ZEGES IN KLASSEN Z EN ZZ BIJ SAS IN ANKERHAL SAASVELD

Lars Volmer snelt concurrentie vooruit

SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde woensdagmiddag een dubbele overwinning op voor Lars Volmer.

Volmer was zowel in de klasse Z als ZZ op tempo niet bij te houden en won twee keer met een forse voorsprong op de nummer twee. In de klasse Z zette hij met Hattrick N Wesley Mulder met My Lady Carthago WM op 3,27 seconde. Met zijn tweede paard Hamatilde eindigde Mulder ook als derde op 4,25 seconde van Volmer.

Bas van der Aa kon Lars Volmer, toen met Spirit, nog het best volgen in de klasse ZZ. Met Eros W moest hij desondanks nog altijd 4,12 seconde op de ongenaakbare winnaar inleveren. Valeria Sokolova was met Eristoff Blue weliswaar 1,15 seconde sneller dan Van der Aa, maar maakte onderweg een springfout en kwam daardoor niet verder dan de derde plek.

Steven Veldhuis
In de ochtenduren snelde de net als een dag eerder in Marienheem ook in Saasveld in puike vorm verkerende Steven Veldhuis met Hummer nog bijna een seconde rapper dan Volmer in de middagsessie door de finish. Jeroen Dubbeldam werd tweede met Forever SFN en derde met Diesel, maar bleef respectievelijk 5,63 en 5,78 seconde achter bij de snelle tijd van de Haaksbergenaar.

Veldhuis moest in de klasse Z op Hummer met een verschil van 0,99 seconde zijn meerdere erkennen in Remy Ellis met Good Friends. Sjaak Sleiderink werd derde met Iceman B SFN en verwees Gijs Mosman met Unforgettable Z en zichzelf met Euphoria naar de vierde en vijfde positie.

In de klasse M was Sander Geerink, op de foto met Harmony-S in actie in de klasse Z, ’s middags de baas. Hij boekte met Jacobus S en Harmony S een dubbele zege. Lars Volmer pakte hier de derde prijs met Hattrick N. In de morgenrubriek ging de winst naar Marjet Drost met Harry, die Naomy Bonvanie met Eminence en Remy Ellis met Good Friends als naaste achtervolgers kreeg.

Wesley Mulder
Ellis was de gevaarlijkste concurrent voor Wesley Mulder in de klasse L van de middag. Met Volonte eindigde ze als tweede. Mulder won met Jump for Joy VDP en werd derde met Identity CDP. ’s Ochtends moest Steven Veldhuis met respectievelijk Iregina en Faithful Sn N genoegen nemen met de tweede en derde plaats achter een superieure Mirjam Kruders met Intoto.

De eerste zege van de dag was in de Ankerhal voor Dirja Veneberg, die in de klasse B met Twente Stables Jackpot na haar foutloze rit 80 stijlpunten kreeg toebedeeld. Puck Haverkate met Kornuit VDP (77,5) en Mirjam Kruders met Intoto (72,5) bezetten de volgende posities. Madeleine Brugman zegevierde ’s middags in het zadel van Chica Mix (77,5) voor Pia Brinkman met Kes TN (75,5) en Jolien Roetgerink met Gavanta (68).

Ivo Busscher won in de avonduren twee van de drie rubrieken. Op Arizona schreef hij met 85,5 stijlpunt de klasse B op zijn naam, voor Eline Mekenkamp met Zoe V (81( en Lars Schröder met Waterloo (78).  Met C-JOXX Z was Busscher veruit de snelste foutloze deelnemer in de klasse L Maiju Kultanen met Que Belle Z en Daphne Tijhuis met Heros D volgden op meer dan twee seconden als tweede en derde. Maiju Kuktanen mocht wel de klasse M aan haar erelijst toevoegen. Met Weibeli was ze aanzienlijk rapper dan de enige andere foutloze combinatie, gevormd door Mareille Engbers en Herzogin von Loma. 

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)
LONNEKER – Enola Mulder (foto) en Bas Haarhuis sloten zondag in manege de Twentse Marke de strijd om de Twente Cup in de klasse M beiden met een zege... (30-09-2019)