DUBBELE OVERWINNING RODERICK VAN DEN ENGH IN M EN Z, SANDER GEERINK BESTE IN ZZ

Mareille van Geel superieur

GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40 meter met haar snelle Flying Echo UitGees de nationale concurrentie op flinke achterstand.

Nummer twee Steven Veldhuis moest op het Erve Maathuis met Famariloma 2,4 seconde toegeven op de al jaren in het Drentse Gees woonachtige amazone. Ben Schröder eindigde als derde met Grodino, Bas van der Aa als vierde met Eros W. Mareille van Geel maakte haar feestje compleet door ondanks een springfout met Barco van der Valkenborg  ook nog vijfde te worden.

Mooie opsteker
“Een mooie opsteker”, vond Mareille van Geel na afloop. Hoewel ze als eerste de ring in moest met haar tienjarige bruine ruin Flying Echo UitGees (v. Zento), troefde ze in de barrage liefst twaalf andere combinaties af. “In de barrage zat een heel korte bocht, waarbij het risico groot was dat het mis zou gaan. Ik heb het toch geprobeerd en dat ging perfect. Dat scheelde veel tijd. Flying Echo is al wel snel van zichzelf, maar als je echt hard met hem gaat, wil hij nog wel eens te gretig worden. Daarom kan ik beter korte bochten nemen dan een hoger tempo kiezen. Het liep trouwens helemaal wel lekker.

Ze nam de ruin twee jaar geleden over van dorpsgenote Melle Doornbos, die hem tot Z-niveau opleidde. “Grappig he, dat je zo’n beest in eigen dorp vindt”, lacht Mareille van Geel. “Hij heeft er al een aantal Grote Prijzen op zitten. Hoe lang ik hem nog houd? Moeilijk te zeggen. Als je met een paard op twee sterrenniveau bent, moet je ‘m vaak ook wel weer verkopen. We hebben immers wel samen een bedrijf en doen in principe alles zelf.”

Niet vervelen
Samen met haar man Daan van Geel, bestiert de 35-jarige oud-Lattropse een drukke stal in het Drentse Gees, waar amazone Nicole Eggens de jonge paarden traint. “We hoeven ons niet vervelen”, zegt de Twentse van orgine. “Wee hebben 35 stallen en die staan altijd vol met springpaarden. En met paarden op niveau moet je wel op concours. Dat vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, al hoeft het van mij niet elke week internationaal te zijn.”

Tenslotte heeft ze ook nog de zorg over twee jonge zoons, Noud van vijf en Teun van drie. “Die gaan meestal niet mee. Voor hen hebben we een oppas en ze zijn vaak bij oma en opa, de ouders van Daan. Dat vinden ze zelf hartstikke leuk en daar hebben ze ook meer aan dan aan met ons meegaan, want op concours zijn wij zelf hele dagen druk. Maar als je moeder bent, hoef je ook geen weken van huis hoor…”

Zelf rijden blijft echter een passie en winnen in haar vertrouwde omgeving van weleer geeft een extra plezierig gevoel. “Het was deze week toch weer een beetje als thuis. Bovendien gaat het me nog goed af en kan ik denk nog wel even meer.”

Roderick van den Engh
In de zwaarste landelijke rubrieken presteerde vooral Roderick van den Engh opmerkelijk. Met Jufferbeek’s Effekan won Van den Engh over twee fasen zowel de klasse Z als de klasse M. In de Z had hij nog het meest te duchten van Conor Drain met Shanroe Barney en legden Stijn Roelink met Viva la Vi, Eric ten Cate met ECW Blue Sky en Lieke Reinders-Ophof beslag op de plaatsen drie tot en met vijf.
Steven Veldhuis was met Jacky de eerste achtervolger van Roderick van den Engh in de klasse M, waarin Robbin Robijn derde werd met Galiandra en Renate Beuving met Inx en Jan Schuttert met In the Mood HS de top vijf volmaakten.

Sander Geerink zegevierde met Zambuca Z in de klasse ZZ, waarin Stijn Roelink met Souplesse zich opnieuw in het voorste gelid liet zien. Hij werd tweede, gevolgd door Vincent Geerink met Fireboy CB, Mareille Engbers met Eastern Loma en Eric ten Cate met ECW Blue Sky.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Nationaal, 1,40 meter
1 Mareille van Geel met Flying Echo
2 Steven Veldhuis met Famariloma
3 Ben Schröder met Grodino
4 Bas van der Aa met Eros W
5 Mareille van Geel met Barco van der Valkenborg

Klasse ZZ – Twee fasen speciaal
1 Sander Geerink met Zambuca Z
2 Stijn Roelink met Souplesse
3 Vincent Geerink met Fireboy CB
4 Mareille Engbers met Eastern Loma
5 Eric ten Cate met ECW Blue Sky

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Conor Drain met Shanroe Barney
3 Stijn Roelink met Viva la Vi
4 Eric ten Cate met ECW Blue Sky
5 Lieke Reinders-Ophof met Imago

Klasse M - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Steven Veldhuis met Jacky
3 Robbin Robijn met Galiandra
4 Renate Beuving met Inx
5 Jan Schuttert met In the Mood HS

Op de foto boven wordt Mareille van Geel tijdens de prijsuitreiking geflankeerd door Judith Scherphof en Gerard Haarhuis. Onder Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan.
Foto’s © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)