HINDERNISSEN NU ONTWORPEN DOOR QUINTIN MAERTENS EN JACQUES WILMINK

Nieuwe parcoursbouwers in Wierden

WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers.

De nationale rubrieken B, L en M en het internationale CSI1 en CSI2 met twee rubrieken voor de Longines FEI Ranking ranglijsten worden komende week verreden.

Voor de 43ste editie is een nieuwe bodem gelegd. Voor het nationaal springen maakt Jacques Wilmink als parcoursbouwer zijn entree. Hij is 27 jaar en werkzaam als salesmanager.

Vanaf zijn twaalfde is hij al actief met parcoursschetsen en tijdens het evenement zet hij de parcoursen uit voor de klassen B, L en M. Zijn doel is om fijne parcoursen te bouwen voor lagere klassen en dit geleidelijk aan op te bouwen in hogere klassen.

“Ik vind Indoor Wierden een heel mooi evenement. De organisatie is goed voor elkaar en het is altijd heel gezellig. Het is mooi dat hier ook nationaal wordt georganiseerd, zodat deze ruiters en paarden ook in de ambiance van een internationaal concours kunnen rijden”, aldus Jacques Wilmink.

Voor het internationaal maakt Quintin Maertens zijn entree. De in Drenthe woonachtige Maertens is niet heel vaak werkzaam als parcoursbouwer in Nederland, maar voor Indoor Wierden maakt hij graag een uitzondering.

Als parcoursbouwer houdt hij van uitdagingen. “Indoor Wierden staat al jaren bekend als gezellig concours. En de concoursen waar het écht om de paardensport draait, vind ik mooi. Zorgen dat parcoursen in een kleine bak groter lijken vind ik een mooie uitdaging.”

Behalve de sport zijn er ‘s avonds gezellige feesten en vormt de sensationele puissance op vrijdag jaarlijks een hoogtepunt.

Zie ook www.indoorwierden.com

Foto: De Grote Prijs van Wierden werd vorig jaar gewonnen door Hendrik Jan Schuttert. Foto © www.fototrailer.nl
 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)