RUITER STAL WIEFFERINK OPNIEUW BESTE YOUNG RIDER IN JEUGDCOMPETITIE

Koen Westendorp gaat op herhaling

WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki (v. Zirocco Blue) zijn tweede overwinning op rij bij de young riders.

“Marinus Vos had een mooi parcours gebouwd”, vertelt Koen Westendorp, de winnaar van de rubriek over 1,40 meter. “In Exloo leek het me wat hoger. Helsinki van mijn werkgever Eric Wiefferink is een heel scherp paard dat eigenlijk altijd wel foutloos wil springen. Hij liep in Wierden pas zijn vierde rubriek over 1,40 meter. Hij wil altijd zijn best voor me doen.”

Westendorp (20) rijdt dit seizoen voor het eerst bij de young riders. “Omdat de wedstrijden van Exloo en Wierden in de buurt zijn en het mooie parcoursen zijn heb ik me ingeschreven. Ik heb nog geen plan over het verdere seizoen. De finale in Den Bosch wil ik wel rijden, maar verder zie ik het wel. Ik heb er nog geen contact over gehad met onze bondscoach Luc Steeghs. Helsinki is met zijn acht jaar nog jong, dus we zien wel.”

Zussen Morsink tweede en derde
Net als in Exloo moest Elike Morsink in Wierden Westendorp voor zich dulden. De amazone is met haar snelle merrie Dakina II (v. Indoctrio) zeker één van de kandidaten voor de eindoverwinning van de competitie na haar overwinning in de eerste wedstrijd en twee tweede plaatsen. Haar zus Claudia was de derde barragekandidate en reed Cekina Z (Carthino Z) naar de derde  prijs.

Lars Wigger en Foline -eerste in de tweede wedstrijd in Vragender- kwam bij de junioren het dichtst in de buurt van winnaar Veenstra. Met zijn Carambole-nakomeling was de ruiter uit Beuningen slechts 0,30 seconden langzamer.

Thijmen Vos deed het in zijn thuiswedstijd in Wierden goed bij de children met de tweede plaats met de Holsteiner Calgary (v. Carinjo). Het lid van het gouden EK-team van vorig jaar was in de barrage 0,43 seconden langzamer dan Yfke Priem. Vos was derde in de vorige wedstrijd in Exloo.

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)