OUTDOOR WIERDEN: OOK ANNE-LIZA MAKKINGA PAKT EEN EERSTE PRIJS

Kirsten Rikkert: enige Twentse zege

WIERDEN – Kirsten Rikkert zorgde woensdag voor de enige Twentse zege op de eerste dag van Outdoor Wierden. Met haar onverwoestbare achttienjarige bruine ruin Sorrento v. Kingston x Faram) was ze de complete concurrentie de baas op het twee fasenparcours over 1,30 meter voor het CSI*.  
Robert Vos eindigde als derde met de donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg x Escudo), Remco Been als vierde met de bruine schimmelruin Durano (v. Canturano x Achill Libero).

Ook Don Willemsen met de vosruin Orange Clover Carlou Balou (zevende) en Sven Haarhuis met zijn schimmelruin Reflection (negende) veroverden een plekje in de top tien van deze rubriek.

Twee groepen
Vanwege de enorme belangstelling van deelnemers voor het evenement moest de proef over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI** in twee groepen worden verdeeld. Een van de eerste prijzen ging naar Anne-Liza Makkinga met haar tienjarige bruine merrie Celena (v. Argentinus). De amazone uit Ommen was 0,77 seconde langzamer dan Michael Greeve met de vosmerrie Eurohill’s Afrika in de eerste groep,rechts naast haar op de onderste foto. Ze bleef nummer twee Hasan Senturk met Nindoxello ruim voor. Gerben Morsink met Cartaire Z en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante legden beslag op de vijfde en zesde stek.

Michael Greeve, zondag nog eerste in de Grote Prijs van Eindhoven, zette zijn goede reeks resultaten dus door met de zege in de eerste groep, waarin Remco Been met de tienjarige vosmerrie  Mine that Bird! Als derde in de uitslag terechtkwam. Bart Haselbekke werd vierde met de negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire), Sjaak Sleiderink zevende met de bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender) en Gert-Jan Bruggink achtste met zijn schimmelruin Bas (v. Cartano x Indoctro).

Pim Mulder zegevierde met zijn bruine merrie Celine in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter). Remco Been reed de zwarte ruin Kanturano naar de achtste positie, Vincent Geerink bezette de negende stek in de uitslag met zijn schimmelhengst Einstein.

Rianne Dijkers finishte als derde in de wedstrijd over 1,20 op tijd voor het CSI*. Met de bruine merrie  Visa-Vie kwam ook zij snelheid tekort ten opzichte van Hasan Senturk die met Gigolo de rapste was. Sjaak Sleiderink reed met de vosruin Ferro naar de vijfde plek en werd gevolgd door Remco Been met Gouverneur en Sander Geerink met Echtweltoff Boogie. Melissa Maatkamp werd negende met Celvana, Mirjam Nijhof tiende met Zorah.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (20-04-2018)
»
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (20-04-2018)
»
ERMELO – Het Nederlands kampioenschap voor springruiters, dat volgende week van 26 tot en met 29 april plaatsvindt in Mierlo, is een belangrijk... (20-04-2018)
»
ALBERGEN – Als Wesley Mulder ooit besluit zijn loopbaan als ruiter op te geven, wacht hem wellicht een mooie carrière in de ‘Bunny Hop’.  Mulder het... (16-04-2018)
»
GEESTEREN – Een mooier afscheid als wedstrijdruiter voor BWG Stables kon Sjaak Sleiderink zich zondag niet wensen. In zijn laatste Grote Prijs in... (15-04-2018)
»
LANAKEN – Gert-Jan Bruggink en Gerben Morsink eindigden zaterdag in de top vijf van de rubriek over 1,50 meter tijdens de Z-Tour op Zangersheide.... (15-04-2018)
»
ALBERGEN – Het concours hippique van Het Twentse Ros uit Albergen beleeft zondag in Geesteren een Nederlandse primeur. Voor het eerst in ons land... (14-04-2018)
»
KRONENBERG - Gerco Schröder eindigde vrijdag met zijn veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v. Karandasj x Heartbreaker) als derde in de... (14-04-2018)
»
GEESTEREN – Don Willemsen vierde vrijdag een vervroegd verjaardagsfeestje. De Nijverdaller zegevierde met Orange Clover Carlou Balou in een veld van... (14-04-2018)
»
ALMELO – De Rechtbank Overijssel te Almelo heeft woensdag alle vorderingen van Triple M tegen Hemmelhorst Equestrian Centre B.V. in Borne van de hand... (13-04-2018)
»
WIERDEN - De achtjarige merrie Fionapina Colada (v. Berlin), opgeleid door en zeer succesvol onder Steven Veldhuis, zet haar veelbelovende carrière... (09-04-2018)
»
KRONENBERG – Sjaak Sleiderink sloot zondag een goed weekend op het hippisch centrum De Peelbergen in Kronenberg af met een fraaie derde plaats in de... (08-04-2018)
»
MIAMI BEACH – Gerco Schroder deed vrijdag en zaterdag prima zaken in de Global Champions League. Met zijn Olympische topper Glock’s London reed hij... (08-04-2018)
»
OPGLABBEEK - De Nederlandse jeugdteams haalden vrijdag het podium niet tijdens de landenwedstrijden in het Belgische Opglabbeek. Emiel Richter reed... (07-04-2018)
»
TUBBERGEN – Sjaak Sleiderink verlaat de BWG Stables per 1 mei van dit jaar. De ruiter uit Denekamp heeft besloten zijn baan als stalruiter voor de... (05-04-2018)
»
WIERDEN – De FEI heeft het Dutch Youngster Festival DYF), het enige jeugdconcours in Nederland met landenwedstrijden, opgenomen in de officiële reeks... (03-04-2018)
»
ERMELO – Na het zilver van Anne Molenaar op vrijdag in de klasse B slaagden de Twentse deelnemers aan de titelstrijd indoor van de KNHS voor... (01-04-2018)
»
VALENCIA – De derde week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia leverde de afgelopen dagen zeges op voor Conor Drain en Jan... (31-03-2018)
»
ERMELO – Na de eerste ronde ging ze nog aan de leiding, maar ook met zilver was Anne Molenaar vrijdag zeer tevreden. De 23-jarige amazone van De... (30-03-2018)
»
HAAKSBERGEN – Sander Geerink was woensdag goed op dreef tijdens het Rapide springen van de Sterruiters in Haaksbergen. De ruiter uit Gelselaar reed... (29-03-2018)