MET HOLLAND VAN DE BISSCHOP NET ALS DRIE JAAR GELEDEN DE STERKSTE IN WIERDEN

Ook Grote Prijs is voor Remco Been

WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.
 

De lokale favoriet kopieerde daarmee met de twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) zijn succes van drie jaar geleden, toen de combinatie ook al de beste was in manege De Vossenbos. Dertien dagen geleden won Been met hetzelfde paard ook al het hoofdnummer tijdens Indoor Zwolle.

De Ier Harry Allen tekende met Izzy by Piccobello voor de tweede plek. Met een achterstand van slechts tweetiende seconde bleef Allen als enige van de overige vijf foutloze deelnemers in de barrage dicht bij de tijd van Been. Britt Wiefferink eindigde met haar veertienjarige schimmelruin Alpha VDL op de achtste positie, twee plaatsen achter Mariët Smit-Hoekstra die met U Bresco Z winnaar Remco Been 0,39 seconde te snel af was, maar op de laatste hindernis een balk in het zand liet ploffen. Remco Been: "Het bleef tot het laatst spannend. Eerst kwam Harry Allen heel dichtbij en dat het sneller kon dan ik had gereden bleek in de laatste rit van Mariët. Het was dus nog wel twee keer echt billen knijpen. Voor mezelf heb ik een mooie vloeiende barrage gereden. Uiteindelijk was het genoeg, het mocht gelukkig zo zijn. Een heel mooie overwinning, zeker ook omdat het in Wierden is. Het paard is goed in vorm, maar ik weet dat er ook weer andere tijden zullen komen. Hopelijk blijven die nog even weg en blijft het nog even zo doorgaan."

De nieuwe parcpoursbouwer Quintin Maertens had voor een pittige en selectieve opgave gezorgd. Van de 43 gestarte combinaties haalden er uiteindelijk 34 de finish.

Willem Greve winnaar Grote Prijs CSI1
Willem Greve greep de overwinning in de Grote Prijs van het CSI1. Met zijn bruine hengst Highway M TN bleef de ruiter uit Markelo de in Wierden succesvolle Pim Mulder op Dywis en Wilton Porter met de zeven jaar oude bruine merrie Heike Es (v. Falaise de Muze) voor, Joey Lansink finishte met de bruine ruin Igor als zesde.

In de afsluitende rubriek voor de Small Tour van het CSI2 was Henri Stegeman met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Endeavour (v. Cantos) de beste Twentenaar. Kirsten Rikkert tekende voor de zesde plek met haar zestien jaar oude vosmerrie Winde RAG (v. Sheraton) en Steven Veldhuis werd achtste met zijn achtjarige bruine merrie Grandia's Elima (v. Spartacus TN). De zege ging naar de Engelse amazone Annabel Shields op haar zestienjarige schimmelruin Wet Wet Wet.

Pim Mulder pakte nog maar eens een overwinning in de slotproef voor de Small Tour van het CSI1. Met Hazelhorst 1 (v. Cardento) was hij de snelste. Remco Been eindigde als vierde met Djakarta du Reve en Conor Drain als vijfde met Inspiration. Hilde Woudstra bezette met Titania de zevende positie en Kirsten Rikkert met Queen 175 de tiende.

Zie ook www.indoorwierden.com

Archieffoto's Remco Been met Holland van de Bisschop (boven) en Willem Greve met Highway TN © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)