OUD-BURGEMEESTER HENK ROBBEN VOLGT JOHAN SCHEPPINK OP ALS ALGEMEEN VOORZITTER

Marinus Vos erelid Eschruiters

WIERDEN – Marinus Vos is donderdagavond benoemd tot erelid van De Eschruiters. Tijdens de algemene ledenvergadering werd de Wierdenaar op die wijze geëerd, omdat hij zich al ruim veertig jaar op diverse fronten inzet voor de vereniging.

Marinus Vos stond 42 jaar geleden mede aan de wieg van Indoor Wierden en startte in 1995 samen met toenmalig bondscoach jeugd Daan Nanning met het Dutch Youngster Festival (DYF), dat bijna een kwart eeuw later nog altijd als gastheer fungeert van de enige landenwedstrijden voor ponyruiters, children, junioren en young riders in ons land.

Ook bij latere initiatieven als Pony Indoor Wierden, Outdoor Wierden en Eurojump Wierden was de 74-jarige Marinus Vos nauw betrokken. Tientallen jaren was hij ook actief als parcoursbouwer, zowel in eigen omgeving as internationaal. In 2020 treedt hij voor het laatst in die functie op tijdens zijn ‘eigen’ DYF.

'Mooie waardering'
Marinus Vos was verguld met het eerbetoon voor zijn jarenlange trouwe inbreng. “Natuurlijk is dit een mooie waardering voor de dik veertig jaar dat ik bij Jumping Wierden en de andere evenementen van De Eschruiters actief ben geweest. En ik vond het extra leuk om bij de huldiging naast mijn kleinzoon Thijmen te staan, die dit jaar bij het Europees kampioenschap voor children goud won met het Nederlandse team.”

Vos kreeg de bijbehorende onderscheiding, een beeldje en een oorkonde, uitgereikt door scheidend algemeen voorzitter Johan Scheppink. Voor Scheppink was het zijn laatste handeling als preses. Hij werd tijdens de vergadering opgevolgd door oud-burgemeester Henk Robben van Wierden (foto rechts).

Tijdens de ledenvergaring van De Eschruiters werden ook Henk Ekkelenkamp en Theo Veldhuis in het zonnetje gezet. Zij doen na 25 jaar actieve dienst een stapje terug als respectievelijk parcoursbouwer en ringmeester.

Op de foto boven vanaf links Marinus Vos, Henk Ekkelenkamp en Theo Veldhuis.

Foto’s © www.fotodigna.nl

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)