MET HOLLAND VAN DE BISSCHOP NET ALS DRIE JAAR GELEDEN DE STERKSTE IN WIERDEN

Ook Grote Prijs is voor Remco Been

WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.
 

De lokale favoriet kopieerde daarmee met de twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) zijn succes van drie jaar geleden, toen de combinatie ook al de beste was in manege De Vossenbos. Dertien dagen geleden won Been met hetzelfde paard ook al het hoofdnummer tijdens Indoor Zwolle.

De Ier Harry Allen tekende met Izzy by Piccobello voor de tweede plek. Met een achterstand van slechts tweetiende seconde bleef Allen als enige van de overige vijf foutloze deelnemers in de barrage dicht bij de tijd van Been. Britt Wiefferink eindigde met haar veertienjarige schimmelruin Alpha VDL op de achtste positie, twee plaatsen achter Mariët Smit-Hoekstra die met U Bresco Z winnaar Remco Been 0,39 seconde te snel af was, maar op de laatste hindernis een balk in het zand liet ploffen. Remco Been: "Het bleef tot het laatst spannend. Eerst kwam Harry Allen heel dichtbij en dat het sneller kon dan ik had gereden bleek in de laatste rit van Mariët. Het was dus nog wel twee keer echt billen knijpen. Voor mezelf heb ik een mooie vloeiende barrage gereden. Uiteindelijk was het genoeg, het mocht gelukkig zo zijn. Een heel mooie overwinning, zeker ook omdat het in Wierden is. Het paard is goed in vorm, maar ik weet dat er ook weer andere tijden zullen komen. Hopelijk blijven die nog even weg en blijft het nog even zo doorgaan."

De nieuwe parcpoursbouwer Quintin Maertens had voor een pittige en selectieve opgave gezorgd. Van de 43 gestarte combinaties haalden er uiteindelijk 34 de finish.

Willem Greve winnaar Grote Prijs CSI1
Willem Greve greep de overwinning in de Grote Prijs van het CSI1. Met zijn bruine hengst Highway M TN bleef de ruiter uit Markelo de in Wierden succesvolle Pim Mulder op Dywis en Wilton Porter met de zeven jaar oude bruine merrie Heike Es (v. Falaise de Muze) voor, Joey Lansink finishte met de bruine ruin Igor als zesde.

In de afsluitende rubriek voor de Small Tour van het CSI2 was Henri Stegeman met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Endeavour (v. Cantos) de beste Twentenaar. Kirsten Rikkert tekende voor de zesde plek met haar zestien jaar oude vosmerrie Winde RAG (v. Sheraton) en Steven Veldhuis werd achtste met zijn achtjarige bruine merrie Grandia's Elima (v. Spartacus TN). De zege ging naar de Engelse amazone Annabel Shields op haar zestienjarige schimmelruin Wet Wet Wet.

Pim Mulder pakte nog maar eens een overwinning in de slotproef voor de Small Tour van het CSI1. Met Hazelhorst 1 (v. Cardento) was hij de snelste. Remco Been eindigde als vierde met Djakarta du Reve en Conor Drain als vijfde met Inspiration. Hilde Woudstra bezette met Titania de zevende positie en Kirsten Rikkert met Queen 175 de tiende.

Zie ook www.indoorwierden.com

Archieffoto's Remco Been met Holland van de Bisschop (boven) en Willem Greve met Highway TN © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

KRONENBERG – Jeroen Dubbeldam verzekerde zich zondag op het hippisch centrum De Peelbergen net als een jaar eerder in Mierlo van de bronzen medaille... (09-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle kreeg zondagmiddag ondanks een vierde plaats in het eindklassement toch brons omgehangen na het NK springen voor... (09-08-2020)
KRONENBERG – Thijmen Vos is er tijdens het nationaal kampioenschap springen voor children niet in geslaagd zijn kansen op een medaille te verzilveren... (08-08-2020)
KRONENBERG – Willem Greve en Jeroen Dubbeldam nestelden zich vrijdag dankzij opnieuw een foutloze rit keurig in de kopgroep tijdens de strijd om het... (07-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle en Madee Schuttenbeld beleefden een prima tweede dag van de strijd om het NK springen voor junioren. Door foutloze... (07-08-2020)
KRONENBERG- Het lijkt bijna een gewoonte van hem te worden: Gerben Morsink begon donderdag net als in voorgaande jaren prima aan de strijd om het... (06-08-2020)
ERMELO - De begin oktober geplande finale van de Longines FEI Nations Cup™ gaat vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus niet door. Dat besluit... (06-08-2020)
BONHEIDEN – Willem Greve sloot zondag de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden af op de tiende plaats. (02-08-2020)
WIERDEN – Het CSI2 Outdoor Wierden krijgt toch twee rubrieken, die meetellen voor de Longines FEI Ranking. De organisatie is erin geslaagd voldoende... (29-07-2020)
KRONENBERG/LIER - De beste regionale klassering tijdens de eerste springweek van de Summer Tour op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwam dit... (26-07-2020)
KRONENBERG – Met twee vierde plaatsen en een negende positie begon Eric ten Cate (op archieffoto) donderdag prima aan de Summer Tour van het CSI De... (23-07-2020)
OPGLABBEEK – Regionale ruiters weerden zich afgelopen weekend verdienstelijk tijdens het concours op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. (20-07-2020)
DIEPENHEIM – My Relander (foto) vertolkte dinsdag de hoofdrol in wat je met een beetje fantasie een thuiswedstrijd voor de voor Estland uitkomende... (15-07-2020)
ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)