ROSSUMMER IN BARRAGE NAAR SNELSTE TIJD VAN ALLE KLASSEN

Noaber Cup voor Oude Weernink

DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. De 33-jarige Rossummer was in een extra manche met de winnende tijd van 33,91 seconde de snelste van alle barragekandidaten uit de verschillende klassen, die moesten uitmaken wie de beker zou veroveren.

Oude Weernink kwam uit in de klasse B, waarin hij aanvankelijk op stijl zevende werd. Maar zijn foutloze rit op de zesjarige Ivanca (v. Cassini Gold) leverde hem wel een plekje op in de finaleronde, waarin hij met zijn chrono iedereen te vlug af was. Ivanca is een eigen fokproduct uit de fokkerij en stoeterij, die Stefan Oude Weernink samen met zijn vader Hans runt.

Verder als fokmerrie
“Omdat we er zelf te weinig tijd voor hadden, heeft iemand anders Ivanca een tijdje gereden en hebben we zelfs geprobeerd haar te verkopen. Maar dat liep niet zo hard. We willen met haar verder als fokmerrie en onder meer meedoen aan de centrale keuring in Geesteren. Maar omdat ze nog niet drachtig is, rijd ik haar nog even.”

Stefan Oude Weernink vult zijn rol als fokker in, voor zover zijn werk als monteur in de landbouw dat toelaat. “We hebben veel jonge paarden. Maar daar moet je veel tijd in steken en die komen we nog wel eens te kort. Het is echter wel de bedoeling dat ik wel weer een beetje aan het rijden blijf.”

In het basisparcours van de gecombineerde klassen M, Z en ZZ zegevierde Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan, voor Kaia Loviisa met Arco de Sud, Maud Wiefferink met Agono en Ties Rothstegge met Hamelton A.

Ties Rothstegge was met Joey A veruit de snelste in de klasse L, waarin Jesse Seiger met Ha’k wa dach de tweede plaats opeiste en Ben Oude Lashof met Icaria derde werd. Indy ten Hag kreeg met JKackpot de veruit de meeste stijlpunten in de klasse B (77,5). Boudewijn Koekkoek met Totilas (70,5) en Manon Roetenberg met Jaguar Bb (70) volgden op afstand.

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)