TWENTE CUP KLASSE M VOOR HENGELOËR, LYNN BOUWMEESTER BESTE IN KLASSE L

Mart IJland als eerste de beste

SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de Hengeloër een tijd neerzetten en foutloos blijven in de barrage. Dat deed hij zo goed, dat niemand van zijn vijftien concurrenten hem nog kon passeren. 

Van de 24 combinaties bleven er in de basisomloop liefst zestien foutloos. Mart IJland opende het bal in de tweede rit met een knappe tijd van 40,06 seconde en daar kwamen vervolgens slechts drie andere gegadigden voor de winst in de buurt. Robbin Robijn kwam na 40,48 seconde door de finish, maar maakte onderweg een springfout op Galiandra. Steven Veldhuis deed dat niet, maar strandde  na 40,39 seconde.

Direct na Veldhuis ondernam Jarno Hesselink een manmoedige poging Mart IJland van de koppositie te verdrijven. Hij was liefst 1,95 seconde sneller dan de lijstaanvoerder, maar tikte ook een balk uit de lepels. Omdat daarna ook de in de basisomloop zeer snelle Naomi Hommels al op de derde hindernis strandde, was daarmee het gevaar voor IJland geweken en mocht de vijftienjarige ruiter voor de tweede keer een Twente Cup in ontvangst nemen, nadat hem dit enkele jaren geleden ook als ponyruiter al eens was gelukt.

“Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht”, bekende Mart IJland na afloop. “Als je als eerste moet starten in de barrage kun je alleen maar blij zijn dat niemand je voorbij gaat. En er kwamen nog veel snelle combinaties na mij. Bovendien heb ik Issey nog maar een week of vier. Hij is van de BWG Stables van de broers Schröder en het is echt een fijn paard. Hij is heel voorzichtig en snel van de paal.”

Achter Mart IJland en Steven Veldhuis reed Judith Ribbels met Holiday naar de derde plaats. Ook Noor Daniels met Grasshopper, Chanel van der Wal met Fiesta en Tess Huttenhuis met Felix sloten de barrage zonder mankeren af en eindigden op de posities vier tot en met zes.

De Twente Cup in de klasse L was voor Lynn Bouwmeester met Coposta v. Tojope. De amazone van de rijvereniging Diepenheim bleef Pascalle Donders met Cute Puppenfee en Evelien Walkot met Happy voor.

Meer Springen

KRONENBERG – Gerco Schröder eindigde zondag als vierde in de Grote Prijs tijdens het CSI2 De Peelbergen. Met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky... (19-01-2020)
SAASVELD – Frank Buitenhuis stond woensdag op eenzame hoogte tijdens de eerste editie van SAS in Saasveld. De 36-jarige ruiter uit Holten won liefst... (18-01-2020)
GEESTEREN – Tijdens de 46ste editie van het CSIO Twente, van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli op Erve Maathuis in Geesteren, staat een van de... (14-01-2020)
OPGLABBEEK – Conor Drain boekte zaterdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. Met zijn tienjarige... (13-01-2020)
ALMELO – Op 58-jarige leeftijd is donderdag in Almelo Tonny Haselbekke volkomen onverwacht overleden. (13-01-2020)
SAASVELD – Jarno Hesselink was zondag met Fhera op snelheid een maatje te groot voor de concurrentie in de klasse ZZ tijdens de strijd om de... (12-01-2020)
ZUIDBROEK – Hendrik Jan Schuttert en Remco Been slaagden er zaterdagavond niet in de hoofdprijs te bemachtigen in de strijd om de Grote Prijs van het... (11-01-2020)
MEEUWEN – Frank Schuttert moet het na een jaar weer stellen zonder de elfjarige donkerbruine hengst Queensland E (v. Quickfire de Feran x Socrate de... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Met een minimale voorsprong van éénhonderdste seconde pakte Willem Greve vrijdag met Gogo de zege in de rubriek over 1,40 meter met... (11-01-2020)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate legde donderdag tijdens het CSI2 IICH Groningen in Zuidbroek beslag op de tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter op... (10-01-2020)
ALBERGEN – Hij deed al jaren mee aan de strijd om het open nationaal kampioenschap voor veteranen. Maar meer dan een tweede plaats, een jaar of... (07-01-2020)
DE LUTTE – Voor Gert-Jan Bruggink is het nieuwe jaar aanzienlijk beter begonnen dan het vorige. Precies een jaar nadat hij bij een val van een jong... (05-01-2020)
VRAGENDER – Het nieuwe jaar is amper begonnen of Vincent Geerink heeft al een mooie primeur binnen. In Vragender schreef hij zaterdag voor het eerst... (05-01-2020)
MARIENHEEM – Steven Veldhuis kende een prima jaarafsluiting tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. Op de slotdag van het evenement won hij... (02-01-2020)
MARIENHEEM – Ellen Zwijnenberg mocht zich vrijdagavond laten huldigen als winnares van de nationale rubriek over 1,40 meter tijdens de Sallandse... (28-12-2019)
BATHMEN – Conor Drain was zaterdagavond goed voor de derde plaats in de Grote Prijs van Bathmen. In de wedstrijd over 1,50 meter met barrage was de... (22-12-2019)
FRANKFURT – Gerco Schröder moest zaterdagmiddag met zijn zestienjarige schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc (v. Claerway x Caretino) drie Duitse... (21-12-2019)
WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze... (13-12-2019)
OLDENZAAL - Paardrijden voor het goede doel. Dat is een perfecte combinatie tussen plezier en iets voor een ander betekenen. De organisatie van  het... (11-12-2019)
SAASVELD – Bas van der Aa heeft net als in 2017 de Equifirst Twente Cup veroverd. In Saasveld hield de ruiter uit Albergen zaterdag met Haraminka de... (08-12-2019)