TWENTE CUP KLASSE M VOOR HENGELOËR, LYNN BOUWMEESTER BESTE IN KLASSE L

Mart IJland als eerste de beste

SAASVELD – Mart IJland was zaterdag als eerste de beste in de strijd om de Equifirst Twente Cup in de klasse M. Met Issey (v. Dexter R) moest de Hengeloër een tijd neerzetten en foutloos blijven in de barrage. Dat deed hij zo goed, dat niemand van zijn vijftien concurrenten hem nog kon passeren. 

Van de 24 combinaties bleven er in de basisomloop liefst zestien foutloos. Mart IJland opende het bal in de tweede rit met een knappe tijd van 40,06 seconde en daar kwamen vervolgens slechts drie andere gegadigden voor de winst in de buurt. Robbin Robijn kwam na 40,48 seconde door de finish, maar maakte onderweg een springfout op Galiandra. Steven Veldhuis deed dat niet, maar strandde  na 40,39 seconde.

Direct na Veldhuis ondernam Jarno Hesselink een manmoedige poging Mart IJland van de koppositie te verdrijven. Hij was liefst 1,95 seconde sneller dan de lijstaanvoerder, maar tikte ook een balk uit de lepels. Omdat daarna ook de in de basisomloop zeer snelle Naomi Hommels al op de derde hindernis strandde, was daarmee het gevaar voor IJland geweken en mocht de vijftienjarige ruiter voor de tweede keer een Twente Cup in ontvangst nemen, nadat hem dit enkele jaren geleden ook als ponyruiter al eens was gelukt.

“Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht”, bekende Mart IJland na afloop. “Als je als eerste moet starten in de barrage kun je alleen maar blij zijn dat niemand je voorbij gaat. En er kwamen nog veel snelle combinaties na mij. Bovendien heb ik Issey nog maar een week of vier. Hij is van de BWG Stables van de broers Schröder en het is echt een fijn paard. Hij is heel voorzichtig en snel van de paal.”

Achter Mart IJland en Steven Veldhuis reed Judith Ribbels met Holiday naar de derde plaats. Ook Noor Daniels met Grasshopper, Chanel van der Wal met Fiesta en Tess Huttenhuis met Felix sloten de barrage zonder mankeren af en eindigden op de posities vier tot en met zes.

De Twente Cup in de klasse L was voor Lynn Bouwmeester met Coposta v. Tojope. De amazone van de rijvereniging Diepenheim bleef Pascalle Donders met Cute Puppenfee en Evelien Walkot met Happy voor.

Meer Springen

KRONENBERG – Jeroen Dubbeldam verzekerde zich zondag op het hippisch centrum De Peelbergen net als een jaar eerder in Mierlo van de bronzen medaille... (09-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle kreeg zondagmiddag ondanks een vierde plaats in het eindklassement toch brons omgehangen na het NK springen voor... (09-08-2020)
KRONENBERG – Thijmen Vos is er tijdens het nationaal kampioenschap springen voor children niet in geslaagd zijn kansen op een medaille te verzilveren... (08-08-2020)
KRONENBERG – Willem Greve en Jeroen Dubbeldam nestelden zich vrijdag dankzij opnieuw een foutloze rit keurig in de kopgroep tijdens de strijd om het... (07-08-2020)
KRONENBERG – Amber van Marle en Madee Schuttenbeld beleefden een prima tweede dag van de strijd om het NK springen voor junioren. Door foutloze... (07-08-2020)
KRONENBERG- Het lijkt bijna een gewoonte van hem te worden: Gerben Morsink begon donderdag net als in voorgaande jaren prima aan de strijd om het... (06-08-2020)
ERMELO - De begin oktober geplande finale van de Longines FEI Nations Cup™ gaat vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus niet door. Dat besluit... (06-08-2020)
BONHEIDEN – Willem Greve sloot zondag de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden af op de tiende plaats. (02-08-2020)
WIERDEN – Het CSI2 Outdoor Wierden krijgt toch twee rubrieken, die meetellen voor de Longines FEI Ranking. De organisatie is erin geslaagd voldoende... (29-07-2020)
KRONENBERG/LIER - De beste regionale klassering tijdens de eerste springweek van de Summer Tour op De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg kwam dit... (26-07-2020)
KRONENBERG – Met twee vierde plaatsen en een negende positie begon Eric ten Cate (op archieffoto) donderdag prima aan de Summer Tour van het CSI De... (23-07-2020)
OPGLABBEEK – Regionale ruiters weerden zich afgelopen weekend verdienstelijk tijdens het concours op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. (20-07-2020)
DIEPENHEIM – My Relander (foto) vertolkte dinsdag de hoofdrol in wat je met een beetje fantasie een thuiswedstrijd voor de voor Estland uitkomende... (15-07-2020)
ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)