OMMENAAR WINT IN KRONENBERG VOOR HET EERST EEN GROTE PRIJS

Mooie primeur voor Jan Schuttert

KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor het eerst in zijn loopbaan als ruiter in een Grote Prijs. Met zijn  achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL x Atlantic) was Schuttert acht concurrenten de baas in de barrage.

Jan Schuttert kwam als achtste van de negen kandidaten voor de eindzege in de ring voor de extra omloop. Daarin passeerde hij met zijn tijd van 40,12 seconde de op dat moment leidende Ier Harry Allen met Quinterna. Na hem deed Wiljan Laarakkers met Duchesse de Pomme nog een manhaftige poging Schuttert van de troon te stoten, maar de Limburger strandde op achthonderdste seconde.

Vol naar de laatste
“Van één naar twee was een erg lange lijn”, kijkt Jan Schuttert terug op de beslissende omloop. “Daar kon ik mooi in het ritme komen en vervolgens lekker doorgaan. En het lukte me vol naar de laatste te gaan, terwijl Wiljan zijn paard daar iets terug moest nemen. Ik denk dat ik daar net het verschil heb gemaakt.”

Jan Schuttert beschikt nu een kleine twee jaar over Good Farming, die hij kocht op de veiling in Zuidwolde.”Hij kende nog niet veel. Mijn zoon Hendrik Jan heeft er eerst drioe maanden op gereden en hem concourservaring laten opdoen. Daarna heb ik hem overgenomen. Het ging direct heel goed. Het is een erg fijn paard, hij is voorzichtig en wil meewerken.”

Een stap te ver
Hij realiseert zich dat de tijd nadert dat hij afstand zal moeten doen van Good Farming. “Straks moet hij een keer hoger, dan koop ik voor mezelf wel weer een jong paard en kan Hendrik Jan hem weer gaan rijden. Het lijkt me niet verstandig dat ik zelf met hem aan dikke proeven begin, dat is voor mij een stap te ver. Bovendien vind ik het ook leuk om zelf jonge paarden iets te leren. Dat gaat me redelijk af en loont ook nog. Ik rijd ze ook altijd zelf en vanmiddag lukte dat ook heel mooi. Het was weliswaar een Grote Prijs van één ster, maar wel erg leuk om dat eens mee te maken.”

Foto’s Jan Schuttert met Good Farming HS © www.fototrailer.nl ​​​​​​​

Meer Springen

GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)
LIER – Annelies Vorsselmans zegevierde zondag in een Belgisch onderonsje op knappe wijze in de Grote Prijs van de tweede week van de lentetour in... (24-03-2019)
VRAGENDER - De zussen Elike bij de junioren en Veronique Morsink bij de young riders gingen zaterdag met de overall zeges huiswaarts in de finales... (20-03-2019)