OUD-BURGEMEESTER HENK ROBBEN VOLGT JOHAN SCHEPPINK OP ALS ALGEMEEN VOORZITTER

Marinus Vos erelid Eschruiters

WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze geëerd, omdat hij zich al ruim veertig jaar op diverse fronten inzet voor de vereniging.

Marinus Vos stond 42 jaar geleden mede aan de wieg van Indoor Wierden en startte in 1995 samen met toenmalig bondscoach jeugd Daan Nanning met het Dutch Youngster Festival (DYF), dat bijna een kwart eeuw later nog altijd als gastheer fungeert van de enige landenwedstrijden voor ponyruiters, children, junioren en young riders in ons land.

Ook bij latere initiatieven als Pony Indoor Wierden, Outdoor Wierden en Eurojump Wierden was de 74-jarige Marinus Vos nauw betrokken. Tientallen jaren was hij ook actief als parcoursbouwer, zowel in eigen omgeving as internationaal. In 2020 treedt hij voor het laatst in die functie op tijdens zijn ‘eigen’ DYF.

'Mooie waardering'
Marinus Vos was verguld met het eerbetoon voor zijn jarenlange trouwe inbreng. “Natuurlijk is dit een mooie waardering voor de dik veertig jaar dat ik bij Jumping Wierden en de andere evenementen van De Eschruiters actief ben geweest. En ik vond het extra leuk om bij de huldiging naast mijn kleinzoon Thijmen te staan, die dit jaar bij het Europees kampioenschap voor children goud won met het Nederlandse team.”

Vos kreeg de bijbehorende onderscheiding, een beeldje en een oorkonde, uitgereikt door scheidend algemeen voorzitter Johan Scheppink. Voor Scheppink was het zijn laatste handeling als preses. Hij werd tijdens de vergadering opgevolgd door oud-burgemeester Henk Robben van Wierden (foto rechts).

Tijdens de ledenvergaring van De Eschruiters werden ook Henk Ekkelenkamp en Theo Veldhuis in het zonnetje gezet. Zij doen na 25 jaar actieve dienst een stapje terug als respectievelijk parcoursbouwer en ringmeester.

Op de foto boven vanaf links Marinus Vos, Henk Ekkelenkamp en Theo Veldhuis.

Foto’s © www.fotodigna.nl

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)