WAARONDER ZYPRIA S VAN WILLEM GREVE EN ALPHAVILLE VAN FRANK HOSMAR

NOP behoudt toppaarden tot Tokyo

Willem Greve met Zypria S. Foto © www.fototrailer.nl

ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse paarden vast te leggen. Daaronder Zypria S NOP van Willem Greve en Alphaville NOP van Frank Hosmar.

Nieuwkomers in de ‘NOP-stal’ zijn de springpaarden Israel van de Dennehoeve, Sterrehof’s Dante en Dolinn. Bij de dressuurpaarden zijn er afspraken gemaakt over blikvanger Glock’s Toto jr. en voor de discipline eventing is Crossborder Radar Love met het oog op de periode na Tokio vastgelegd.

Alle paarden die nu zijn vastgelegd zijn door het college van bondscoaches van de KNHS voorgedragen. De KNHS is enorm blij dat het NOP er in dit moeilijke jaar in geslaagd is het aantal paarden dat onder contract staat uit te breiden. Het realiseren van de afspraken met alle eigenaren is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF. 

Springen    
Met de eigenaren van springpaard Zypria NOP, dat wordt uitgebracht door Willem Greve, is overeengekomen dat de merrie ook in 2021 beschikbaar is voor TeamNL. Daarnaast heeft het NOP de eigenaren van drie andere speciale toppers bereid gevonden hun paarden voor Nederlandse ruiters beschikbaar te houden. Dat zijn Sterrehof’s Dante van Stoeterij Sterrehof, die dit jaar onder het zadel van Marc Houtzager Nederlands kampioen werd. Ook de zeer getalenteerde Dolinn in eigendom van Jennifer Gates, de dochter van Microsoft-boegbeeld Bill Gates, is aan het NOP toegevoegd. De bruine merrie maakte met topruiter Harrie Smolders dit jaar al zeer veel indruk. Derde in de rij is Israel van de Dennehoeve van eigenaar SF Equestrian die onder het zadel van Bart Bles imponeerde.

Paradressuur
Bij de paradressuur zijn er voor komend jaar geen veranderingen. De contracten met de eigenaren van de vijf eerder vastgelegde paarden zijn alle verlengd.Dat betekent dat Alphaville NOP van Frank Hosmar, Demantur RS2 NOP van Sanne Voets, Findsley NOP van Rixt van der Horst, Wallace NOP. van Nicole den Dulk en Webron NOP van KNHS Talententeamlid Maud de Reu ook komend jaar beschikbaar zijn voor TeamNL.

Dressuur
Met Glock’s Zonik NOP had Edward Gal al de beschikking over een belangrijk teampaard. In de nieuwe contracten met eigenaar Glock Horse Performance Center Netherlands is ook overeengekomen om het nieuwe talent Glock’s Toto jr. vast te leggen. Bovendien zal Glock’s Dream Boy onder het zadel van Hans Peter Minderhoud komend jaar wederom NOP achter zijn naam hebben staan.De afspraken over MDH Avanti NOP die wordt uitgebracht door Anne Meulendijks en Desperado NOP die succesvol is met Emmelie Scholtens zijn eveneens verlengd. 

Eventing
Met Ceda NOP heeft Merel Blom een belangrijke troef in handen voor Tokio. Ook de door Blom gereden zeer getalenteerde zevenjarige Crossborder Radar Love van Jeanine Steentjes is vastgelegd. Dit is niet met het oog op de komende Olympische Spelen, maar om de combinatie van Merel Blom en dit paard voor de toekomst in stand te kunnen houden. De afspraken over dit paard lopen voor een jaar met de optie om te verlengen richting de Olympische Spelen van Parijs 2024. 
Ook de afspraken over Dimitri NO. van Raf Kooremans zijn verlengd tot en met Tokio. Wicro Quibus NOP van Laura Hoogeveen maakt niet langer deel uit van het NOP. 

De gegevens van de paarden van Willem Greve en Frank Hosmar zijn:
 
Naam paard: Zypria S NOP
Ruiter: Willem Greve (Markelo)
Afstamming: Canturo x Lux Z
Fokker: Julius-Peter Sinnack (Bochholt)
Eigenaar: Julius-Peter Sinnack (Bochholt) en Willem Greve Sportpaarden B.V. (Markelo)
Geslacht: Merrie
Geboortejaar: 2007
Stamboek: Holsteiner

Alphaville NOP
Ruiter: Frank Hosmar (Haarle)
Afstamming: Sandreo x Iglesias
Fokker: A. Hendriks, Reek
Eigenaar: F. Hosmar, A. Hosmar-Keekstra (Haarle)
Geslacht: Ruin
Geboortejaar: 2005
Stamboek: KWPN (Dutch warmblood)

Foto onder van Frank Hosmar met Alphaville © Loes Wielheesen

Meer Springen

SALZBURG – Remco Been kwam vrijdag precies een halve seconde te laat door de finish om de hoofdrubriek van de dag voor zich op te kunnen eisen... (16-01-2021)
OPGLABBEEK - Willem Greve heeft ook in het tweede weekend van het nieuwjaarconcours in het Belgische Opglabbeek alweer een zege te pakken. De... (15-01-2021)
LIER – Hessel Hoekstra (op archieffoto) was zowel woensdag als donderdag dichtbij een overwinning tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op beide... (18-12-2020)
OPGLABBEEK – Remco Been heeft het naar zijn zin in het Belgische Opglabbeek. Na een dubbele zege op donderdag bij de jonge paarden sloeg hij vrijdag... (11-12-2020)
LIER – Jeroen Dubbeldam was zondag dichtbij de zege in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter in Lier. Met zijn twaalfjarige bruine ruin Oak... (22-11-2020)
OPGLABBEEK – Meike Zwartjens kan terugkijken op een sportief zeer geslaagd weekend in het Belgische Opglabbeek. De jonge amazone uit Raalte reed... (16-11-2020)
SAASVELD – Ook de strijd om de Twente Cup voor springruiters wordt dit jaar niet voortgezet. De twee resterende wedstrijden voor de voorselectie in... (03-11-2020)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van het CSI3 Opglabbeek. (01-11-2020)
OPGLABBEEK -  Lucas Porter was zaterdag iedereen de baas in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (01-11-2020)
OLDENBURG – Gerco Schröder boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI in het Duitse Oldenburg. De Tubbergenaar was de sterkste in de toprubriek... (30-10-2020)
MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)