SJAAK SLEIDERINK KLOPT SANDER GEERINK IN GROTE PRIJS BATHMEN MET MARGE VAN 0,01 SECONDE

Met het kleinst mogelijke verschil…

BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote Prijs van Bathmen op zijn naam schreef en wie tevreden moest zijn met de tweede plek. Sjaak Sleiderink won met de elf jaar oude Ivan R (v. Apple Juice), op minimale afstand gevolgd door Sander Geerink met zijn een jaar jongere Donner IK (v. Deauville de la Vie).

"Nadat ik Sander als eerste in de barrage had zien rijden, dacht ik eigenlijk hij normaliter ook zou winnen”, erkende Sleiderink na afloop. “Ik moest proberen alles te geven om hem toch voor te blijven en dan zou ik wel zien wat het opleverde. Het was net genoeg…”

Echt een klik
Het leverde Sjaak Sleiderink de hoofdprijs van duizend euro op. “Bathmen is altijd een mooie wedstrijd”, aldus de winnaar. “En voor duizend euro wordt echt gestreden. Ik ben blij dat ik Ivan R weer kan rijden. Na mijn vertrek bij de BWG Stables heeft Lennard de Boer hem een tijdje onder het zadel gehad, maar sinds een maand of drie start ik hem weer. Ik heb echt een klik met hem en al een paar mooie dingen met hem gedaan. Hij doet altijd goed mee, heeft in de ring een prima instelling. Als het moet gebeuren, is hij er voor mij. Dit is gewoon een heel mooi begin van het nieuwe jaar.”

Sander Geerink raakte niet gefrustreerd door zijn zo nipte nederlaag. “De ene keer win je met zo’n verschil, een andere keer verlies je ermee. Ik gun iedereen alles, al win ik natuurlijk het liefst zelf. Maar het was een mooie wedstrijd en met Donner loopt het de laatste tijd gewoon lekker. Hij heeft een topinstelling en een super karakter, wil altijd meewerken. Tot een bepaalde hoogte -1,45 of 1,50 meter- is het een heel fijn paard.”

Achter het vrijwel gelijkwaardige duo reden vooral Twentse combinaties naar de volgende ereplaatsen in een wedstrijd, waarin er negen ook in de barrage foutloos bleven. Achter Dennis van den Brink met Frasier eindigden Conor Drain met Dialetto, Veronique Morsink met Faithfull en Dairmuid Howley op de plaatsen vier tot en met zes. Sander Geerink  finishte met Easter ook nog als achtste, Emiel Richter met Disinaa als negende.

Meer Springen

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De... (06-02-2019)
TREFFEN - Willem Greve zegevierde zondag op knappe wijze in de finale van de Youngster Tour over 1,40/1,45 meter tijdens het concours hippique in het... (03-02-2019)
OFFENBURG – Jeroen Dubbeldam en zijn vriendin Annelies Vorsselmans presteerden zondag uitstekend in de Grote Prijs van Offenburg. Beiden haalden de... (03-02-2019)
AMBT-DELDEN – Omroeper van dienst Jan Wilmink verwoordde het zaterdagavond treffend. De ruiter die van het verst moest komen, versloeg uiteindelijk... (03-02-2019)
DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar... (01-02-2019)
AMBT-DELDEN – Jarno Hesselink deed woensdag tot twee keer toe een geslaagde greep naar de zege tijdens Indoor Ambt Delden. De ruiter uit Geesteren... (01-02-2019)
AMSTERDAM – Willem Greve miste zondag tijdens Jumping Amsterdam slechts door een tijdfout de barrage van de Grote Prijs. De Markeloër ontbrak... (27-01-2019)
WIERDEN – In eigen omgeving maakte Remco Been de meeste indruk tijdens de drie dagen durende wedstrijden in De Vossenbos in Wierden. Been won de... (26-01-2019)
KRONENBERG – Sander Geerink troefde vrijdagavond de complete concurrentie af in de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour tijdens het... (26-01-2019)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam reed vrijdag weer eens een foutloze ronde met zijn ‘gouden’ troef SFN Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Met de... (25-01-2019)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zevenbuurtschappen al 35 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (23-01-2019)
HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)