GERT-JAN BRUGGINK KLIMT VOOR EERST TE PAARD NA GECOMPLICEERDE HEUPBREUK

Na precies een jaar weer in het zadel

DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong paard een gecompliceerde heupbreuk opliep, zat hij zaterdag voor het eerst weer in het zadel.

“Ik had er nog niet weer opgezeten”, vertelt de ruiter uit De Lutte, die het werk op stal Het Oosterbrook grotendeels aan anderen moest overlaten. “Eigenlijk had ik rond 1 december al weer op een paard willen zitten, maar toen voelde mijn lichaam nog niet goed genoeg aan. Vorig jaar op 4 januari om vier uur ben ik eraf gevallen, nu op de minuut af een jaar later ben ik weer opgestapt, een bewuste keuze en voor ons een emotioneel moment. Er waren twee dingen mogelijk: of de ambulance moest me weer halen of ik zou erop blijven zitten. Dat laatste is gelukt.”

Met alles rekening
Het is voor Gert-Jan Bruggink de eerste echte stap richting mogelijk een voortzetting van zijn ruiterloopbaan. “Maar ik reken me nog niet rijk. Ik ben nu daar waar ik twaalf maanden geleden gestopt ben, maar ik weet niet of mijn gezondheid het zal toelaten ooit weer een ruiter op niveau te worden. Alles is nu nog pril en ik houd nog met alles rekening. Maar ik heb wel een bedrijf en ik zal er wel voor zorgen dat ik daar op een of andere manier mee verder kan.”

Bruggink is blij met de hulp die hij van alle kanten kreeg in wat hij zelf omschrijft als “mijn slechtste jaar ooit, dat ik nooit weer hoop mee te maken. Ik had graag in 2019 paarden naar een hoger niveau gebracht om er dit jaar verder mee hogerop te kunnen, maar dat was niet mogelijk. Het heeft allemaal een enorme impact gehad op mij, mijn gezin en de medewerkers. Ik ben alle mensen heel dankbaar die achter me zijn blijven staan en me hebben ondersteund. Net als de sponsors die me allemaal trouw zijn gebleven en interesse in me hebben getoond. Kortom iedereen die heeft geprobeerd de boel draaiende te houden.”

De foto’s, waarvan de bovenste met vrouw Pia-Luise Aufrecht, werden gemaakt door groom Ida Fossheim.

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)