NIEUWE STALRUITER BWG STABLES EERSTE EN TWEEDE IN GROTE PRIJS ALMELO

Lennard de Boer vindt snel zijn draai

ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder.

adat de opvolger van Sjaak Sleiderink eerder al de wedstrijd over 1,40 meter tijdens Hippisch Geesteren op zijn naam schreef, ontpopte de 25-jarige ruiter uit het Drentse De Wijk zich zaterdag als de grote man van de Grote Prijs van Almelo tijdens de Almelose Ruiterdagen.

In de finale van de klasse Z en ZZ nam Lennard de Boer met Ferrero (v. Singapore) en Foudre F (Namelus R) de eerste én de tweede plaats voor zijn rekening in een barrage tegen vier concurrenten.

Met Ferrero (bovenste foto) mocht hij het bal openen en dat deed hij dusdanig snel en nauwkeurig dat zijn tegenstanders stuk voor stuk vergeefs probeerden hem van zijn voetstuk te stoten. Als slotruiter met Foudre F stelde Lennard de Boer (ook op middelste foto) vervolgens kundig ook de tweede plek veilig.

“Zelf had ik hier niet eerder gereden omdat ik altijd meer richting Drenthe georiënteerd was”, liet De Boer na afloop weten. “Maar ik was wel eens wezen kijken en wist dat dit altijd een mooie wedstrijd is. Dit keer heb ik een mooi koppel paarden opgegeven en vandaag liep alles natuurlijk schitterend voor mij.”

Nieuwe dimensie
Met paarden, die eigendom zijn van de broers Schröders of daar van andere eigenaren op stal staan kan Lennard de Boer een nieuwe dimensie aan zijn loopbaan geven. “De stap heb ik ook gezet om extra te leren van mensen die in Nederland en zelfs in de wereld tot de top behoren”, licht de nuchtere De Boer toe.

“Het is goed voor mijn ontwikkeling en mijn carrière om zo verder te komen. En in die paar weken dat ik er nu ben, heb ik al wel het idee gekregen dat ik daar op de goede plek ben. Ik hoop dat ik daar steeds een stapje hoger kom met de talentvolle paarden die we hebben, want ik wil wel graag zo ver mogelijk komen in de sport. Maar om aan de top te komen, moet je ook gewoon wat geluk hebben. Bij de meeste stallen worden de beste paarden immers een keer verkocht, er zijn er weinig waar dat niet gebeurt. In Tubbergen krijg ik in elk geval van alles en iedereen wat mee, dat is super.”

Behalve Lennard de Boer ging alleen Rob Scherphof met Eclipse (v. Carambole, op onderste foto) foutloos rond in de barrage. De Vriezenvener kon prima leven met zijn derde plaats. Hij verwees Bas Theeuwes met Dopharma’s Carly, Aafke Timmermans met Dopharma’s Godfather en Eric ten Cate met ECW Blue Sky naar de vierde tot en met zesde positie.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)