DUBBELE OVERWINNING RODERICK VAN DEN ENGH IN M EN Z, SANDER GEERINK BESTE IN ZZ

Mareille van Geel superieur

GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40 meter met haar snelle Flying Echo UitGees de nationale concurrentie op flinke achterstand.

Nummer twee Steven Veldhuis moest op het Erve Maathuis met Famariloma 2,4 seconde toegeven op de al jaren in het Drentse Gees woonachtige amazone. Ben Schröder eindigde als derde met Grodino, Bas van der Aa als vierde met Eros W. Mareille van Geel maakte haar feestje compleet door ondanks een springfout met Barco van der Valkenborg  ook nog vijfde te worden.

Mooie opsteker
“Een mooie opsteker”, vond Mareille van Geel na afloop. Hoewel ze als eerste de ring in moest met haar tienjarige bruine ruin Flying Echo UitGees (v. Zento), troefde ze in de barrage liefst twaalf andere combinaties af. “In de barrage zat een heel korte bocht, waarbij het risico groot was dat het mis zou gaan. Ik heb het toch geprobeerd en dat ging perfect. Dat scheelde veel tijd. Flying Echo is al wel snel van zichzelf, maar als je echt hard met hem gaat, wil hij nog wel eens te gretig worden. Daarom kan ik beter korte bochten nemen dan een hoger tempo kiezen. Het liep trouwens helemaal wel lekker.

Ze nam de ruin twee jaar geleden over van dorpsgenote Melle Doornbos, die hem tot Z-niveau opleidde. “Grappig he, dat je zo’n beest in eigen dorp vindt”, lacht Mareille van Geel. “Hij heeft er al een aantal Grote Prijzen op zitten. Hoe lang ik hem nog houd? Moeilijk te zeggen. Als je met een paard op twee sterrenniveau bent, moet je ‘m vaak ook wel weer verkopen. We hebben immers wel samen een bedrijf en doen in principe alles zelf.”

Niet vervelen
Samen met haar man Daan van Geel, bestiert de 35-jarige oud-Lattropse een drukke stal in het Drentse Gees, waar amazone Nicole Eggens de jonge paarden traint. “We hoeven ons niet vervelen”, zegt de Twentse van orgine. “Wee hebben 35 stallen en die staan altijd vol met springpaarden. En met paarden op niveau moet je wel op concours. Dat vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, al hoeft het van mij niet elke week internationaal te zijn.”

Tenslotte heeft ze ook nog de zorg over twee jonge zoons, Noud van vijf en Teun van drie. “Die gaan meestal niet mee. Voor hen hebben we een oppas en ze zijn vaak bij oma en opa, de ouders van Daan. Dat vinden ze zelf hartstikke leuk en daar hebben ze ook meer aan dan aan met ons meegaan, want op concours zijn wij zelf hele dagen druk. Maar als je moeder bent, hoef je ook geen weken van huis hoor…”

Zelf rijden blijft echter een passie en winnen in haar vertrouwde omgeving van weleer geeft een extra plezierig gevoel. “Het was deze week toch weer een beetje als thuis. Bovendien gaat het me nog goed af en kan ik denk nog wel even meer.”

Roderick van den Engh
In de zwaarste landelijke rubrieken presteerde vooral Roderick van den Engh opmerkelijk. Met Jufferbeek’s Effekan won Van den Engh over twee fasen zowel de klasse Z als de klasse M. In de Z had hij nog het meest te duchten van Conor Drain met Shanroe Barney en legden Stijn Roelink met Viva la Vi, Eric ten Cate met ECW Blue Sky en Lieke Reinders-Ophof beslag op de plaatsen drie tot en met vijf.
Steven Veldhuis was met Jacky de eerste achtervolger van Roderick van den Engh in de klasse M, waarin Robbin Robijn derde werd met Galiandra en Renate Beuving met Inx en Jan Schuttert met In the Mood HS de top vijf volmaakten.

Sander Geerink zegevierde met Zambuca Z in de klasse ZZ, waarin Stijn Roelink met Souplesse zich opnieuw in het voorste gelid liet zien. Hij werd tweede, gevolgd door Vincent Geerink met Fireboy CB, Mareille Engbers met Eastern Loma en Eric ten Cate met ECW Blue Sky.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Nationaal, 1,40 meter
1 Mareille van Geel met Flying Echo
2 Steven Veldhuis met Famariloma
3 Ben Schröder met Grodino
4 Bas van der Aa met Eros W
5 Mareille van Geel met Barco van der Valkenborg

Klasse ZZ – Twee fasen speciaal
1 Sander Geerink met Zambuca Z
2 Stijn Roelink met Souplesse
3 Vincent Geerink met Fireboy CB
4 Mareille Engbers met Eastern Loma
5 Eric ten Cate met ECW Blue Sky

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Conor Drain met Shanroe Barney
3 Stijn Roelink met Viva la Vi
4 Eric ten Cate met ECW Blue Sky
5 Lieke Reinders-Ophof met Imago

Klasse M - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Steven Veldhuis met Jacky
3 Robbin Robijn met Galiandra
4 Renate Beuving met Inx
5 Jan Schuttert met In the Mood HS

Op de foto boven wordt Mareille van Geel tijdens de prijsuitreiking geflankeerd door Judith Scherphof en Gerard Haarhuis. Onder Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan.
Foto’s © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)