OOK NICHT FLOOR HEEL DICHT BIJ EEN MEDAILLE IN ERMELO

Lisa Schröder pakt zilver op NK pony’s

Zlveren Lisa Schröder met McKenzy. Foto's Evelien Schröder.

ERMELO – Op de startlijsten van het NK springen van de KNHS in Ermelo staan veel namen van kinderen van bekende ruiters. Eén van hen is Lisa Schröder.
De tienjarige dochter van Gerco en Evelien Schröder reed donderdag naar zilver in de categorie DE van de klasse B met haar acht jaar jonge pony McKenzy.

Het was een mooie surprise voor Lisa Schröder, want ze rijdt McKenzy nog maar een maandje of drie. Met de op een na snelste tijd en 90 stijlpunten was ze meer dan tevreden. “Dit had ik nog niet verwacht. Maar McKenzy is een heel lieve pony en springt ook nog eens erg fijn. Ik ben heel blij.”
Bij aankomst thuis werd ze verrast door een versierde stalbox voor McKenzy.

Ervaring opdoen
De prestatie van de leerlinge van groep 8 van De Wiekslag in Tubbergen werd op afstand gevolgd door vader Gerco Schröder. Vanuit Zwitserland, waar hij deelneemt aan een internationaal concours, laat hij weten trots te zijn. “Heel mooi dit. Lisa ging niet met de gedachte naar Ermelo om een medaille te winnen, maar vooral om ervaring op te doen met de pony die ze nog maar kort heeft. Al hadden ze pas in Valkenswaard ook al een proef gewonnen bij de Global Future Champions. Maar het pakte allemaal super goed uit.”

Haar vier jaar oudere broer Thomas, eerder ook actief als ruiter, heeft de sport even gelaten voor wat die is. “De kinderen moeten zelf kiezen wat ze leuk vinden of niet, we verplichten ze niets. Ik sluit niet uit dat hij over een tijd toch weer begint. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in wat ze doen. Lisa vindt het bezig zijn met de pony’s heel mooi. En is heel strijdvaardig.”

Net als haar vader blijft Lisa, het vaakst getraind door moeder Evelien, tegelijk nuchter onder het succes. Zaterdag komt ze opnieuw in actie, dan met de C-pony Apache in de klasse M. “Ik ga er niet vanuit dat ik dan weer een medaille win. Maar ik ga er wel voor…”

Floor Schröder
Ook nichtje Floor, dochter van Wim en Hilde Schröder, presteerde uitstekend in Ermelo. Ze reed de snelste tijd en scoorde de hoogste punten (90,5) in de barrage van categorie AB van de klasse B. Door een springfout moest ze echter genoegen nemen met de achtste plaats met haar liefst 23-jarige pony Tomahawk, waarmee Lisa eerder succesvol was.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)