JONGE HENGELOËR VOLOP IN DE PRIJZEN TIJDENS HIPPISCH GEESTEREN

Mart IJland de man van de dag

GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in de klasse M, werd tweede in de klasse ZZ en vijfde in de klasse Z.

Met Kasper reed Mart Nijland in de klasse B naar de winst, goed voor 87,5 stijlpunt. “Een fijn en mooi paard dat je lekker kunt rijden”, keek hij na afloop terug. Dat werd beloond door de jury.”
Met Joyful Power was hij veruit de snelste in de klasse M. “Die heb ik samen met Christiaan Wiefferink. Hij vindt het plezierig lekker vlot door het parcours te gaan, is heel snel van zichzelf en goed. Je kunt met hem een mooi hoog tempo rijden.”
Noa Grootelaar moest op Elmo liefst 3,41 seconde prijsgeven op de junior uit Hengelo. Tessa Tigcheler eindigde op precies vier tellen van Mart IJland als derde met Miss Dior.

Jarno Hesselink
Jarno Hesselink troefde met Fhera Mart IJland op Issey met een verschil van 0,77 seconde af in de klasse ZZ. Vasco Campana bezette met Iowa de derde stek, voor Linda Klaassen met Fayenthe. Rob Scherphof was met Eclipse de vijfde en laatste foutloze deelnemer. “Issey had ik na De Peelbergen nog niet weer mee gehad. Dat paard is eigendom van de broers Schröder en is ook heel snel. Ik ben er erg blij mee.”

In de klasse Z moest Mart IJland eerder op de dag met Hero een kwartet concurrenten voor laten gaan. “Hero had ik hiervoor twee keer gereden. Ik heb hem daarom niet echt voor de prijzen gereden. Hij is van Daan en Mareille van Geel. Ook een fijn paard, dat goed springt. Ook Hero deed het prima.” Pien de Boer won met Fame, voor Benthe Lammertink met Ittorio V, Anne-Liza Makkiinga met Cornetta en Britty Schaper met Cillow.

Mooiste dat er is
Mart IJland, net zestien, reed onlangs tijdens het NK in Kronenberg voor het eerst mee bij de junioren. Ooit hoopt hij echt goed mee te doen in de top. “Paardensport is het mooiste dat er is. Ik ben heel blij dat sommige stallen me nu al de kans te krijgen met hun paarden mee te doen. Ik zit nu in het examenjaar van de havo op loot-school Het Noordik in Almelo, waar ik sport en studie mooi kan combineren. Ik wil nu eerst de studie afmaken en daarna het liefst verder in de paarden om te proberen zo hoog mogelijk mee te doen. En dan in de toekomst een keer een eigen stal, dat zou prachtig zijn. Maar eerst richt ik me op de sport en als dat goed gaat, komt hopelijk die handel later wel. Want een eigen stal hebben en alleen sport doen, dat is vrijwel onmogelijk.”

Lisa de Paauw was met Izzadora goed voor de derde prijs in de klasse L, waarin over twee fasen werd gereden. Milou Onderdijk pakte de winst met Just do It, op de voet gevolgd door Yannick Bunnik met Can Can.

Foto's Mart IJland met Issey (boven) en Jarno Hesselink met Fhera © www.fototrailer.nl

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)