HINDERNISSEN NU ONTWORPEN DOOR QUINTIN MAERTENS EN JACQUES WILMINK

Nieuwe parcoursbouwers in Wierden

WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers.

De nationale rubrieken B, L en M en het internationale CSI1 en CSI2 met twee rubrieken voor de Longines FEI Ranking ranglijsten worden komende week verreden.

Voor de 43ste editie is een nieuwe bodem gelegd. Voor het nationaal springen maakt Jacques Wilmink als parcoursbouwer zijn entree. Hij is 27 jaar en werkzaam als salesmanager.

Vanaf zijn twaalfde is hij al actief met parcoursschetsen en tijdens het evenement zet hij de parcoursen uit voor de klassen B, L en M. Zijn doel is om fijne parcoursen te bouwen voor lagere klassen en dit geleidelijk aan op te bouwen in hogere klassen.

“Ik vind Indoor Wierden een heel mooi evenement. De organisatie is goed voor elkaar en het is altijd heel gezellig. Het is mooi dat hier ook nationaal wordt georganiseerd, zodat deze ruiters en paarden ook in de ambiance van een internationaal concours kunnen rijden”, aldus Jacques Wilmink.

Voor het internationaal maakt Quintin Maertens zijn entree. De in Drenthe woonachtige Maertens is niet heel vaak werkzaam als parcoursbouwer in Nederland, maar voor Indoor Wierden maakt hij graag een uitzondering.

Als parcoursbouwer houdt hij van uitdagingen. “Indoor Wierden staat al jaren bekend als gezellig concours. En de concoursen waar het écht om de paardensport draait, vind ik mooi. Zorgen dat parcoursen in een kleine bak groter lijken vind ik een mooie uitdaging.”

Behalve de sport zijn er ‘s avonds gezellige feesten en vormt de sensationele puissance op vrijdag jaarlijks een hoogtepunt.

Zie ook www.indoorwierden.com

Foto: De Grote Prijs van Wierden werd vorig jaar gewonnen door Hendrik Jan Schuttert. Foto © www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)