OMMENAAR WINT IN KRONENBERG VOOR HET EERST EEN GROTE PRIJS

Mooie primeur voor Jan Schuttert

KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor het eerst in zijn loopbaan als ruiter in een Grote Prijs. Met zijn  achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL x Atlantic) was Schuttert acht concurrenten de baas in de barrage.

Jan Schuttert kwam als achtste van de negen kandidaten voor de eindzege in de ring voor de extra omloop. Daarin passeerde hij met zijn tijd van 40,12 seconde de op dat moment leidende Ier Harry Allen met Quinterna. Na hem deed Wiljan Laarakkers met Duchesse de Pomme nog een manhaftige poging Schuttert van de troon te stoten, maar de Limburger strandde op achthonderdste seconde.

Vol naar de laatste
“Van één naar twee was een erg lange lijn”, kijkt Jan Schuttert terug op de beslissende omloop. “Daar kon ik mooi in het ritme komen en vervolgens lekker doorgaan. En het lukte me vol naar de laatste te gaan, terwijl Wiljan zijn paard daar iets terug moest nemen. Ik denk dat ik daar net het verschil heb gemaakt.”

Jan Schuttert beschikt nu een kleine twee jaar over Good Farming, die hij kocht op de veiling in Zuidwolde.”Hij kende nog niet veel. Mijn zoon Hendrik Jan heeft er eerst drioe maanden op gereden en hem concourservaring laten opdoen. Daarna heb ik hem overgenomen. Het ging direct heel goed. Het is een erg fijn paard, hij is voorzichtig en wil meewerken.”

Een stap te ver
Hij realiseert zich dat de tijd nadert dat hij afstand zal moeten doen van Good Farming. “Straks moet hij een keer hoger, dan koop ik voor mezelf wel weer een jong paard en kan Hendrik Jan hem weer gaan rijden. Het lijkt me niet verstandig dat ik zelf met hem aan dikke proeven begin, dat is voor mij een stap te ver. Bovendien vind ik het ook leuk om zelf jonge paarden iets te leren. Dat gaat me redelijk af en loont ook nog. Ik rijd ze ook altijd zelf en vanmiddag lukte dat ook heel mooi. Het was weliswaar een Grote Prijs van één ster, maar wel erg leuk om dat eens mee te maken.”

Foto’s Jan Schuttert met Good Farming HS © www.fototrailer.nl ​​​​​​​

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)