OOK HENDRIK JAN SCHUTTERT ENKELE KEREN IN DE TOP TIEN

Lucas Porter bij eersten in Opglabbeek

OPGLABBEEK – Regionale ruiters weerden zich afgelopen weekend verdienstelijk tijdens het concours op het Sentower Park in het Belgische Opglabbeek.

De beste prestaties kwamen op naam van Lucas Porter. De in Weerselo woonachtige Amerikaan eindigde zondag met zijn dertienjarige schimmelhengst C Hunter (foto, v. Cassini II) als vijfde in de Grote Prijs van het CSI2 over 1,45 meter met barrage. In de extra rondgang bleef Porter Hendrik Jan Schuttert, die zesde werd op de elf jaar oude bruine ruin Expensive (v. Unaniem), nipt voor. 
De Grote Prijs werd gewonnen door Richard Howly met Arlo de Blondel.

Lucas Porter finishte vrijdag als derde in de rubriek over 1,45 meter met barrage, die gold als kwalificatie voor het hoofdnummer. Met de elfjarige bruine merrie Hope Street (v. Casall) leverde hij 3,46 seconde in ten opzichte van winnaar Julien Epaillard op Alibi de la Roque. Donderdag werd Porter met B Once Z tiende in de wedstrijd over 1,30 meter op tijd voor het CSI1.

Hendrik Jan Schuttert veroverde zaterdag de zesde prijs in de proef over 1,45 meter tegen de klok. Met de veertien jaar oude bruine ruin Balboa HS (v. Tygo). Chloe Aston was met Amigo T 1,32 seconde rapper en de snelste foutloze deelnemer van het veld. Zondag voegde Schuttert er met de zevenjarige bruine ruin Stakkaire Gold (v. Stakkato Gold) een negende plek aan toe in de door de Ier Bertram Allen met Dawsons Flex gewonnen wedstrijd voor jonge paarden over 1,35 meter.

Annelies Vorsselmans eindigde donderdag als zevende in de rubriek over twee fasen voor jonge paarden met haar zevenjarige schimmelruin Iago K Zaness (v. Zavalli VDL). Partner Jeroen Dubbeldam reed naar de tiende positie bij de zesjarige paarden met de donkere merrie Just D (v. Durango VDL). Jan Schuttert legde dezelfde dag beslag op de zevende plaats over twee fasen (1,20) voor het CSI1.

Meer Springen

LIER – Josta van Straaten bewaarde tijdens het CSI in het Belgische Lier het beste voor het laatst. Op de slotdag noteerde ze met vier verschillende... (20-09-2020)
LATTROP – De organisatie van de strijd om de Twente Cup krijgt onverwachts steun vanuit Koeweit. Equiciety heeft zich aangeboden om tijdens de... (15-09-2020)
TUBBERGEN – Binnen tien dagen hebben de broers Schröder afscheid moeten nemen van twee voormalige toppaarden. Nadat begin september Eurocommerce... (14-09-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans speelde zondag een van de hoofdrollen in de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 De Peelbergen. Met haar... (14-09-2020)
LAMPRECHTSHAUSEN - Amber van Marle leverde zondag een keurige prestatie in de Grote Prijs van Lamprechtshausen voor junioren. Ze eindigde als derde... (14-09-2020)
VALKENSWAARD – Willem Greve werd zaterdag vierde in de Global Champions Grand Prix van Valkenswaard. Met de hengst Carambole (foto), die met een... (13-09-2020)
HAAKSBERGEN – Nuri Dijks heerste woensdag in de klasse Z tijdens het Radide springen in Haaksbergen. Met Fiancé (v. Canturano) pakte hij de zege en... (10-09-2020)
LANGEVEEN – Marlous Voskamp boekte zondag een fraaie dubbele zege tijdens de wedstrijden dressuur in Langeveen. De Almelose paardentandarts... (07-09-2020)
EXLOO – Peter Olthof sloot zaterdag de Grote Prijs van het CSI in Exloo af met een tiende plaats. De Langevener was met zijn elfjarige bruine ruin... (06-09-2020)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v.... (04-09-2020)
EXLOO – De eerste twee dagen van het CSI Exloo leverden evenveel Twentse zeges op. Ze kwamen op naam van Ties Rothstegge en Steven Veldhuis. (04-09-2020)
VALKENSWAARD – Twentse ruiters lieten zich afgelopen week goed van voren zien tijdens het internationale concours op de terreinen van Jan Tops in... (31-08-2020)
GEESTEREN – Mart IJland was zaterdag de man van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De jonge Hengeloër zegevierde zowel in de klasse B op stijl als in... (30-08-2020)
GEESTEREN – Gerben Morsink en Steven Veldhuis zegevierden vrijdag in de zwaarste klassen van Hippisch Geesteren. Morsink won in stromende regen de... (29-08-2020)
WIERDEN – De Eschruiters in Wierden bewezen de afgelopen twee weken hoe grote sportevenementen ondanks het heersende coronavirus en de maximaal 250... (25-08-2020)
WIERDEN – Willem Greve ging zondag op herhaling in de strijd om de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Outdoor Wierden. Na een ongekend spannende... (23-08-2020)
WIERDEN – Stephanie Böhe eiste zondagmiddag op indrukwekkende wijze de zege op in de strijd om de Nijhof Wassink Groep Grote Prijs  van CSI1 Outdoor... (23-08-2020)
WIERDEN – Stal Thijssen blijft uiterst succesvol tijdens CSI2 Outdoor Wierden. Na drie zeges van Doron Kuipers op de eerste twee dagen was het... (23-08-2020)
WIERDEN – Fabiënne Roelofsen werd in 2006 met haar pony Fred gehuldigd als trotse winnares van de Grote Prijs voor ponyruiters tijdens het Dutch... (22-08-2020)
PRAAG – Jeroen Dubbeldam vertolkte vrijdag een glansrol in een winnend Oranje tijdens de wedstrijd voor de FEI Nations Cup tijdens het CSI3 in Praag... (21-08-2020)