Kirsten Rikkert sterkste Small Tour

ROGGEL - Kirsten Rikkert was zondag de sterkste in de finale van de Small Tour tijdens het CSI van Roggel. Met Winde RAG bleef ze nummer twee Helena Hacklander met Sue Curly 1,1 seconde voor. In de Grote Prijs voor young riders moest de Enterse zich tevreden stellen met de zevende en achtste plaats. Zowel met Ugano als met Sorrento maakte ze drie springfouten. Charlotte Verhagen haalde met Acodetto de zege binnen.  

Lisa Everts legde met Stakkato na een springfout in de barrage beslag op de vijfde plek in de finale van de Small Tour bij de pony's. In de Grote Prijs moest Amke Bekhuis met Temptation genoegen nemen met de achtste positie. Lisa Nooren voegde met Ronja weer eens een fraaie overwinning aan haar erelijst toe.

Kirsten Rikkert was zaterdag bij de young riders met Sorrento tiende geworden in de rubriek over 1,35 meter met barrage. Ze liep daarin vijf strafpunten op. Hacklander greep toen wel de zege met Sue Curly. Met een tijdfoutje sloot Rikkert de rubriek over twee fasen als zevende af, net voor Liza Tiebot met Winchester.

Lisa Everts was met July goed voor de vijfde stek bij de pony's in de barrage van de rubriek over 1,25 meter met barrage. Amke Bekhuis maakte haar springfout al in het basisparcours en werd negende met Temptation. In het springen over twee fasen bleef Emiel Richter ook in de extra rondgang foutloos met Vivaldi. Hij eindigde als achtste. Lisa Everts en Temptation hoorden een balk vallen in de barrage en kwam uit op de twaalfde positie.

Meer Springen

TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)
TUBBERGEN – Gerco Schröder was dinsdagavond dichter dan ooit bij zijn eerste zege in de Schröder Masterclass, maar vond uiteindelijk zijn meester in... (22-08-2018)