JAN SCHUTTERT TWEE KEER DERDE IN VALKENSWAARD

Knappe overwinning Gerben Morsink

VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard.

Met de bruine ruin Carsey Z (v. Carthago Z) was Morsink 0,16 seconde sneller op het parcours met hindernissen van 1,30 en 1,35 meter dan naaste belager Simon Delestre met Contharkata PS.

Geen hoofdrol
In de strijd om de Grote Prijs van Valkenswaard kon Gerben Morsionk geen hoofdrol vertolken. Met zijn zwarte hengst Navarone Z maakte hij twee springfouten in de basisomloop. Maikel van der Vleuten, eerder dit seizoen onder meer winnaar de van de hoofdrubrieken in Geesteren en Ommen, won op imponerende wijze met Dana Blue. Ook Harrie Smolders verzorgde met Don VHP Z NOP een optreden van formaat en sleepte de vierde plaats binnen. “Dit resultaat bevestigt de vorm van Dana Blue”, reageert Van der Vleuten. “Een mooi uitgangspunt voor het EK in Rotterdam straks.”

outloze rondes van onder anderen Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders kwamen er in totaal acht combinaties aan de start in de barrage. In het slotstuk toucheerde Van der Vleuten met de elfjarige Dana Blue weliswaar een steilsprong vroeg in de proef, maar vervolledigde het parcours met verve in de uiteindelijk snelste tijd. “Dana Blue is nooit een spektakelmaker geweest. In haar jongere jaren viel ze niet zo op. Ze sprong niet heel bijzonder, maar wel effectief. Nadat ze steeds beter begon te presteren, sprong ze toch bij veel mensen in het oog”, reflecteert Van der Vleuten op de begincarrière van de schimmelmerrie.

Generale repetitie
“Dana Blue heeft me, ook op lager niveau, altijd al een safe gevoel gegeven. Dat ik haar nu als een van mijn toppaarden kan beschouwen, doet me goed. En een thuiswinst als deze eveneens”. Dat de Brabander in Valkenswaard een uitstekende generale repetitie reed, stemt hem extra positief. “Op papier is het TeamNL bij het springen voor deze Europese kampioenschappen misschien geen kanshebber, maar ik vind dat je met dat idee er niet in mag gaan. Dit succes versterkt het team ook weer en wie weet rolt het balletje wel de goede kant op.”

Harrie Smolders en Don VHP Z NOP waren eveneens goed voor een nulronde in de felbevochten barrage. De ruiter uit Grobbendonk gaf eerder te kennen de vijftienjarige voshengst niet op tijd fit te kunnen hebben voor het EK in Rotterdam. “Don loopt nu in de nadagen van zijn carrière. Het gaat allemaal niet meer zo makkelijk als vroeger. Ik moet hem er goed bij hebben en zoals vandaag ook een hele strijd leveren om hem foutloos over de finish te krijgen.

Juiste beslissing
“Voor mijzelf maar ook voor dit paard wil je alleen meedoen aan een kampioenschap als je zeker weet dat je een bijdrage kunt leveren. Na wat ik met Don heb bereikt, wil ik hem dat nu niet aan doen. Dat hij dit weekend nog geen enkele fout heeft gemaakt is natuurlijk fantastisch, maar alsnog is het de juiste beslissing geweest om hem terug te trekken voor het EK”, aldus de nummer vier in de Grote Prijs van Valkenswaard.

Jan Schuttert reed zowel vrijdag als zaterdag met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) naar de derde plaats in de Big Tour van het CSI1. Vrijdag deed hij dat in een proef over twee fasen, zaterdag in de wedstrijd op tijd. In beide gevallen stonden de obstakels tot een hoogte van 1,35 meter opgesteld. En ook de nummer een was beide keren dezelfde: Maelle Martin uit Frankrijk met Utha du Priel.

Foto Gerben Morsink © Kiek4Fun
Springfoto Maikel van der Vleuten met Dana Blue ©

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)