EERSTE EN TWEEDE IN GP DONAUESCHINGEN, OOK FRAAIE ZEGE HENDRIK JAN SCHUTTERT

Lucas en Wilton Porter in glansrol

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse Donaueschingen. De Amerikaanse broers uit Weerselo werden knap eerste en tweede in de Grote Prijs over 1,60 van het  CSI3.

In een veld van elf kandidaten in de barrage ging Wilton lang aan de leiding na een foutloze extra omloop met zijn twaalfjarige bruine ruin Caletto Cabana (v. San Patrignano Cassini). Zijn tijd van 36,09 seconde werd wel enkele keren verbeterd, maar dat ging gepaard met fouten bij de concurrentie. Tot zijn vier jaar jongere broer Lucas in de ring verscheen. Met de twaalfjarige schimmelhengst C Hunter (v. Cassini II) verbeterde Lucas Porter de chrono van Wilton met bijna een volle seconde: 35,11. Het bleek goed voor de schitterende dubbele Amerikaanse overwinning voor de pupillen van hun Weerselose buurman en coach Jeroen Dubbeldam.

Ook Annelies Vorsselmans in barrage
Het leverde winnaar Lucas Porter een auto ter waarde van 22.000 euro op, terwijl Wilton met het mooie bedrag van 10.045 euro huiswaarts mocht keren.
Voor Stal De Sjiem haalde ook Annelies Vorsselmans de barrage, maar met de dertien jaar oude bruine ruin Wilandro tikte zij daarin een balk af. Met de zevende plek deelde ze echter in de Weerselose vreugde.

Ook Hendrik Jan Schuttert eiste in Donaueschingen een prachtige overwinning op. De Ommenaar bleef als enige ook in de extra rondgang foutloos in de wedstrijd over 1,45 meter met zijn negenjarige schimmelmerrie Farmers Proud HS (v. Verdi). Lucas Porter sloot deze rubriek met een tijdfout in het basisparcours als zevende af met de veertien jaar oude vosmerrie Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco).

Geen hoofdrol Mart IJland bij EK
Mart IJland is er niet in geslaagd een hoofdrol te spelen op de slotdag van het EK voor ponyruiters in het Poolse Strzegom. De Hengeloër begon als achtste aan het slotakkoord over twee ronden, maar liep daarin met Invisible van het Juxschot vier en negen strafpunten op. IJland eindigde door die resultaten uiteindelijk als 21ste in het eindklassement.

Op de foto links Wilton en rechts Lucas Porter met in hun midden Jeroen Dubbeldam na hun schitterende optreden in Donaueschingen.

Meer Springen

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)