FRANK SCHUTTERT EN HARRIE SMOLDERS VERSCHIJNEN NIET MEER AAN DE START

Marc Houtzager enige finalist Oranje

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero

RIESENBECK - Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het individuele klassement gestegen naar plaats vijftien.

“Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter”, lacht de ruiter uit Rouveen. Houtzager deed dat in de finaleronde van de landenwedstrijd, die door Zwitserland is gewonnen. Het viertal van Duitsland werd tweede, België won na Tokio de tweede bronzen medaille op een rij.
“Toch nog wel een nulrondje”, lacht Marc na zijn werkelijk fantastische foutloze laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap springen. Het was de reactie die kwam na de twee springfouten van donderdag. “Nee hoor. Toch wel twee. Woensdag waren we ook foutloos. Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter. Gisteren sprong hij ook goed. Ik denk dat ik pech op de muur had. De tweede was een echte fout. Maar ik zou niet weten hoe ik anders had moeten rijden. Je kunt niet altijd zeggen pech, maar gisteren was het wel een beetje pech.”

Hoe verklaart Marc het dat het vrijdag zoveel makkelijker leek? “Tijdens het parcourslopen vond ik het een serieuze proef, maar het rijdt makkelijker dan het liep. Ik weet niet of het lager is dan gisteren. Soms loopt het anders dan het lijkt. Maar dat kan ook omdat wij met minder druk binnenrijden nu er geen teambelang meer is. De ruiters na mij rijden iets meer met een ander doel binnen.”
Frank Schuttert en Harrie Smolders kozen ervoor om niet meer aan start te komen op het Europees kampioenschap. In een spannende finale van de landenwedstrijd trokken de Zwitsers aan het langste eind en kaapten het goud weg voor de thuis rijdende Duitsers. België kwam met een fris team naar het EK en net als in Tokio overtuigden ze met de bronzen medaille. In de finale bleven alle vier ruiters foutloos.

Eindstand EK springen landen
1) Zwitserland 9,47 strafpunt
2) Duitsland 12,77 
3) België 17,34 

Tussenstand individueel
1) Martin Fuchs (Zwi) - Leone Lei 1,31 strafpunt
2) Andre Thieme (Dui) - DSP Chakaria 2,84 
3) Pieter Devos (Bel) - Jade van de Bisschop 3,16 
15. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof’s Calimero 9,65 

Meer Springen

ENSCHEDE – Op 76-jarige leeftijd is zondag Bennie Holtkamp overleden. De Enschedeër speelde als eigenaar van de toppaarden Egano en De Sjiem een... (22-09-2021)
VEENINGEN – Sander Geerink greep zondag de hoofdrol op de laatste dag van Outdoor Zuidwolde. In het Drentse Veeningen . Met zijn tienjarige ruin... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdag indruk tijdens Outdoor Zuidwolde. De Ommenaar trok met de achtjarige ruin Stakkaire Gold (v.... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hessel Hoekstra was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,45 meter met twee fasen tijdens Outdoor Zuidwolde. Met de negenjarige... (17-09-2021)
VEENINGEN – Eric ten Cate is in vorm. Hij toonde het donderdag andermaal aan in Veeningen met zijn zege op de achtjarige ruin Ivoor (v. Eldorado van... (16-09-2021)
DIEPENHEIM – Chantal Leusink snelde dinsdag de concurrentie ver vooruit in de klasse ZZ tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met Gino was de... (15-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate eindigde zaterdag als vierde in de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden. De ruiter uit Geesteren reed in de rubriek over 1,45... (12-09-2021)
ASCONA – Gerben Morsink is goed in vorm. De ruiter uit Enschede bewees het andermaal tijdens het CSI in het Zwitserse Ascona. (12-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate en Conor Drain lieten zich donderdag meteen van hun goede kant zien tijdens het CSI in het Belgische Bonheiden. In de... (09-09-2021)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam vertolkte zaterdag de hoofdrol bij een compleet Twentse feestje tijdens de Grote Prijs van het CSI2 in Exloo. Met de... (04-09-2021)
EXLOO – Thijmen Vos boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI1 in Exloo. De Wierdenaar was met zijn vijftienjarige bruine ruin Calgary 56 (v.... (03-09-2021)
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag niet ver verwijderd van de zege in de Medium Tour van het CSI12 in Exloo. Met de achtjarige vosruin Nikias... (02-09-2021)
RIESENBECK – De springruiters van TeamNL zijn er bij het Europese kampioenschap in Riesenbeck niet in geslaagd de finale van de landenwedstrijd, die... (02-09-2021)
RIESENBECK – Met de vierde plaats in het landenklassement en de zesde en negende plaats van Frank Schuttert en Marc Houtzager zijn de springruiters... (01-09-2021)
TOLBERT – In het afsluitende weekend van Outdoor Tolbert boekten Sven Peters op zaterdag en Mart IJland op zondag een mooie overwinning. Voor de... (30-08-2021)
TOLBERT – Mart IJland bezorgde zichzelf vrijdag een mooi cadeautje op zijn zeventiende verjaardag. Tijdens Outdoor Tolbert schreef de jonge Hengeloër... (27-08-2021)
LASTRUP – Hendrik Jan Schuttert boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Duitse Lastrup. De Ommenaar won de rubriek over 1,45 meter met... (27-08-2021)
BRUSSEL – Er zit nog altijd geen sleet op de ondertussen zeventienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini x Concerto II). Met... (27-08-2021)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink maakte zaterdag indruk tijdens de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour in... (22-08-2021)
KRONENBERG – Eric ten Cate en Conor Drain (2x) noteerden dit weekend klasseringen in de top drie tijdens het CSI De Peelbergen, waar Willem onder... (22-08-2021)