GERT-JAN BRUGGINK KLIMT VOOR EERST TE PAARD NA GECOMPLICEERDE HEUPBREUK

Na precies een jaar weer in het zadel

DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong paard een gecompliceerde heupbreuk opliep, zat hij zaterdag voor het eerst weer in het zadel.

“Ik had er nog niet weer opgezeten”, vertelt de ruiter uit De Lutte, die het werk op stal Het Oosterbrook grotendeels aan anderen moest overlaten. “Eigenlijk had ik rond 1 december al weer op een paard willen zitten, maar toen voelde mijn lichaam nog niet goed genoeg aan. Vorig jaar op 4 januari om vier uur ben ik eraf gevallen, nu op de minuut af een jaar later ben ik weer opgestapt, een bewuste keuze en voor ons een emotioneel moment. Er waren twee dingen mogelijk: of de ambulance moest me weer halen of ik zou erop blijven zitten. Dat laatste is gelukt.”

Met alles rekening
Het is voor Gert-Jan Bruggink de eerste echte stap richting mogelijk een voortzetting van zijn ruiterloopbaan. “Maar ik reken me nog niet rijk. Ik ben nu daar waar ik twaalf maanden geleden gestopt ben, maar ik weet niet of mijn gezondheid het zal toelaten ooit weer een ruiter op niveau te worden. Alles is nu nog pril en ik houd nog met alles rekening. Maar ik heb wel een bedrijf en ik zal er wel voor zorgen dat ik daar op een of andere manier mee verder kan.”

Bruggink is blij met de hulp die hij van alle kanten kreeg in wat hij zelf omschrijft als “mijn slechtste jaar ooit, dat ik nooit weer hoop mee te maken. Ik had graag in 2019 paarden naar een hoger niveau gebracht om er dit jaar verder mee hogerop te kunnen, maar dat was niet mogelijk. Het heeft allemaal een enorme impact gehad op mij, mijn gezin en de medewerkers. Ik ben alle mensen heel dankbaar die achter me zijn blijven staan en me hebben ondersteund. Net als de sponsors die me allemaal trouw zijn gebleven en interesse in me hebben getoond. Kortom iedereen die heeft geprobeerd de boel draaiende te houden.”

De foto’s, waarvan de bovenste met vrouw Pia-Luise Aufrecht, werden gemaakt door groom Ida Fossheim.

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)
SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de... (07-12-2019)