CORAZON VAN DON WILLEMSEN VERDER ONDER ZADEL OUD-OLYMPISCH KAMPIOEN ERIC LAMAZE

‘Mooi adres om een paard te verkopen’

HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe eigenaar van het Duits gefokte paard is niemand minder dan Eric Lamaze, de Olympisch kampioen van 2008 uit Canada.
 

“Een tijdje geleden vroeg Uri Berstein me of Corazon te koop was”, blikt Don Willemsen terug op de opmerkelijke transfer. “Ik heb hem toen gezegd dat ik dat graag aan een topruiter zou doen. Daarop vertelde hij dat het om Eric Lamaze ging. Hij heeft haar samen met Lexi Carter twee keer geprobeerd en dat ging heel goed. Het was snel rond.”

“Een mooi adres om een paard te verkopen”, vervolgt Don Willemsen, die erkent dat het vertrek van Corazon sportief een aderlating is. “Het is een super intelligente merrie. Eigenlijk had ik vanaf het eerste moment een super klik met haar. Ze heeft bijna twee jaar hier op stal gestaan en zo eentje heb ik niet vaak. Voor mij was het elke dag het eerste paard dat ik reed en buiten mij heeft bijna nooit iemand anders erop gezeten.”

Hart van een leeuwin
”Corazon heeft een enorm vermogen”, gaat Willemsen verder. “Ze is heel voorzichtig en nergens bang voor. Ze heeft het hart van een leeuwin. Ze kijkt één keer naar een hindernis en daarna is het alsof ze het alle dagen doet. Alles wat je van haar vraagt doet ze voor je. Zo’n paard gun je ook zo’n ruiter. Daar zijn we nu eenmaal een opleidingsstal voor. Ik heb er de stal niet voor om haar te houden. Ze is nu klaar voor het echte werk.”

Van haar eerste tot vijfde jaar was Corazon eigendom van buurman Hendri Hegeman. “Twee jaar geleden hebben we met hem de afspraak gemaakt dat we als Stal Orange Clover voor de helft mede-eigenaar zouden worden.”

Eric Lamaze veroverde na zijn Olympische titel in 2008, waar hij met Hickstead zijn debuut op dat niveau meteen met goud bekroonde en met het Canadese team zilver greep, met hetzelfde paard onder meer nog brons bij de Wereldruiterspelen van 2010 in Lexington. Bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro pakte hij brons met Fine Lady 5.

Eind 2017 werd bij Eric Lamaze een hersentumor geconstateerd, die hem uiteindelijk een halfjaar buiten de wedstrijdring hield. In het voorjaar van 2019 vierde hij zijn rentree als ruiter.

Op de foto Don Willemsen met Corazon tijdens de Twentse Ruiterdagen van 2019 in Saasveld.
 

Meer Springen

MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)
ALBERGEN – De achtjarige Haraminka (v. Verdi TN) verhuist naar Mexico. Met de bruine merrie veroverde Bas van der Aa in 2020 de Equifirst Twente Cup. (22-09-2020)
DELDENERBROEK – Sjaak Sleiderink en Bas Westerhof hebben besloten te stoppen met hun springstal. (21-09-2020)
RIJSSEN – Met een eerste, een tweede en een derde plaats deed Vasco Campana afgelopen weekend van zich spreken tijdens de Rijssense Paardendagen. (21-09-2020)
LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)