TWEE KEER IN BARRAGE EN IN DE TOP TIEN BIJ JUMPING AMSTERDAM

Manon Damhuis op dreef in de RAI

AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het best af. Ze reed twee maal naar de barrage en sloot beide keren af met een plek in de top tien.

Haar eerste optreden met de zevenjarige bruine ruin I am a Cooper leverde de amazone uit Tilligte uiteindelijk een zevende plaats op, met een minimale voorsprong van één honderdste seconde op streekgenoot Jarno Hesselink (onderste foto) met zijn zes jaar oude schimmelmerrie Jarusa. Beiden bleven in de door Fabienne van Hemsbergen met Navares Beluga gewonnen klasse M ook in de extra omloop foutloos.

Wel indrukwekkend
Manon Damhuis: “Cooper heb ik aangereden vanaf zijn vierde. Hij vond het wel indrukwekkend hier. Springen deed hij wel simpel, maar normaal loopt hij iets meer door. Hij heeft een heel goed karakter en doet altijd goed zijn best. Hij is nog wel heel groen en fris. Alles is nog een beetje nieuw voor hem, hij moet nog bijleren.”

In de klasse ZZ, waarin Albert Zoer met Freedom de sterkste was, moest de 23-jarige Damhuis genoegen nemen met de negende positie. Met de zestienjarige donkerbruine merrie Dollards Zelrite (op foto boven) viel tijdens de barrage een balk uit de lepels. “Haar rijd ik al sinds ik gestopt ben bij de pony’s”, meldt ze. “Ze was altijd wat spooky hier, maar nu sprong ze eigenlijk heel gemakkelijk. Zelrite is een scherpe merrie met veel bloed, maar vindt veel dingen al gauw eng. Deze baan is heel moeilijk voor haar. Maar alles bij elkaar ben ik over vandaag heel tevreden. De vorige drie keer dat ik hier mee reed had ik altijd wel een foutje, alles lukte nu beter dan ooit.”

Niet per se hoogste niveau
Haar studie brak ze af om zich geheel aan de paardensport te wijden. Tegenwoordig werkt ze halve dagen op stal bij Robert Vos en Annette Willems, ’s middags traint ze de vijf paarden die ze thuis heeft staan. “Ik wilde gewoon een keer proberen in de sport verder te komen. Dat idee had ik altijd al en van mij hoeft dat niet per se het hoogste niveau te zijn. Ik werk graag met jonge paarden en wil veel leren van wat ik nu doe.”

Behalve Manon Damhuis en Jarno Hesselink kwamen donderdag in de RAI in Amsterdam ook Koen Westendorp en Elike Morsink in actie. Koen Westendorp werd met Imperium TR vijftiende na een springfout in de klasse Z, Elike Morsink sloot op Dakina II met twee balken de wedstrijd over 1,40 meter als negentiende af.

Zie ook www.jumpingamsterdam.nl

Foto's © Ashley Claus
 

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)