ROSSUMMER IN BARRAGE NAAR SNELSTE TIJD VAN ALLE KLASSEN

Noaber Cup voor Oude Weernink

DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. De 33-jarige Rossummer was in een extra manche met de winnende tijd van 33,91 seconde de snelste van alle barragekandidaten uit de verschillende klassen, die moesten uitmaken wie de beker zou veroveren.

Oude Weernink kwam uit in de klasse B, waarin hij aanvankelijk op stijl zevende werd. Maar zijn foutloze rit op de zesjarige Ivanca (v. Cassini Gold) leverde hem wel een plekje op in de finaleronde, waarin hij met zijn chrono iedereen te vlug af was. Ivanca is een eigen fokproduct uit de fokkerij en stoeterij, die Stefan Oude Weernink samen met zijn vader Hans runt.

Verder als fokmerrie
“Omdat we er zelf te weinig tijd voor hadden, heeft iemand anders Ivanca een tijdje gereden en hebben we zelfs geprobeerd haar te verkopen. Maar dat liep niet zo hard. We willen met haar verder als fokmerrie en onder meer meedoen aan de centrale keuring in Geesteren. Maar omdat ze nog niet drachtig is, rijd ik haar nog even.”

Stefan Oude Weernink vult zijn rol als fokker in, voor zover zijn werk als monteur in de landbouw dat toelaat. “We hebben veel jonge paarden. Maar daar moet je veel tijd in steken en die komen we nog wel eens te kort. Het is echter wel de bedoeling dat ik wel weer een beetje aan het rijden blijf.”

In het basisparcours van de gecombineerde klassen M, Z en ZZ zegevierde Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan, voor Kaia Loviisa met Arco de Sud, Maud Wiefferink met Agono en Ties Rothstegge met Hamelton A.

Ties Rothstegge was met Joey A veruit de snelste in de klasse L, waarin Jesse Seiger met Ha’k wa dach de tweede plaats opeiste en Ben Oude Lashof met Icaria derde werd. Indy ten Hag kreeg met JKackpot de veruit de meeste stijlpunten in de klasse B (77,5). Boudewijn Koekkoek met Totilas (70,5) en Manon Roetenberg met Jaguar Bb (70) volgden op afstand.

 

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)