BROERS SCHRÖDER VERLIEZEN BINNEN TIEN DAGEN TWEE VOORMALIGE TOPPAARDEN

Na Monaco ook Berlin overleden

TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce Monaco op 29-jarige leeftijd overleed, kwam er zaterdag een einde aan het leven van de 26 jaar oude schimmelhengst Eurocommerce Berlin.

Berlin (v. Cassini I) verbleef de laatste jaren op dekstation De Radstake in Heelweg. Hij sliep in het bijzijn van zijn verzorgers rustig in. Net als Monaco (v. Locato) kwam Berlin op internationaal topniveau uit onder het adel van achtereenvolgens Wim en Gerco Schroder. Met de laatste werd de hengst onder meer in 2006 wereldkampioen met de nationale equipe in Aken en nationaal kampioen en een jaar later Europees kampioen met Oranje in Mannheim.

Zeer getalenteerde nakomelingen
Berlin zorgde de laatste jaren voor tal van uiterst getalenteerde nakomelingen. Het diepvriessperma van de hengst blijft beschikbaar via Stoeterij Duyvelshof in Hoogeloon. 

Met Montreal eindigde Gerco Schröder met het nationale team als vierde bij zowel de Olympische Spelen van 2004 in Athene als die van vier jaar later in Hongkong. Ook dit duo werd een keer kampioen van Nederland, in 2004.

“Het is heel jammer dat we afscheid moeten nemen van de twee oudjes, maar je weet dat zo’n moment een keer komt”, reageert Gerco Schroder op het verlies. “We bewaren aan beide paarden heel mooie herinneringen en we zijn blij dat ze nog lang van hun oude dag hebben mogen genieten.”

Monaco had bij de BWG Stables nog gezelschap van zijn oude maatje Eurocommerce Montreal (v. Athlet Z), ondertussen 27. Gerco: “Die lijkt nog altijd goed fit.”

Vijfde in Grote Prijs Paderborn
Sportief verliep het weekend voor de jongste van de broers Schröder wel goed. Hij legde zondag beslag op de vijfde plaats in de Grote Prijs van Paderborn. Met zijn zestien jaar oude bruine hengst Glock’s Zaranza (foto, v. Karandasj) was de Tubbergenaar 2,3 seconde minder snel dan de Duitse winnaar Philipp Schulze Tophoff met Concordess NRW.

Schröder was een van de dertien deelnemers aan de barrage van het traject over 1,45 meter. Van hen bleven er tien ook in de extra omloop foutloos. 
Zaterdag eindigde Gerco Schröder met zijn twaalfjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno)  als tweede op een parcours over 1,45 meter op tijd. De Duitser Jörne Sprehe was 0,17 seconde sneller dan de ruiter uit Tubbergen. Broer Ben Schröder noteerde zaterdag een tiende plek in de rubriek voor zevenjarige paarden met de bruine merrie New Star van Berghoeve (v. Gitano).

Foto Gerco Schröder met Glock's Zaranza © www.fototrailer.nl

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)