ROSSUMMER IN BARRAGE NAAR SNELSTE TIJD VAN ALLE KLASSEN

Noaber Cup voor Oude Weernink

DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. De 33-jarige Rossummer was in een extra manche met de winnende tijd van 33,91 seconde de snelste van alle barragekandidaten uit de verschillende klassen, die moesten uitmaken wie de beker zou veroveren.

Oude Weernink kwam uit in de klasse B, waarin hij aanvankelijk op stijl zevende werd. Maar zijn foutloze rit op de zesjarige Ivanca (v. Cassini Gold) leverde hem wel een plekje op in de finaleronde, waarin hij met zijn chrono iedereen te vlug af was. Ivanca is een eigen fokproduct uit de fokkerij en stoeterij, die Stefan Oude Weernink samen met zijn vader Hans runt.

Verder als fokmerrie
“Omdat we er zelf te weinig tijd voor hadden, heeft iemand anders Ivanca een tijdje gereden en hebben we zelfs geprobeerd haar te verkopen. Maar dat liep niet zo hard. We willen met haar verder als fokmerrie en onder meer meedoen aan de centrale keuring in Geesteren. Maar omdat ze nog niet drachtig is, rijd ik haar nog even.”

Stefan Oude Weernink vult zijn rol als fokker in, voor zover zijn werk als monteur in de landbouw dat toelaat. “We hebben veel jonge paarden. Maar daar moet je veel tijd in steken en die komen we nog wel eens te kort. Het is echter wel de bedoeling dat ik wel weer een beetje aan het rijden blijf.”

In het basisparcours van de gecombineerde klassen M, Z en ZZ zegevierde Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan, voor Kaia Loviisa met Arco de Sud, Maud Wiefferink met Agono en Ties Rothstegge met Hamelton A.

Ties Rothstegge was met Joey A veruit de snelste in de klasse L, waarin Jesse Seiger met Ha’k wa dach de tweede plaats opeiste en Ben Oude Lashof met Icaria derde werd. Indy ten Hag kreeg met JKackpot de veruit de meeste stijlpunten in de klasse B (77,5). Boudewijn Koekkoek met Totilas (70,5) en Manon Roetenberg met Jaguar Bb (70) volgden op afstand.

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)