SJAAK SLEIDERINK KLOPT SANDER GEERINK IN GROTE PRIJS BATHMEN MET MARGE VAN 0,01 SECONDE

Met het kleinst mogelijke verschil…

BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote Prijs van Bathmen op zijn naam schreef en wie tevreden moest zijn met de tweede plek. Sjaak Sleiderink won met de elf jaar oude Ivan R (v. Apple Juice), op minimale afstand gevolgd door Sander Geerink met zijn een jaar jongere Donner IK (v. Deauville de la Vie).

"Nadat ik Sander als eerste in de barrage had zien rijden, dacht ik eigenlijk hij normaliter ook zou winnen”, erkende Sleiderink na afloop. “Ik moest proberen alles te geven om hem toch voor te blijven en dan zou ik wel zien wat het opleverde. Het was net genoeg…”

Echt een klik
Het leverde Sjaak Sleiderink de hoofdprijs van duizend euro op. “Bathmen is altijd een mooie wedstrijd”, aldus de winnaar. “En voor duizend euro wordt echt gestreden. Ik ben blij dat ik Ivan R weer kan rijden. Na mijn vertrek bij de BWG Stables heeft Lennard de Boer hem een tijdje onder het zadel gehad, maar sinds een maand of drie start ik hem weer. Ik heb echt een klik met hem en al een paar mooie dingen met hem gedaan. Hij doet altijd goed mee, heeft in de ring een prima instelling. Als het moet gebeuren, is hij er voor mij. Dit is gewoon een heel mooi begin van het nieuwe jaar.”

Sander Geerink raakte niet gefrustreerd door zijn zo nipte nederlaag. “De ene keer win je met zo’n verschil, een andere keer verlies je ermee. Ik gun iedereen alles, al win ik natuurlijk het liefst zelf. Maar het was een mooie wedstrijd en met Donner loopt het de laatste tijd gewoon lekker. Hij heeft een topinstelling en een super karakter, wil altijd meewerken. Tot een bepaalde hoogte -1,45 of 1,50 meter- is het een heel fijn paard.”

Achter het vrijwel gelijkwaardige duo reden vooral Twentse combinaties naar de volgende ereplaatsen in een wedstrijd, waarin er negen ook in de barrage foutloos bleven. Achter Dennis van den Brink met Frasier eindigden Conor Drain met Dialetto, Veronique Morsink met Faithfull en Dairmuid Howley op de plaatsen vier tot en met zes. Sander Geerink  finishte met Easter ook nog als achtste, Emiel Richter met Disinaa als negende.

Meer Springen

MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)
WIERDEN – Voor De Eschruiters stond de eerste editie van Eurojump van 2019 dinsdag in het teken van het overlijden van Harman Nijhof. De... (03-04-2019)
AREZZO – Sander Geerink reed de afgelopen dagen prima van voren mee tijdens de Springtour in het Italiaanse Arezzo. Met de elfjarige bruine merrie... (01-04-2019)
OLIVA – Remco Been presteerde ook in de derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse OIivia weer zeer naar behoren. De Wierdenaar... (01-04-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat... (31-03-2019)
WIERDEN – Remco Been mag zich Sportman van het Jaar 2018 van de gemeente Wierden noemen. De springruiter werd donderdag bij de jaarlijkse verkiezing... (29-03-2019)
WIERDEN – Eurojump Wierden staat aan de vooravond van de derde editie. Komende dinsdag is weer de eerste wedstrijd in de cyclus van zes, die steeds... (28-03-2019)
ERMELO – Na goud in 2018 werd het dit keer brons voor Mart IJland. In de strijd om de nationale indoortitels springen voor ponyruiters reed de... (27-03-2019)
OLIVA – Remco Been beleefde een prima tweede week tijdens de lente-editie van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva. De Wierdenaar... (26-03-2019)
DENEKAMP – Stefan Oude Weernink (foto) ging zondag aan de haal met Noaber Cup, een wedstrijd voor ruiters van rijverenigingen uit de gemeentes... (25-03-2019)