ONDER MEER ZEGE IN KWALIFICATIE GP VALKENSWAARD MET NAVARONE Z

Lucratief weekend Gerben Morsink

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

VALKENSWAARD – Gerben Morsink maakte zaterdag indruk tijdens de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard. Met zijn imposante zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) zette hij de concurrentie op forse achterstand.

Met zijn tijd van 72,53 seconde bleef Morsink onaantastbaar op het parcours over 1,55 meter op tijd. Het leverde hem een bedrag van 23.750 euro op. Nummer twee Daniel Deusser moest met Bingo Ste Hermelle liefst 2,31 seconde toegeven op de ruiter uit Enschede. “Het liep gewoon lekker”, vond Gerben Morsink na afloop. “Navarone was heel goed in de kwalificatie. Het was meteen een heel dikke proef. Het kon gewoon niet beter.” 

Uit het boekje
In de Grand Prix over 1,60 meter met barrage maakte Gerben Morsink een springfout, die hem een plaats in de top tien kostte. “Ik mocht als laatste omdat ik de kwalificatie had gewonnen en Navarone sprong weer fantastisch. Van de muur naar de lange driesprong moest ik kiezen uit een lange negen of een korte tien. Toen ik over de muur kwam, bedacht ik dat ik voor negen grote galopsprongen zou gaan. Navarone sprong na de muur veel terug, maar ik probeerde het toch via de binnenkant en kwam net te dicht onder de driesprong, waardoor een balk viel. Maar het was verder een rit uit het boekje.”

Met zijn prestaties op Navarone rijdt Gerben Morsink zich de laatste tijd behoorlijk in de kijker. Dat zal ook bondscoach Rob Ehrens niet zijn ontgaan. Lachend: “Rob houdt me wel aardig in de gasten.”

Tovenaar op paard
Dit keer won Deusser, aanvoerder van de wereldranglijst, wel. Zijn zege was goed voor de hoofdprijs van liefst 99.000 euro. Gerben Morsink: “Deusser is echt een tovenaar op het paard. Hij gleed twee keer weg, maar redde zich toch. Hij is niet voor niets de nummer één van de wereld. Sanne Thijssen deed het trouwens met Con Quidam ook weer geweldig met een tweede plaats.”

Gerben Morsink sloot zondag de rubriek over 1,50 meter met barrage in Valkenswaard met de vosruin Carsey Z als negende af, wat toch nog eens 2850 euro opleverde. Na een foutloze basisomloop leverde de barrage vier strafpunten op. Vrijdag was hij met de vosmerrie Colina Z (v. C-Ingmar) al vijfde geworden over 1,35 meter met  twee fasen in de rubriek voor jonge paarden.

Annelies Vorsselmans
Annelies Vorsselmans eindigde zondag met de vosmerrie Jasmin (v. Emir R) als zevende in de finale voor jonge paarden over 1,35 meter met barrage. Lucas Porter sloot de proef over 1,25 meter met barrage voor het CSI1 als negende af met zijn schimmelruin Whisker EB Z (v. Chellano Alpha Z). 
De Amerikaan was vrijdag met hetzelfde paard al goed voor een tweede plek in de proef over 1,20 meter op tijd. 

In de rubriek over 1,40 meter op tijd van die dag bleef Jeroen Dubbeldam met de voshengst Investment (v. Kannan) zijn partner Annelies Vorsselmans met de bruine merrie Madison (v. Indoctro) net voor. Ze werden respectievelijk achtste en negende. 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)