MET CASAKTIE OOK DE BESTE IN FINALE Z/ZZ BIJ RUITERDAGEN

Nagenieten voor Anne-Lotte Tijhuis

ALMELO – Het is nagenieten voor Anne-Lotte Tijhuis. Afgelopen week was ze een van de absolute uitblinkers tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met haar fraaie zege op Casaktie onderstreepte de 22-jarige amazone uit Langeveen zaterdag in de finale van de klassen Z en ZZ de puike vorm waarin ze de laatste tijd steekt. Een dag nadat de combinatie ook al de belangrijkste rubriek van de dag op naam had geschreven, was het opnieuw raak. Als laatste starter in de barrage verzekerde Tijhuis zich met haar achtjarige bruine merrie (v. Cascari x Carensino) van de hoofdprijs.

Vlak voor haar had Iris Hakvoort met Athena de tot dan toe beste tijd op de klokken gebracht. “Omdat ik haar had zien rijden, wist ik aardig goed hoe ik het moest aanpakken”, zegt Anne-Lotte Tijhuis. “Toch had ik niet verwacht dat ik sneller zou zijn, zeker niet op zo’n groot terrein als in Almelo. Met Casaktie moet ik het namelijk iets meer hebben van het draaien dan van mijn galop. Maar ze doet het heel goed op dit moment.”

Haar tijd van 38,51 seconde bleek uiteindelijk nog bijna anderhalve tel rapper dan die van Hakvoort. Waarmee Anne-Lotte Tijhuis na haar zege in de Grote Prijs van Tolbert in april en eerder in de week een eerste en tweede plaats in Almelo nogmaals vooraan stond bij de prijsuitreiking, dit keer bij het hoofdnummer in haar klasse. “Vorig week werden we ook al tweede in de Grote Prijs van Weerselo, achter Eric ten Cate. Haar mentaliteit maakt dit paard. Ze is top voorzichtig en echt een vechtertje. En snel natuurlijk. Ze verbaast me met alles wat ze elke week weer laat zien. Eerst dacht ik dat ze een fijn snel paardje was, maar ze kan veel meer. Volgende week ga ik met haar naar het CSI Twente in Geesteren voor het twee sterrenconcours. In Tubbergen heb ik dat voor het eerst met haar gedaan.”

Anne-Lotte Tijhuis rijdt Casaktie nu iets meer dan twee jaar voor eigenaar Jan Hulshof, die sinds kort ook haar werkgever is. “Ik heb net mijn HBO-studie fiscaal recht afgerond en werk nu voor zijn accountantskantoor”, meldt de Langeveense. Ondanks de successen zal ze niet gaan jagen op een loopbaan als beroepsruiter. “Casaktie is mijn enige paard dat hoger loopt dan M. Ik vind het vooral leuk om paarden op te leiden, meestal houden ze het bij mij na de Z/ZZ wel voor gezien. Uiteindelijk houd ik het wel bij de jonge paarden.”

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)