EERSTE EN TWEEDE IN GP DONAUESCHINGEN, OOK FRAAIE ZEGE HENDRIK JAN SCHUTTERT

Lucas en Wilton Porter in glansrol

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse Donaueschingen. De Amerikaanse broers uit Weerselo werden knap eerste en tweede in de Grote Prijs over 1,60 van het  CSI3.

In een veld van elf kandidaten in de barrage ging Wilton lang aan de leiding na een foutloze extra omloop met zijn twaalfjarige bruine ruin Caletto Cabana (v. San Patrignano Cassini). Zijn tijd van 36,09 seconde werd wel enkele keren verbeterd, maar dat ging gepaard met fouten bij de concurrentie. Tot zijn vier jaar jongere broer Lucas in de ring verscheen. Met de twaalfjarige schimmelhengst C Hunter (v. Cassini II) verbeterde Lucas Porter de chrono van Wilton met bijna een volle seconde: 35,11. Het bleek goed voor de schitterende dubbele Amerikaanse overwinning voor de pupillen van hun Weerselose buurman en coach Jeroen Dubbeldam.

Ook Annelies Vorsselmans in barrage
Het leverde winnaar Lucas Porter een auto ter waarde van 22.000 euro op, terwijl Wilton met het mooie bedrag van 10.045 euro huiswaarts mocht keren.
Voor Stal De Sjiem haalde ook Annelies Vorsselmans de barrage, maar met de dertien jaar oude bruine ruin Wilandro tikte zij daarin een balk af. Met de zevende plek deelde ze echter in de Weerselose vreugde.

Ook Hendrik Jan Schuttert eiste in Donaueschingen een prachtige overwinning op. De Ommenaar bleef als enige ook in de extra rondgang foutloos in de wedstrijd over 1,45 meter met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud HS (v. Verdi). Lucas Porter sloot deze rubriek met een tijdfout in het basisparcours als zevende af met de veertien jaar oude vosmerrie Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco).

Geen hoofdrol Mart IJland bij EK
Mart IJland is er niet in geslaagd een hoofdrol te spelen op de slotdag van het EK voor ponyruiters in het Poolse Strzegom. De Hengeloër begon als achtste aan het slotakkoord over twee ronden, maar liep daarin met Invisible van het Juxschot vier en negen strafpunten op. IJland eindigde door die resultaten uiteindelijk als 21ste in het eindklassement.

Op de foto links Wilton en rechts Lucas Porter met in hun midden Jeroen Dubbeldam na hun schitterende optreden in Donaueschingen.

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)