OOK ZEGES VOOR BENTHE LAMMERTINK EN TIES ROTHSTEGGE BIJ CH ALBERGEN

Pascalle Lienesch beste bij junioren

GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op het Evere Maathuis stuurde ze Heurante DD bekwaam over de tot 1,20 meter opgestelde hindernissen en was ze veruit de snelste van de slechts twee foutloze combinaties.

 

De tweede plaats was op 2,5 seconde voor Frederique Broadwith met Das van het Winkelveldeke. Geertje van Aarle moest met Diamond Lady ondanks een veel snellere tijd dan Pascalle Lienesch na een springfout genoegen nemen met de derde plek.

Benthe Lammertink was de snelste in de tweede groep bij de children met Here’s a Million v. L. Elize Velzen met Held en Stefan Mol met I Thermie R52 legden beslag op de volgende prijzen. Britt Schaper was ongenaakbaar in de eerste groep, waarin ze met Heerdestar de rapste van de dag was. Roelof Dolfijn  met Apple werd tweede, de derde stek was voor Noëlle Klokman met Jagossi.

Ook Ties Rothstegge boekte een zege. Met Joey A troefde hij al zijn tegenstanders af in de eerste groep van de klasse L. Ook Sarah Koppelman met Comte de Chombord en Sander Naber met Jayden hadden het nakijken.

De Friese amazone Hanna de Vries was twee keer succesvol. Ze greep de winst in de tweede groep van de klasse L met Numero’s Diamond, voor Kim Zantingh met Caressa Z en werd mety Double Dutch ook nog derde. In de eerste groep van de klasse M bleef ze met Diamantina Lammie Theunissen met High Five nipt voor en finishte Rob Wiefferink als derde.

Marcel Beukers eiste met Ireleva de eerste plaats voor zich op in de tweede groep van de klasse M. Hier waren Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan en Geke Prins met Dakar Junior Z goed voor de volgprijzen.

Op archieffoto: Pascalle Lienesch met Haurante DD.

Meer Springen

VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)