MET HOLLAND VAN DE BISSCHOP NET ALS DRIE JAAR GELEDEN DE STERKSTE IN WIERDEN

Ook Grote Prijs is voor Remco Been

WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.
 

De lokale favoriet kopieerde daarmee met de twaalfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) zijn succes van drie jaar geleden, toen de combinatie ook al de beste was in manege De Vossenbos. Dertien dagen geleden won Been met hetzelfde paard ook al het hoofdnummer tijdens Indoor Zwolle.

De Ier Harry Allen tekende met Izzy by Piccobello voor de tweede plek. Met een achterstand van slechts tweetiende seconde bleef Allen als enige van de overige vijf foutloze deelnemers in de barrage dicht bij de tijd van Been. Britt Wiefferink eindigde met haar veertienjarige schimmelruin Alpha VDL op de achtste positie, twee plaatsen achter Mariët Smit-Hoekstra die met U Bresco Z winnaar Remco Been 0,39 seconde te snel af was, maar op de laatste hindernis een balk in het zand liet ploffen. Remco Been: "Het bleef tot het laatst spannend. Eerst kwam Harry Allen heel dichtbij en dat het sneller kon dan ik had gereden bleek in de laatste rit van Mariët. Het was dus nog wel twee keer echt billen knijpen. Voor mezelf heb ik een mooie vloeiende barrage gereden. Uiteindelijk was het genoeg, het mocht gelukkig zo zijn. Een heel mooie overwinning, zeker ook omdat het in Wierden is. Het paard is goed in vorm, maar ik weet dat er ook weer andere tijden zullen komen. Hopelijk blijven die nog even weg en blijft het nog even zo doorgaan."

De nieuwe parcpoursbouwer Quintin Maertens had voor een pittige en selectieve opgave gezorgd. Van de 43 gestarte combinaties haalden er uiteindelijk 34 de finish.

Willem Greve winnaar Grote Prijs CSI1
Willem Greve greep de overwinning in de Grote Prijs van het CSI1. Met zijn bruine hengst Highway M TN bleef de ruiter uit Markelo de in Wierden succesvolle Pim Mulder op Dywis en Wilton Porter met de zeven jaar oude bruine merrie Heike Es (v. Falaise de Muze) voor, Joey Lansink finishte met de bruine ruin Igor als zesde.

In de afsluitende rubriek voor de Small Tour van het CSI2 was Henri Stegeman met een derde plaats op de tienjarige bruine ruin Endeavour (v. Cantos) de beste Twentenaar. Kirsten Rikkert tekende voor de zesde plek met haar zestien jaar oude vosmerrie Winde RAG (v. Sheraton) en Steven Veldhuis werd achtste met zijn achtjarige bruine merrie Grandia's Elima (v. Spartacus TN). De zege ging naar de Engelse amazone Annabel Shields op haar zestienjarige schimmelruin Wet Wet Wet.

Pim Mulder pakte nog maar eens een overwinning in de slotproef voor de Small Tour van het CSI1. Met Hazelhorst 1 (v. Cardento) was hij de snelste. Remco Been eindigde als vierde met Djakarta du Reve en Conor Drain als vijfde met Inspiration. Hilde Woudstra bezette met Titania de zevende positie en Kirsten Rikkert met Queen 175 de tiende.

Zie ook www.indoorwierden.com

Archieffoto's Remco Been met Holland van de Bisschop (boven) en Willem Greve met Highway TN © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)