OUTDOOR WIERDEN: OOK ANNE-LIZA MAKKINGA PAKT EEN EERSTE PRIJS

Kirsten Rikkert: enige Twentse zege

WIERDEN – Kirsten Rikkert zorgde woensdag voor de enige Twentse zege op de eerste dag van Outdoor Wierden. Met haar onverwoestbare achttienjarige bruine ruin Sorrento v. Kingston x Faram) was ze de complete concurrentie de baas op het twee fasenparcours over 1,30 meter voor het CSI*.  
Robert Vos eindigde als derde met de donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg x Escudo), Remco Been als vierde met de bruine schimmelruin Durano (v. Canturano x Achill Libero).

Ook Don Willemsen met de vosruin Orange Clover Carlou Balou (zevende) en Sven Haarhuis met zijn schimmelruin Reflection (negende) veroverden een plekje in de top tien van deze rubriek.

Twee groepen
Vanwege de enorme belangstelling van deelnemers voor het evenement moest de proef over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI** in twee groepen worden verdeeld. Een van de eerste prijzen ging naar Anne-Liza Makkinga met haar tienjarige bruine merrie Celena (v. Argentinus). De amazone uit Ommen was 0,77 seconde langzamer dan Michael Greeve met de vosmerrie Eurohill’s Afrika in de eerste groep,rechts naast haar op de onderste foto. Ze bleef nummer twee Hasan Senturk met Nindoxello ruim voor. Gerben Morsink met Cartaire Z en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante legden beslag op de vijfde en zesde stek.

Michael Greeve, zondag nog eerste in de Grote Prijs van Eindhoven, zette zijn goede reeks resultaten dus door met de zege in de eerste groep, waarin Remco Been met de tienjarige vosmerrie  Mine that Bird! Als derde in de uitslag terechtkwam. Bart Haselbekke werd vierde met de negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire), Sjaak Sleiderink zevende met de bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender) en Gert-Jan Bruggink achtste met zijn schimmelruin Bas (v. Cartano x Indoctro).

Pim Mulder zegevierde met zijn bruine merrie Celine in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter). Remco Been reed de zwarte ruin Kanturano naar de achtste positie, Vincent Geerink bezette de negende stek in de uitslag met zijn schimmelhengst Einstein.

Rianne Dijkers finishte als derde in de wedstrijd over 1,20 op tijd voor het CSI*. Met de bruine merrie  Visa-Vie kwam ook zij snelheid tekort ten opzichte van Hasan Senturk die met Gigolo de rapste was. Sjaak Sleiderink reed met de vosruin Ferro naar de vijfde plek en werd gevolgd door Remco Been met Gouverneur en Sander Geerink met Echtweltoff Boogie. Melissa Maatkamp werd negende met Celvana, Mirjam Nijhof tiende met Zorah.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

DRACHTEN – Gert-Jan Bruggink veroverde zaterdag een derde plek in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Indoor Drachten. Met de bijna... (20-01-2018)
ALBERGEN – Bas van der Aa neemt binnenkort afscheid van zijn topper Goldfeyer (v. Graf Top x Escudo). De Hannoveraner vosruin, die dit jaar twaalf... (20-01-2018)
DRACHTEN – De nichtjes Maud en Jessie Wiefferink deden vrijdag niet voor elkaar onder tijdens Indoor Drachten. Jessie Wiefferink was met de... (20-01-2018)
DRACHTEN - Robert Vos (op archieffoto) was donderdag niet te kloppen in de wedstrijd over twee fasen (1,40 meter) in de Medium Tour van Indoor... (18-01-2018)
OPGLABBEEK – Zelf sprak Frank Schuttert (midden op foto) van ‘een mooi begin van het jaar’. Zijn overwinning in de Grote Prijs van het CSI** in het... (15-01-2018)
SAASVELD – De laatste springtitels van de Kring Twente werden zondag veroverd door Noëlle in het Veld (foto) en Enola Mulder. Noelle in het Veld werd... (14-01-2018)
DRACHTEN – Annelies Vorsselmans tekende zondag voor een mooi slotakkoord tijdens een voor haar geslaagd Indoor Drachten. Als zestiende en laatste... (14-01-2018)
DRACHTEN – Vincent Geerink (foto boven) en Lisa Everts (onder) maakten zaterdagmiddag indruk in de rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens Indoor... (14-01-2018)
DRACHTEN – Indoor Drachten beleefde vrijdag een Twents dagje. Conor Drain (foto boven) zette op imposante wijze de belangrijkste rubriek over 1,45... (13-01-2018)
DRACHTEN – Madée Schuttenbeld staat met Vayrenta bijna garant voor een hoge klassering. De bijna zestienjarige bruine merrie (v. Haarlem x Zeoliet)... (12-01-2018)
SAASVELD – Gert-Jan Bruggink demonstreerde donderdag op ondubbelzinnige wijze zijn kwaliteiten tijdens de titelstrijd van Kring Twente. In de... (12-01-2018)
VRAGENDER – Elike Morsink stapte zaterdag tevreden van haar paard Dakina II na de Grote Prijs van Nieuwjaarsjumping Lichtenvoorde. De combinatie uit... (10-01-2018)
ZUIDBROEK – Jan Schuttert (foto) eindigde zaterdag fraai als derde in de finale van de Small Tour tijdens het internationale concours CSI** Indoor... (07-01-2018)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder heeft vrijdag tijdens het internationale indoorconcours in Zuidbroek de rubriek over 1,40 meter met barrage voor het CSI... (06-01-2018)
SALZBURG – Gerco Schröder is met Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin) na een lange periode van afwezigheid terug aan de top. De combinatie... (10-12-2017)
VRAGENDER - Slechts ééntiende seconde bleef Hendrik Jan Schuttert zondag in Vragender verwijderd van de overwinning in de Grote Prijs, waarmee... (03-12-2017)
VRAGENDER – De tweede dag van de tweede week van Jumping De Achterhoek leverde vrijdag Twentse zeges op voor Conor Drain en Madée Schuttenbeld. Drain... (02-12-2017)
WEERSELO - Jeroen Dubbeldam kan blijven beschikken over zijn toppaard Zenith (v. Rash R x Fuego du Prelet). Het Springpaarden Fonds Nederland II... (02-12-2017)
VRAGENDER - Lisa Everts heeft zich tijdens Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee... (26-11-2017)
LICHTENVOORDE - Het beste resultaat van een regionale vertegenwoordiger tijdens Jumping de Achterhoek kwam vrijdag op naam van Sven Peters. De jonge... (25-11-2017)