SPRINGRUBRIEKEN HIPPISCH GEESTEREN GAAN OPNIEUW NIET DOOR

Niet corona, maar regen spelbreker

GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer is de zware regenval van vrijdag de grote spelbreker.

De all wheaterbodems, waarop het tot oefenconcours omgedoopte evenement zou worden afgewerkt, konden vrijdag de stortvloed aan hemelwater niet aan. “We balen enorm, maar het is geen doen om hier dit weekend fatsoenlijk te rijden”, zegt een teleurgestelde wedstrijdsecretaris Kyra Zwiers van het organiserende Sint Joris. “Na zoveel regen is dat gewoon onverantwoord. De bodems staan blank en de veiligheid van de deelnemers staat bij ons voorop.”

Officieel mogen er nog geen wedstrijden gehouden onder auspiciën van de KNHS, omdat had dan om een publiek evenement zou gaan. “Maar als je het organiseert als een beoordelings-  en meetmoment zonder dat klassementen worden opgemaakt en er geen prijzen worden verdeeld, mag het wel.”

Grote belangstelling ruiters
De inschrijvingen voor Hippisch Twente toonden aan hoezeer ook de ruiters verlangen naar het hervatten van hun competities. “We zaten in alle klassen al snel vol. De belangstelling was boven alle verwachtingen.”

Ook toppers als Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder waren maar wat graag van start gegaan op het Erve Maathuis. “Qua regels hadden we alles voor elkaar”, meldt Kyra Zwiers. “Maar het mag jammer genoeg niet zo zijn.”

Voor het volgend weekend (13 en 14 juni) staat nog wel de dressuur op het programma. “De inschrijving daarvoor is donderdag geopend. Kyra Zwiers: “We kunnen alleen maar hopen dat het dan wel goed weer is.”

Overigens zou Hippisch Twente niet de primeur hebben gehad van het weer opstarten van wat normaliter concoursen zouden moeten zijn. In Denekamp werd afgelopen weekend al weer op bescheiden schaal gereden.

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)