SJAAK SLEIDERINK KLOPT SANDER GEERINK IN GROTE PRIJS BATHMEN MET MARGE VAN 0,01 SECONDE

Met het kleinst mogelijke verschil…

BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote Prijs van Bathmen op zijn naam schreef en wie tevreden moest zijn met de tweede plek. Sjaak Sleiderink won met de elf jaar oude Ivan R (v. Apple Juice), op minimale afstand gevolgd door Sander Geerink met zijn een jaar jongere Donner IK (v. Deauville de la Vie).

"Nadat ik Sander als eerste in de barrage had zien rijden, dacht ik eigenlijk hij normaliter ook zou winnen”, erkende Sleiderink na afloop. “Ik moest proberen alles te geven om hem toch voor te blijven en dan zou ik wel zien wat het opleverde. Het was net genoeg…”

Echt een klik
Het leverde Sjaak Sleiderink de hoofdprijs van duizend euro op. “Bathmen is altijd een mooie wedstrijd”, aldus de winnaar. “En voor duizend euro wordt echt gestreden. Ik ben blij dat ik Ivan R weer kan rijden. Na mijn vertrek bij de BWG Stables heeft Lennard de Boer hem een tijdje onder het zadel gehad, maar sinds een maand of drie start ik hem weer. Ik heb echt een klik met hem en al een paar mooie dingen met hem gedaan. Hij doet altijd goed mee, heeft in de ring een prima instelling. Als het moet gebeuren, is hij er voor mij. Dit is gewoon een heel mooi begin van het nieuwe jaar.”

Sander Geerink raakte niet gefrustreerd door zijn zo nipte nederlaag. “De ene keer win je met zo’n verschil, een andere keer verlies je ermee. Ik gun iedereen alles, al win ik natuurlijk het liefst zelf. Maar het was een mooie wedstrijd en met Donner loopt het de laatste tijd gewoon lekker. Hij heeft een topinstelling en een super karakter, wil altijd meewerken. Tot een bepaalde hoogte -1,45 of 1,50 meter- is het een heel fijn paard.”

Achter het vrijwel gelijkwaardige duo reden vooral Twentse combinaties naar de volgende ereplaatsen in een wedstrijd, waarin er negen ook in de barrage foutloos bleven. Achter Dennis van den Brink met Frasier eindigden Conor Drain met Dialetto, Veronique Morsink met Faithfull en Dairmuid Howley op de plaatsen vier tot en met zes. Sander Geerink  finishte met Easter ook nog als achtste, Emiel Richter met Disinaa als negende.

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)