IER WINT DRIE KEER IN LANGEVEEN: IN KLASSEN M, Z EN ZZ

Onemanshow van Conor Drain

LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij, in de klassen M, Z en ZZ.

Als winnaar van de klasse ZZ met Cristo verdiende Drain meteen een startplek voor het CSI1 of CSI2 Twente in Geesteren van 2020. Met Shanroe Barney pakte hij de zege in de klasse Z en met Mekalio was hij de beste in de klasse M.

En dat terwijl de concurrentie toch bepaald  niet kinderachtig was. Koen Westendorp was met Helsinki ‘best of the rest’ in de klasse ZZ, waarin Eveliina Talvio met Chelsea de derde plek opeiste en Hessel Hoekstra met Diazetta en Peter Olthof met Hugo naar de vierde en vijfde positie verwees.

Eric ten Cate was de belangrijkste tegenstander van Conor Drain in de klasse Z. De ruiter uit Geesteren eindigde als tweede met Forry Fox. Eveliina Talvio bezette ook nu de derde positie, dit keer met Hallo Lady. Bas van der Aa werd vierde met Homemade Danga SW en Bas van den Burg vijfde met Ivar.

Van die laatste combinatie had Conor Drain nog het meest te duchten in de klasse M, waarin Lieke Reinders-Ophof met Illinois VDL als derde in de uitslag werd genoteerd.

Mareille Engbers kon met Ich bin ein Loma Britt Schaper met Bad Boy niet van de winst afhouden. Wel voorkwam ze dat de winnares met Miss Universe van Dorperheide ook nog eens tweede werd.

In de klasse B werd zowel zaterdag als zondag gereden. Gido Bruns troefde zaterdag met Jahzara ook Marlène Bels met Elenorfee en Pascalle Donders met Jaleva af. Een dag later ging de zege naar Chloe in het Veld met Ciros, voor Pascalle Donders met Jaleva en Annemieke Hatzmann met Jasper W.

UITSLAGEN PONY’S

Finale DE
1) Annemijn Wolters met Zidane
2) Liz Loman met Kellogs
3) Thomas Schröder met Giorgio

Finale ABC
Liz Loman met Rianwyn Welsh Flyer 
Maud Reekers met Binky
Sieuwke Höften met Popey

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)