WAARONDER ZYPRIA S VAN WILLEM GREVE EN ALPHAVILLE VAN FRANK HOSMAR

NOP behoudt toppaarden tot Tokyo

Willem Greve met Zypria S. Foto © www.fototrailer.nl

ERMELO - De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) is er ook voor komend jaar, tot aan de Olympische Spelen van Tokio, in geslaagd diverse paarden vast te leggen. Daaronder Zypria S NOP van Willem Greve en Alphaville NOP van Frank Hosmar.

Nieuwkomers in de ‘NOP-stal’ zijn de springpaarden Israel van de Dennehoeve, Sterrehof’s Dante en Dolinn. Bij de dressuurpaarden zijn er afspraken gemaakt over blikvanger Glock’s Toto jr. en voor de discipline eventing is Crossborder Radar Love met het oog op de periode na Tokio vastgelegd.

Alle paarden die nu zijn vastgelegd zijn door het college van bondscoaches van de KNHS voorgedragen. De KNHS is enorm blij dat het NOP er in dit moeilijke jaar in geslaagd is het aantal paarden dat onder contract staat uit te breiden. Het realiseren van de afspraken met alle eigenaren is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF. 

Springen    
Met de eigenaren van springpaard Zypria NOP, dat wordt uitgebracht door Willem Greve, is overeengekomen dat de merrie ook in 2021 beschikbaar is voor TeamNL. Daarnaast heeft het NOP de eigenaren van drie andere speciale toppers bereid gevonden hun paarden voor Nederlandse ruiters beschikbaar te houden. Dat zijn Sterrehof’s Dante van Stoeterij Sterrehof, die dit jaar onder het zadel van Marc Houtzager Nederlands kampioen werd. Ook de zeer getalenteerde Dolinn in eigendom van Jennifer Gates, de dochter van Microsoft-boegbeeld Bill Gates, is aan het NOP toegevoegd. De bruine merrie maakte met topruiter Harrie Smolders dit jaar al zeer veel indruk. Derde in de rij is Israel van de Dennehoeve van eigenaar SF Equestrian die onder het zadel van Bart Bles imponeerde.

Paradressuur
Bij de paradressuur zijn er voor komend jaar geen veranderingen. De contracten met de eigenaren van de vijf eerder vastgelegde paarden zijn alle verlengd.Dat betekent dat Alphaville NOP van Frank Hosmar, Demantur RS2 NOP van Sanne Voets, Findsley NOP van Rixt van der Horst, Wallace NOP. van Nicole den Dulk en Webron NOP van KNHS Talententeamlid Maud de Reu ook komend jaar beschikbaar zijn voor TeamNL.

Dressuur
Met Glock’s Zonik NOP had Edward Gal al de beschikking over een belangrijk teampaard. In de nieuwe contracten met eigenaar Glock Horse Performance Center Netherlands is ook overeengekomen om het nieuwe talent Glock’s Toto jr. vast te leggen. Bovendien zal Glock’s Dream Boy onder het zadel van Hans Peter Minderhoud komend jaar wederom NOP achter zijn naam hebben staan.De afspraken over MDH Avanti NOP die wordt uitgebracht door Anne Meulendijks en Desperado NOP die succesvol is met Emmelie Scholtens zijn eveneens verlengd. 

Eventing
Met Ceda NOP heeft Merel Blom een belangrijke troef in handen voor Tokio. Ook de door Blom gereden zeer getalenteerde zevenjarige Crossborder Radar Love van Jeanine Steentjes is vastgelegd. Dit is niet met het oog op de komende Olympische Spelen, maar om de combinatie van Merel Blom en dit paard voor de toekomst in stand te kunnen houden. De afspraken over dit paard lopen voor een jaar met de optie om te verlengen richting de Olympische Spelen van Parijs 2024. 
Ook de afspraken over Dimitri NO. van Raf Kooremans zijn verlengd tot en met Tokio. Wicro Quibus NOP van Laura Hoogeveen maakt niet langer deel uit van het NOP. 

De gegevens van de paarden van Willem Greve en Frank Hosmar zijn:
 
Naam paard: Zypria S NOP
Ruiter: Willem Greve (Markelo)
Afstamming: Canturo x Lux Z
Fokker: Julius-Peter Sinnack (Bochholt)
Eigenaar: Julius-Peter Sinnack (Bochholt) en Willem Greve Sportpaarden B.V. (Markelo)
Geslacht: Merrie
Geboortejaar: 2007
Stamboek: Holsteiner

Alphaville NOP
Ruiter: Frank Hosmar (Haarle)
Afstamming: Sandreo x Iglesias
Fokker: A. Hendriks, Reek
Eigenaar: F. Hosmar, A. Hosmar-Keekstra (Haarle)
Geslacht: Ruin
Geboortejaar: 2005
Stamboek: KWPN (Dutch warmblood)

Foto onder van Frank Hosmar met Alphaville © Loes Wielheesen

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)