OOK CONOR DRAIN EN BAS VAN DER AA RIJDEN GOED VOORAAN MEE

Madée Schuttenbeld tweede in Exloo

Madée Schuttenbeld op archieffoto

EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag niet ver verwijderd van de zege in de Medium Tour van het CSI12 in Exloo. Met de achtjarige vosruin Nikias van de Bisschop (v. Echo van ’t Spieveld) legde ze beslag op de tweede plaats.

Pia-Luise Aufrecht sloot de rubriek over 1,40 meter als achtste af met de negenjarige bruine ruin That’s Mie (v. That’s Life) en bleef Matt Garrigan met de achtjarige schimmelruin Quantum Robin juist voor. 

Conor Drain sloot de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs als zesde af met achtjarige schimmelruin Imagine. Rob Scherphof werd achtste met de twaalf jaar oude bruine ruin Eclipse (v. Carambole), Meike Zwartens tiende met haar veertienjarige voshengst Twister de la Pomme (v. Darco). 

Met Imagine was Drain donderdag al tiende geworden in de rankingproef over 1,40 meter, waarin Sander Geerink met zijn tienjarige donkerbruine ruin Global (v. Cardento) de zevende plaats innam.

Thijmen  Vos reed dezelfde dag naar de tweede notering in de Big Tour over twee fasen van het CSI1 met twee fasen op Calgary 56. Met Dialetto PS bezette Conor Drain de zevende stek. 

Bas van der Aa finishte vrijdag in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour als derde met zijn achtjarige bruine merrie Isla Ibiza. (v. Douglas). Matt Garrigan werd zesde met Holland van de Valckenborg, Jasmin Seppälä negende met de zeven jaar oude schimmelmerrie Jetski.

Jennifer Munsterhuis werd vrijdag derde in de rubriek over 1,20 meter op tijd voor de Small Tour van het CSI1 met haar negenjarige bruine merrie Hurricane M. Rosanne Maathuis bleef aardig in haar spoor door met High Score vijfde te worden. Meike Zwartjens nam de achtste plek voor haar rekening met Twindam Z. Woensdag waren Munsterhuis en Maathuis met dezelfde paarden al zesde en zevende geworden in de proef over twee fasen voor de Small Tour. 

Meer Springen

ENSCHEDE – Op 76-jarige leeftijd is zondag Bennie Holtkamp overleden. De Enschedeër speelde als eigenaar van de toppaarden Egano en De Sjiem een... (22-09-2021)
VEENINGEN – Sander Geerink greep zondag de hoofdrol op de laatste dag van Outdoor Zuidwolde. In het Drentse Veeningen . Met zijn tienjarige ruin... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdag indruk tijdens Outdoor Zuidwolde. De Ommenaar trok met de achtjarige ruin Stakkaire Gold (v.... (19-09-2021)
VEENINGEN – Hessel Hoekstra was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,45 meter met twee fasen tijdens Outdoor Zuidwolde. Met de negenjarige... (17-09-2021)
VEENINGEN – Eric ten Cate is in vorm. Hij toonde het donderdag andermaal aan in Veeningen met zijn zege op de achtjarige ruin Ivoor (v. Eldorado van... (16-09-2021)
DIEPENHEIM – Chantal Leusink snelde dinsdag de concurrentie ver vooruit in de klasse ZZ tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met Gino was de... (15-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate eindigde zaterdag als vierde in de Grote Prijs van het CSI2 Bonheiden. De ruiter uit Geesteren reed in de rubriek over 1,45... (12-09-2021)
ASCONA – Gerben Morsink is goed in vorm. De ruiter uit Enschede bewees het andermaal tijdens het CSI in het Zwitserse Ascona. (12-09-2021)
BONHEIDEN – Eric ten Cate en Conor Drain lieten zich donderdag meteen van hun goede kant zien tijdens het CSI in het Belgische Bonheiden. In de... (09-09-2021)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam vertolkte zaterdag de hoofdrol bij een compleet Twentse feestje tijdens de Grote Prijs van het CSI2 in Exloo. Met de... (04-09-2021)
RIESENBECK - Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het... (03-09-2021)
EXLOO – Thijmen Vos boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI1 in Exloo. De Wierdenaar was met zijn vijftienjarige bruine ruin Calgary 56 (v.... (03-09-2021)
RIESENBECK – De springruiters van TeamNL zijn er bij het Europese kampioenschap in Riesenbeck niet in geslaagd de finale van de landenwedstrijd, die... (02-09-2021)
RIESENBECK – Met de vierde plaats in het landenklassement en de zesde en negende plaats van Frank Schuttert en Marc Houtzager zijn de springruiters... (01-09-2021)
TOLBERT – In het afsluitende weekend van Outdoor Tolbert boekten Sven Peters op zaterdag en Mart IJland op zondag een mooie overwinning. Voor de... (30-08-2021)
TOLBERT – Mart IJland bezorgde zichzelf vrijdag een mooi cadeautje op zijn zeventiende verjaardag. Tijdens Outdoor Tolbert schreef de jonge Hengeloër... (27-08-2021)
LASTRUP – Hendrik Jan Schuttert boekte vrijdag een fraaie zege tijdens het CSI2 in het Duitse Lastrup. De Ommenaar won de rubriek over 1,45 meter met... (27-08-2021)
BRUSSEL – Er zit nog altijd geen sleet op de ondertussen zeventienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini x Concerto II). Met... (27-08-2021)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink maakte zaterdag indruk tijdens de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour in... (22-08-2021)
KRONENBERG – Eric ten Cate en Conor Drain (2x) noteerden dit weekend klasseringen in de top drie tijdens het CSI De Peelbergen, waar Willem onder... (22-08-2021)