LARS (TWEE KEER), LISA  EN THOMAS SCHRÖDER PAKKEN ZEGES IN ANKERHAL SAASVELD

Opvolgers staan thuis in de rij

Gerco Schroder met zoon Thomas en dochter Lisa (boven). Onder Ben Schröder met zoon Lars.

SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport in de toekomst veel plezier beleven aan de kinderen van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder. Hun opvolgers staan thuis in de rij.

Lars, zoon van Ben, won tijdens de middagsessie zowel de klasse L als M. In de avondvonduren ging Thomas, van wie Gerco de vader is, met de winst aan de haal in de klasse B. Zus Lisa zegevierde bij de ponyruiters in categorie C van de klasse L.

Lars klopte in de klasse M met Grashopper nummer twee -Sven Peters op Iepje- met een verschil van 0,15 seconde. Ryoji Takada werd derde met Georgia. Ook in de klasse L was Peters met Iepje de belangrijkste uitdager van de jeugdige Tubbergenaar, die dit keer Dynamite TN onder het zadel had. Nu was Judith Vetker met Kathleen WV goed voor de derde plek.

Thomas Schröder verzamelde voor zijn foutloze optreden met Grace-Rose in de klasse B liefst 90 stijlpunten. Zus Lisa tekende voor de snelste nulronde in haar klasse met Apache.

“Als de motivatie blijft, kan het zeker wat worden”, voorspelt Ben Schröder. “Zelf waren we vroeger zeer gedreven en er dag en nacht mee bezig. De vraag is natuurlijk of zij dat er over een aantal jaren ook voor over hebben. Wil je aan topsport doen, dan moet dat ook in je zitten. Wij weten nu uiteraard de weg, het is ons vak. Daarom  hebben we ook goed materiaal. Wim en ik trainen vaak anderen en kunnen de ervaringen delen. In onze tijd moesten we alles nog zelf ontdekken en ging onze vader altijd mee..”

Blij wakker worden
Het is wel donders mooi om te zien dat ze er liefhebberij in hebben en dat het goed gaat. We krijgen zo een beetje terug van wat we er zelf voor gedaan hebben. Het is trouwens wel grappig dat onze dochter Sanne van dertien ook net begonnen is. Ze was eerder een beetje bang, maar heeft de knop helemaal omgezet. Ze begint er steeds meer lol in te krijgen. Maar ze hoeven niets van ons hoor. Als ze maar iets doen waar ze ’s morgens blij van wakker worden.”

Gerco deelt de mening van zijn oudere broer. “Er moet niks, ze moeten het vooral zelf leuk vinden. En dan zal de toekomst wel uitwijzen wat er mogelijk is. Het is lastig genoeg, het is een lange weg om ergens te komen. Maar het is supermooi om te zien dat ze er lol in hebben. Ook Floor, de dochter van Wim van zeven, is net begonnen op de pony waar Lisa eerder op reed.  Wij kunnen alleen proberen ze goed te begeleiden met onze kennis en ervaring. Uiteindelijk moeten ze het wel zelf doen. Maar zeker op wedstrijden hebben ze de drive wel.”

Mulder, Geerink en Veldhuis
Net als de neefjes Schröder vertolkte ook Wesley Mulder een hoofdrol in de Ankerhal. Mulder greep in de ochtendrubriek voor de klasse Z met Lady Carthago op superieure wijze de eerste en met Holland ook nog eens de tweede prijs. My Relander met Supreme, Jessie Wiefferink met Fay en Nuri Dijks met Fiancé maakten de top vijf compleet. Eerder op de ochtend was Wesley Mulder met Jump for You VDP ook al niet te kloppen in de klasse M. Sander Geerink met Kilimanjaro en Steven Veldhuis met Julyander Jhx boden nog het meest tegenstand.

Van dat laatste tweetal maakte Sander Geerink vervolgens de dienst uit in de klasse ZZ door met Jiquentero eerste en met Florijn W tweede te worden. Eerder op de dag had Steven Veldhuis zich op soortgelijke wijze een klasse apart getoond in de klasse L, waarin hij won met Karolitha en met Kodak naar de tweede positie reed. Daniek Wiesemann eindigde als derde met Mercedes WM, waarmee ze in de klasse B met 75 punten ook al het best scoorde.

Lisa Everts won ’s middags met Captain Morgan de klasse ZZ. Matt Garrigan zegevierde met Quantum Robin in de klasse Z. Hij was de enige foutloze deelnemer, die binnen de tijd bleef. Ook Bas van der Aa met Example en Vincent Geerink met Blue van Wegen lieten het hout liggen, maar zij verloren nipt van de klok. Ze werden nog wel tweede en derde. In de klasse B werd Carolien Teggeler op Axwell beloond met 77,5 stijlpunt.

Coen Kerbert liet met Karole als enige alle hindernissen onberoerd achter zich in de avondrubriek van de klasse M en verwees daarmee Hans Wulferink met Jennifer, die een balk aftikte, naar plek twee. 
Lisa de Paauw triomfeerde in de klasse L met Izadora. Ze werd gevolgd door Indy ten Hag met Jackpot en Eva Geers met Kiss Dame WV. 
 

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)