DUBBELE OVERWINNING RODERICK VAN DEN ENGH IN M EN Z, SANDER GEERINK BESTE IN ZZ

Mareille van Geel superieur

GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40 meter met haar snelle Flying Echo UitGees de nationale concurrentie op flinke achterstand.

Nummer twee Steven Veldhuis moest op het Erve Maathuis met Famariloma 2,4 seconde toegeven op de al jaren in het Drentse Gees woonachtige amazone. Ben Schröder eindigde als derde met Grodino, Bas van der Aa als vierde met Eros W. Mareille van Geel maakte haar feestje compleet door ondanks een springfout met Barco van der Valkenborg  ook nog vijfde te worden.

Mooie opsteker
“Een mooie opsteker”, vond Mareille van Geel na afloop. Hoewel ze als eerste de ring in moest met haar tienjarige bruine ruin Flying Echo UitGees (v. Zento), troefde ze in de barrage liefst twaalf andere combinaties af. “In de barrage zat een heel korte bocht, waarbij het risico groot was dat het mis zou gaan. Ik heb het toch geprobeerd en dat ging perfect. Dat scheelde veel tijd. Flying Echo is al wel snel van zichzelf, maar als je echt hard met hem gaat, wil hij nog wel eens te gretig worden. Daarom kan ik beter korte bochten nemen dan een hoger tempo kiezen. Het liep trouwens helemaal wel lekker.

Ze nam de ruin twee jaar geleden over van dorpsgenote Melle Doornbos, die hem tot Z-niveau opleidde. “Grappig he, dat je zo’n beest in eigen dorp vindt”, lacht Mareille van Geel. “Hij heeft er al een aantal Grote Prijzen op zitten. Hoe lang ik hem nog houd? Moeilijk te zeggen. Als je met een paard op twee sterrenniveau bent, moet je ‘m vaak ook wel weer verkopen. We hebben immers wel samen een bedrijf en doen in principe alles zelf.”

Niet vervelen
Samen met haar man Daan van Geel, bestiert de 35-jarige oud-Lattropse een drukke stal in het Drentse Gees, waar amazone Nicole Eggens de jonge paarden traint. “We hoeven ons niet vervelen”, zegt de Twentse van orgine. “Wee hebben 35 stallen en die staan altijd vol met springpaarden. En met paarden op niveau moet je wel op concours. Dat vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, al hoeft het van mij niet elke week internationaal te zijn.”

Tenslotte heeft ze ook nog de zorg over twee jonge zoons, Noud van vijf en Teun van drie. “Die gaan meestal niet mee. Voor hen hebben we een oppas en ze zijn vaak bij oma en opa, de ouders van Daan. Dat vinden ze zelf hartstikke leuk en daar hebben ze ook meer aan dan aan met ons meegaan, want op concours zijn wij zelf hele dagen druk. Maar als je moeder bent, hoef je ook geen weken van huis hoor…”

Zelf rijden blijft echter een passie en winnen in haar vertrouwde omgeving van weleer geeft een extra plezierig gevoel. “Het was deze week toch weer een beetje als thuis. Bovendien gaat het me nog goed af en kan ik denk nog wel even meer.”

Roderick van den Engh
In de zwaarste landelijke rubrieken presteerde vooral Roderick van den Engh opmerkelijk. Met Jufferbeek’s Effekan won Van den Engh over twee fasen zowel de klasse Z als de klasse M. In de Z had hij nog het meest te duchten van Conor Drain met Shanroe Barney en legden Stijn Roelink met Viva la Vi, Eric ten Cate met ECW Blue Sky en Lieke Reinders-Ophof beslag op de plaatsen drie tot en met vijf.
Steven Veldhuis was met Jacky de eerste achtervolger van Roderick van den Engh in de klasse M, waarin Robbin Robijn derde werd met Galiandra en Renate Beuving met Inx en Jan Schuttert met In the Mood HS de top vijf volmaakten.

Sander Geerink zegevierde met Zambuca Z in de klasse ZZ, waarin Stijn Roelink met Souplesse zich opnieuw in het voorste gelid liet zien. Hij werd tweede, gevolgd door Vincent Geerink met Fireboy CB, Mareille Engbers met Eastern Loma en Eric ten Cate met ECW Blue Sky.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Nationaal, 1,40 meter
1 Mareille van Geel met Flying Echo
2 Steven Veldhuis met Famariloma
3 Ben Schröder met Grodino
4 Bas van der Aa met Eros W
5 Mareille van Geel met Barco van der Valkenborg

Klasse ZZ – Twee fasen speciaal
1 Sander Geerink met Zambuca Z
2 Stijn Roelink met Souplesse
3 Vincent Geerink met Fireboy CB
4 Mareille Engbers met Eastern Loma
5 Eric ten Cate met ECW Blue Sky

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Conor Drain met Shanroe Barney
3 Stijn Roelink met Viva la Vi
4 Eric ten Cate met ECW Blue Sky
5 Lieke Reinders-Ophof met Imago

Klasse M - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Steven Veldhuis met Jacky
3 Robbin Robijn met Galiandra
4 Renate Beuving met Inx
5 Jan Schuttert met In the Mood HS

Op de foto boven wordt Mareille van Geel tijdens de prijsuitreiking geflankeerd door Judith Scherphof en Gerard Haarhuis. Onder Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan.
Foto’s © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)