Ook Cognac Champblanc 'Olympisch'

DEN BOSCH – Ook Glock’s Cognac Champblanc van Gerco Schröder heeft nu het 'keurmerk' NOP achter zijn naam, als een van de vier potentiële teampaarden voor de Olympische Spelen, die de Stichting Nederlands Olympiade Paard deze week vastlegde. Ook Nederlands kampioen VDL Groep Zidane van Leopold van Asten, Emerald van Harrie Smolders en eventing-toptalent Concrex Bayro van Tim Lips dragen vanaf nu het achtervoegsel NOP. De contractondertekening vond plaats tijdens de persconferentie over de ‘Road to Rio’ van de KNHS in de Brabanthallen.

Stichting Het Nederlands Olympiade Paard heeft met Glock HPC Holding BV een principe akkoord bereikt waarmee het huidige toppaard Glock’s Cognac Champblanc van Gerco Schröder wordt vastgelegd door het NOP. Begin januari eindigde Schröder met de schimmelruin op de vierde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Basel. Vorig jaar leverde de combinatie belangrijke bijdragen aan de vele topklasseringen van het Nederlandse springteam in landenwedstrijden en natuurlijk het teamgoud op het EK in Aken.

In de wereldbekerfinale in Las Vegas eindigde Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc op de twaalfde plaats. Glock’s London NOP is het tweede paard waarmee Gerco wellicht de weg naar Rio aflegt.

Niet verrassend
Het is niet verrassend dat Stichting Het Nederlands Olympiade paard VDL Groep Zidane heeft toegevoegd aan haar collectie potentiële teampaarden. De nu twaalfjarige ruin werd vorig jaar in Mierlo met Leopold van Asten overtuigend Nederlands kampioen. Ze waren de beste Nederlandse combinatie in de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven en leverden met foutloze ronden een bijdrage aan de winst in de Nations Cup in Falsterbo.

Bondscoach Rob Ehrens riep Van Asten en VDL Groep Zidane op als reserve-combinatie voor het Europees kampioenschap in Aken en de finale van de FEI landenwedstrijdencompetitie in Barcelona. Zidane’s eigenaar Wim van de Leegte zette zijn handtekening onder het contract met het NOP.

De twaalfjarige goedgekeurde hengst Emerald is de troef waarmee Harrie Smolders over twee weken in Gothenburg gaat meedingen om een topklassering in de wereldbekerfinale. Vorig jaar won de combinatie de wereldbekerwedstrijd in Washington, hielp ze het Nederlandse team aan de winst in de Nations Cup in Falsterbo en behaalde topklasseringen in de Grote Prijzen van Sankt Gallen, Lummen en onlangs in Bordeaux.

Rob Ehrens riep Smolders en Emerald op als reservecombinatie voor het EK in Aken. Een lichte blessure hield Emerald echter thuis. Wie weet vliegt de voshengst van Axel Verlooy, die als eigenaar het contract met het Stichting NOP tekende, komende zomer naar Rio de Janeiro.

Het Nederlandse eventing-team heeft zich in 2014 met een derde plaats op het WK in Caen geplaatst voor de Olympische Spelen van komende zomer. Vorig jaar toonde het team vormbehoud met een vierde plaats op het Europees kampioenschap in Blair Castle.

Een van de meest talentvolle jonge paarden van het internationale circuit, Concrex Bayro, boekte met Tim Lips vorig jaar uitstekende resultaten bij hun debuut op viersterren niveau. In het Duitse Luhmühlen eindigden ze als zevende. In Pau sloten ze het seizoen af met een hele goede elfde plaats. De schimmel is dan ook het paard waarmee voor Lips een topklassering in Rio de Janeiro wordt voorspeld. Om zeker te zijn dat Concrex Bayro niet naar het buitenland verkocht wordt, heeft het bestuur van het NOP met de eigenaren van de Concrex Bayro een contract getekend, waarmee de nu tienjarige ruin behouden blijft voor de Nederlandse topsport. (Bron KNHS)

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)