DUBBELE OVERWINNING RODERICK VAN DEN ENGH IN M EN Z, SANDER GEERINK BESTE IN ZZ

Mareille van Geel superieur

GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40 meter met haar snelle Flying Echo UitGees de nationale concurrentie op flinke achterstand.

Nummer twee Steven Veldhuis moest op het Erve Maathuis met Famariloma 2,4 seconde toegeven op de al jaren in het Drentse Gees woonachtige amazone. Ben Schröder eindigde als derde met Grodino, Bas van der Aa als vierde met Eros W. Mareille van Geel maakte haar feestje compleet door ondanks een springfout met Barco van der Valkenborg  ook nog vijfde te worden.

Mooie opsteker
“Een mooie opsteker”, vond Mareille van Geel na afloop. Hoewel ze als eerste de ring in moest met haar tienjarige bruine ruin Flying Echo UitGees (v. Zento), troefde ze in de barrage liefst twaalf andere combinaties af. “In de barrage zat een heel korte bocht, waarbij het risico groot was dat het mis zou gaan. Ik heb het toch geprobeerd en dat ging perfect. Dat scheelde veel tijd. Flying Echo is al wel snel van zichzelf, maar als je echt hard met hem gaat, wil hij nog wel eens te gretig worden. Daarom kan ik beter korte bochten nemen dan een hoger tempo kiezen. Het liep trouwens helemaal wel lekker.

Ze nam de ruin twee jaar geleden over van dorpsgenote Melle Doornbos, die hem tot Z-niveau opleidde. “Grappig he, dat je zo’n beest in eigen dorp vindt”, lacht Mareille van Geel. “Hij heeft er al een aantal Grote Prijzen op zitten. Hoe lang ik hem nog houd? Moeilijk te zeggen. Als je met een paard op twee sterrenniveau bent, moet je ‘m vaak ook wel weer verkopen. We hebben immers wel samen een bedrijf en doen in principe alles zelf.”

Niet vervelen
Samen met haar man Daan van Geel, bestiert de 35-jarige oud-Lattropse een drukke stal in het Drentse Gees, waar amazone Nicole Eggens de jonge paarden traint. “We hoeven ons niet vervelen”, zegt de Twentse van orgine. “Wee hebben 35 stallen en die staan altijd vol met springpaarden. En met paarden op niveau moet je wel op concours. Dat vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, al hoeft het van mij niet elke week internationaal te zijn.”

Tenslotte heeft ze ook nog de zorg over twee jonge zoons, Noud van vijf en Teun van drie. “Die gaan meestal niet mee. Voor hen hebben we een oppas en ze zijn vaak bij oma en opa, de ouders van Daan. Dat vinden ze zelf hartstikke leuk en daar hebben ze ook meer aan dan aan met ons meegaan, want op concours zijn wij zelf hele dagen druk. Maar als je moeder bent, hoef je ook geen weken van huis hoor…”

Zelf rijden blijft echter een passie en winnen in haar vertrouwde omgeving van weleer geeft een extra plezierig gevoel. “Het was deze week toch weer een beetje als thuis. Bovendien gaat het me nog goed af en kan ik denk nog wel even meer.”

Roderick van den Engh
In de zwaarste landelijke rubrieken presteerde vooral Roderick van den Engh opmerkelijk. Met Jufferbeek’s Effekan won Van den Engh over twee fasen zowel de klasse Z als de klasse M. In de Z had hij nog het meest te duchten van Conor Drain met Shanroe Barney en legden Stijn Roelink met Viva la Vi, Eric ten Cate met ECW Blue Sky en Lieke Reinders-Ophof beslag op de plaatsen drie tot en met vijf.
Steven Veldhuis was met Jacky de eerste achtervolger van Roderick van den Engh in de klasse M, waarin Robbin Robijn derde werd met Galiandra en Renate Beuving met Inx en Jan Schuttert met In the Mood HS de top vijf volmaakten.

Sander Geerink zegevierde met Zambuca Z in de klasse ZZ, waarin Stijn Roelink met Souplesse zich opnieuw in het voorste gelid liet zien. Hij werd tweede, gevolgd door Vincent Geerink met Fireboy CB, Mareille Engbers met Eastern Loma en Eric ten Cate met ECW Blue Sky.

UITSLAGEN HIPPISCH GEESTEREN

Nationaal, 1,40 meter
1 Mareille van Geel met Flying Echo
2 Steven Veldhuis met Famariloma
3 Ben Schröder met Grodino
4 Bas van der Aa met Eros W
5 Mareille van Geel met Barco van der Valkenborg

Klasse ZZ – Twee fasen speciaal
1 Sander Geerink met Zambuca Z
2 Stijn Roelink met Souplesse
3 Vincent Geerink met Fireboy CB
4 Mareille Engbers met Eastern Loma
5 Eric ten Cate met ECW Blue Sky

Klasse Z - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Conor Drain met Shanroe Barney
3 Stijn Roelink met Viva la Vi
4 Eric ten Cate met ECW Blue Sky
5 Lieke Reinders-Ophof met Imago

Klasse M - Twee fasen speciaal
1 Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan
2 Steven Veldhuis met Jacky
3 Robbin Robijn met Galiandra
4 Renate Beuving met Inx
5 Jan Schuttert met In the Mood HS

Op de foto boven wordt Mareille van Geel tijdens de prijsuitreiking geflankeerd door Judith Scherphof en Gerard Haarhuis. Onder Roderick van den Engh met Jufferbeek’s Effekan.
Foto’s © Loes Wielheesen/Met Pit Mediaproductie

Meer Springen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)
TUBBERGEN – Gerben Morsink toonde zich vrijdag een klasse apart in de barrage van de strijd om de Nijwa Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. De... (24-05-2019)
TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met... (24-05-2019)
TUBBERGEN – Op eigen grond was Gerco Schröder goed voor een derde plek in de toprubriek van donderdag om de Roelofsen Horse Trucks Prijs over 1,40... (23-05-2019)
TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie... (23-05-2019)
MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)