FRANK SCHUTTERT EN HARRIE SMOLDERS VERSCHIJNEN NIET MEER AAN DE START

Marc Houtzager enige finalist Oranje

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero

RIESENBECK - Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het individuele klassement gestegen naar plaats vijftien.

“Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter”, lacht de ruiter uit Rouveen. Houtzager deed dat in de finaleronde van de landenwedstrijd, die door Zwitserland is gewonnen. Het viertal van Duitsland werd tweede, België won na Tokio de tweede bronzen medaille op een rij.
“Toch nog wel een nulrondje”, lacht Marc na zijn werkelijk fantastische foutloze laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap springen. Het was de reactie die kwam na de twee springfouten van donderdag. “Nee hoor. Toch wel twee. Woensdag waren we ook foutloos. Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter. Gisteren sprong hij ook goed. Ik denk dat ik pech op de muur had. De tweede was een echte fout. Maar ik zou niet weten hoe ik anders had moeten rijden. Je kunt niet altijd zeggen pech, maar gisteren was het wel een beetje pech.”

Hoe verklaart Marc het dat het vrijdag zoveel makkelijker leek? “Tijdens het parcourslopen vond ik het een serieuze proef, maar het rijdt makkelijker dan het liep. Ik weet niet of het lager is dan gisteren. Soms loopt het anders dan het lijkt. Maar dat kan ook omdat wij met minder druk binnenrijden nu er geen teambelang meer is. De ruiters na mij rijden iets meer met een ander doel binnen.”
Frank Schuttert en Harrie Smolders kozen ervoor om niet meer aan start te komen op het Europees kampioenschap. In een spannende finale van de landenwedstrijd trokken de Zwitsers aan het langste eind en kaapten het goud weg voor de thuis rijdende Duitsers. België kwam met een fris team naar het EK en net als in Tokio overtuigden ze met de bronzen medaille. In de finale bleven alle vier ruiters foutloos.

Eindstand EK springen landen
1) Zwitserland 9,47 strafpunt
2) Duitsland 12,77 
3) België 17,34 

Tussenstand individueel
1) Martin Fuchs (Zwi) - Leone Lei 1,31 strafpunt
2) Andre Thieme (Dui) - DSP Chakaria 2,84 
3) Pieter Devos (Bel) - Jade van de Bisschop 3,16 
15. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof’s Calimero 9,65 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)