Ook young riders superieur in Wierden

WIERDEN - De Nederlandse young riders toonden zich donderdag net als eerder op de dag de collega's van de ponyploeg superieur in de landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival in Wierden. Nadat na de eerste manche de leiding nog gedeeld moest worden met de Belgen sloegen Frank Schuttert, Robin van de Wetering en Charlotte Verhagen de illusies van de concurrentie aan diggelen. Sjaak Sleiderink maakte het succes in de tweede ronde helemaal compleet door in een in feite al overbodige tweede rit een derde nul op het bord te zetten.

Achter Oranje met acht strafpunten werd Italië alsnog tweede en grepen de Noren de derde plaats.

Robin van de Wetering was op Untouchable met twee knappe foutloze rondes de beste van het viertal Nederlanders. Frank Schuttert begon op Colorado HS met twee balken, maar droeg met een tweede rit zonder haperingen goed bij aan het Oranje-succes. Sjaak Sleiderink noteerde met La Toya 44 als slotruiter van het stel nul en vier strafpunten en Charlotte Verhagen presteerde met Willemijn HL constant met in beide omlopen één fout. In de tweede manche stelde ze daarmee de winst in feite al veilig, maar de overwinning werd er nog een stuk fraaier op door het puntgave slotakkoord van Sjaak Sleiderink.

De Denekamper: "Voor La Toya was dit de eerste landenwedstrijd en ze heeft het super gedaan. Jammer van die schijtfout in de eerste manche, maar ze herpakte zich heel goed en in de tweede ronde hadden we nog iets meer rust in het parcours."

Sleiderink stelde in Wierden zijn kandidatuur voor een plekje in de ploeg voor het EK in Oostenrijk, maar is wel zo realistisch te beseffen dat de concurrentie moordend is. "Dat is nog aan tandje hoger en we moeten natuurlijk afwachten of Sven ons meeneemt. Ja, als het lukt denk ik dat ik met La Toya daar meer kans heb, omdat ze net iets beter is dan BMC Lasksha de Breve. Die ging de laatste dagen bij het NK toch wat minder. Maar we zullen nog heel erg ons best moeten doen om mee te mogen. Ik zal me nog een paar keer goed moeten laten zien bij twee sterrenconcoursen en in Grand Prix'. Want we hebben momenteel bij de young riders heel veel goede ruiters en paarden."

Frank Schuttert beaamt dat volmondig, maar is vol goede moed. "Ik denk dat ik in vorm ben", aldus de lange ruiter uit Stegeren. Als eerste starter begon ik met twee fouten, waarvan ik de eerste aan mezelf wijt. Ik kwam niet zo goed de dubbel in waardoor de balk er bij de insprong afging. Daarna ging het op de muur nog eenmaal fout. Normaal heeft Colorado daar geen moeite mee, het was net of hij het dit keer niet goed inschatte waardoor er een blok uit viel. Toen we na de eerste manche samen met de Belgen toch gedeeld eerste stonden, had ik er wel vertrouwen in. Zeker toen Robin haar tweede nulrondje reed. Dan weet je dat er of van Charlotte of van Sjaak nog wel eentje bij komt."

Bondscoach Sven Harmsen: "Ze hebben het allemaal goed gedaan vandaag. Stuk voor stuk hebben ze het karwei prima afgemaakt. Maar vijf anderen waren vorige week in Reims in de stromende regen fantastisch op gras, deze vier hebben gewonnen op een geweldige bodem. De ploeg van Reims mag volgende week, op Charlotte Verhagen na, in Hagen ook op een fantastische bodem bewijzen wat ze kan. Daarna ga ik op mijn gemak de ploeg voor het EK kiezen. We hebben gewonnen acht topjockeys. Helaas mogen er maar vijf mee naar het EK."

Uitslag landenwedstrijd young riders

Op de foto rijden vanaf links Robin van de Wetering, Sjaak Sleiderink, Charlotte Verhagen en Frank Schuttert hun ereronde op de gewonnen mountainbikes.  
     

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)