OMMENAAR PAKT EERSTE DRIE PLAATSEN IN KLASSE Z BIJ HIPPISCH GEESTEREN

Machtsvertoon Hendrik Jan Schuttert

Foto's Hendrik Jan Schuttert met Lopez T en Rosanne Maathuis met High Score (onder) © www.fototrailer.nl

GEESTEREN – De eerste dag van Hippisch Geesteren stond donderdag in het teken van het machtsvertoon van Hendrik Jan Schuttert. De Ommenaar bezette in de klasse Z de eerste drie plaatsen.

Met de achtjarige vosmerrie Lopez T greep hij de zege in de openingsrubriek. Met de even oude bruine ruin werd hij tweede en met de een jaar jongere bruine ruin Onslow derde. Voor de concurrentie bleven de kruimels over. Jessie Wiefferink met Giantum Kieni en Madée Schuttenbeld met Piccolo R maakten het eerste vijftal vol.

Hendrik Jan Schuttert glunderde na afloop en deelde meteen een groot compliment uit aan het organiserende Sint-Joris van het eerste concours op de nieuwe bodem van het kersverse Equestrian Park Erve Maathuis. “Het was hartstikke mooi om hier te mogen rondspringen”, lachte hij. “Het terrein lag er geweldig bij en het is prachtig dat de moeite is genomen om hier de voor mei geplande wedstrijd alsnog te organiseren.”

Schuttert ziet niet veel verschil in kwaliteit tussen zijn op de eerste drie plaatsen geëindigde paarden. “Het zijn vrij gelijkwaardige paarden, alle drie fijn om op te bouwen naar een hoger niveau. Ook deze drie hebben we zelf opgeleid. Ik ben een jaar of negen geleden voor mezelf begonnen en al die tijd is het zo geweest dat ik ze op een gegeven moment verkoop als ze op het niveau van 1,40 of 1,45 meter kunnen springen. Zo zal dat ook met deze gaan.”

Al hoopt Hendrik Jan Schuttert dat er ook eens eentje bij zal zijn, die langer op stal kan blijven om er zelf internationaal mee voor de dag te kunnen komen. “Want de sport is natuurlijk het allermooiste. Wie weet kan ik er een keertje een langer houden.”

De klasse ZZ werd een prooi voor Maud Roosendaal met Hamilton, voor Rianne Nalis met Just Impression en Matt Garrigan met Gladiator. Wesley Mulder bleef met For Your Pleasure WM in de strijd om de vierde plek Gerco Schröder met New Star van de Berghoeve voor.

Rosanne Maathuis
Een fraaie triomf was er ook voor Rosanne Maathuis, die ‘in eigen huis’ de klasse M naar haar hand zette. Met High Score liet ze 63 tegenstanders ruim achter zich. Peter Olthof werd op ruim 2,4 seconde tweede met Patchina en Jennifer Munsterhuis op ruim vier tellen derde met Hurricane M. 

Jennifer Munsterhuis deed het met dezelfde Hurricane nog beter in de klasse L, waarin ze al haar opponenten de baas was. Fleur van der Steen reed met Quinoa naar de tweede plek, Indy ten Hag bezette de derde positie met Jackpot.

Femke Meenhuis was in de klasse B op stijl superieur. Ze scoorde met Lariecoeck 85 punten. Joost Luttikhuis kwam met Cornet Lover uit op 80,5 punt en Sanne de Boer werd met Quanzhou Odeveld gewaardeerd met 78 punten.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)