CORAZON VAN DON WILLEMSEN VERDER ONDER ZADEL OUD-OLYMPISCH KAMPIOEN ERIC LAMAZE

‘Mooi adres om een paard te verkopen’

HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe eigenaar van het Duits gefokte paard is niemand minder dan Eric Lamaze, de Olympisch kampioen van 2008 uit Canada.
 

“Een tijdje geleden vroeg Uri Berstein me of Corazon te koop was”, blikt Don Willemsen terug op de opmerkelijke transfer. “Ik heb hem toen gezegd dat ik dat graag aan een topruiter zou doen. Daarop vertelde hij dat het om Eric Lamaze ging. Hij heeft haar samen met Lexi Carter twee keer geprobeerd en dat ging heel goed. Het was snel rond.”

“Een mooi adres om een paard te verkopen”, vervolgt Don Willemsen, die erkent dat het vertrek van Corazon sportief een aderlating is. “Het is een super intelligente merrie. Eigenlijk had ik vanaf het eerste moment een super klik met haar. Ze heeft bijna twee jaar hier op stal gestaan en zo eentje heb ik niet vaak. Voor mij was het elke dag het eerste paard dat ik reed en buiten mij heeft bijna nooit iemand anders erop gezeten.”

Hart van een leeuwin
”Corazon heeft een enorm vermogen”, gaat Willemsen verder. “Ze is heel voorzichtig en nergens bang voor. Ze heeft het hart van een leeuwin. Ze kijkt één keer naar een hindernis en daarna is het alsof ze het alle dagen doet. Alles wat je van haar vraagt doet ze voor je. Zo’n paard gun je ook zo’n ruiter. Daar zijn we nu eenmaal een opleidingsstal voor. Ik heb er de stal niet voor om haar te houden. Ze is nu klaar voor het echte werk.”

Van haar eerste tot vijfde jaar was Corazon eigendom van buurman Hendri Hegeman. “Twee jaar geleden hebben we met hem de afspraak gemaakt dat we als Stal Orange Clover voor de helft mede-eigenaar zouden worden.”

Eric Lamaze veroverde na zijn Olympische titel in 2008, waar hij met Hickstead zijn debuut op dat niveau meteen met goud bekroonde en met het Canadese team zilver greep, met hetzelfde paard onder meer nog brons bij de Wereldruiterspelen van 2010 in Lexington. Bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro pakte hij brons met Fine Lady 5.

Eind 2017 werd bij Eric Lamaze een hersentumor geconstateerd, die hem uiteindelijk een halfjaar buiten de wedstrijdring hield. In het voorjaar van 2019 vierde hij zijn rentree als ruiter.

Op de foto Don Willemsen met Corazon tijdens de Twentse Ruiterdagen van 2019 in Saasveld.
 

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)