MET CARAMBOLE IN GROTE PRIJS GLOBAL CHAMPIONS TOUR VALKENSWAARD 

Lucratieve vierde plek Willem Greve

VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een nulronde in 49,55 seconde weer helemaal terug lijkt, volgde hij landgenoot Bart Bles met Kriskras DV op de voet. De Belg Gregory Wathelet won overtuigend met Nevados S.

Twaalf combinaties plaatsten zich voor de barrage van de selectieve Grand Prix op vijf sterrenniveau. Bart Bles moest als tweede van start en liet direct zien waar tijd bespaard kon worden. Hij stuurde de tienjarige Kriskras DV voor het bloemenperk langs naar de delicate planken steilsprong. De ruiter uit Babberich finishte in 48,47 seconden.
Willem Greve reed met de zestienjarige hengst Carambole dezelfde lijn, maar was op de meet een seconde langzamer (49,55 seconden). Tot halverwege stonden de Nederlanders nog eerste en tweede. Maar eerst ging Scott Brash de Nederlanders voorbij ging. Op Hello Jefferson was hij, met enig geluk, bijna drie seconden sneller. Direct daarna snelde Gregory Wathelet met Nevados S in hoog tempo over het parcours en klokte 44,63 seconden en pakte daarmee de zege. De vierde plaats leverde Willem Greve een winstpremie van 30.000 euro op.  

Uitslag Grand Prix Valkenswaard
1. Gregory Wathelet (Bel) - Nevados S (v. Calvados Z) 0/0/44,63 sec
2. Scott Brash (Gbr) - Hello Jefferson (v. Cooper van de Heffinck) 0/0/45,72 
3. Bart Bles (Babberich) - Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) 0/0/48,47
4. Willem Greve (Markelo) - Carambole (v. Cassini) 0/0/49,55.

Gerben Morsink: drie op een rij
Gerben Morsink scoorde vrijdag op de openingsdag dag van het CSI Valkenswaard op de terreinen van Jan Tops in de eerste drie rubrieken evenveel zeges. Hij won in de Big Tour over twee fasen over 1,45 meter met zijn zwarte hengst Navarone Z (foto v. Nabab de Reve), pakte vervolgens de winst over 1,40 meter voor de Medium Tour met de schimmelmerrie Galina (v. Andiamo) en voltooide zijn trilogie met een triomf op de bruine merrrie Carsey (v. Carthino Z) op het parcours in de Youngster Tour.

Frank Schuttert
Frank Schuttert sloot zondag de rubriek over 1,55 meter in Valkenswaard met zijn donkerbruine merrie Carolina (v. Cornado) af op de vierde plaats. De Ommenaar was een van de vier deelnemers, die zich plaatsten voor de barrage en maakte daarin een springfout. Alleen Marlon Modolo Zanotelli liep met Icarus geen averij op en won daarmee de toprubriek over 1,55 meter voor het CSI5. Gastvrouw Edwina Tops-Alexander eiste de tweede positie op met Identity Vitseroel. Mark Houtzager werd vijfde met Sterrehof’s Dante (v. Canturano).

Remco Been eiste op de slotdag met de tienjarige bruine merrie Balou van het Molenhof (v. Berlin) een zevende prijs op in de rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour. Lucas Porter werd tiende met de elfjarige bruine ruin E. Clinton (v. Clinton). Ook Fabiënne Roelofsen presteerde prima in Brabant. De amazone uit Raalte reed zondag met haar vosmerrie Gioia van het Neerenbosch naar de vijfde plaats in de rubriek over 1,35 met barrage in de Small Tour, nadat ze zaterdag met hetzelfde paard al achtste was geworden in een proef op tijd. Met de voshengst Quidaro finishte ze zowel zaterdag als zondag als zevende in rubrieken over 1,25 meter voor de Small Tour.

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)