorie BC draaide uit op een onderonsje tussen Lisa en Thomas Schröder met respectievelijk Tomahawk en Two-Step. Lisa won met 78 punten, voor Thomas met 75,5 punt.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)