OUTDOOR WIERDEN: OOK ANNE-LIZA MAKKINGA PAKT EEN EERSTE PRIJS

Kirsten Rikkert: enige Twentse zege

WIERDEN – Kirsten Rikkert zorgde woensdag voor de enige Twentse zege op de eerste dag van Outdoor Wierden. Met haar onverwoestbare achttienjarige bruine ruin Sorrento v. Kingston x Faram) was ze de complete concurrentie de baas op het twee fasenparcours over 1,30 meter voor het CSI*.  
Robert Vos eindigde als derde met de donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg x Escudo), Remco Been als vierde met de bruine schimmelruin Durano (v. Canturano x Achill Libero).

Ook Don Willemsen met de vosruin Orange Clover Carlou Balou (zevende) en Sven Haarhuis met zijn schimmelruin Reflection (negende) veroverden een plekje in de top tien van deze rubriek.

Twee groepen
Vanwege de enorme belangstelling van deelnemers voor het evenement moest de proef over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI** in twee groepen worden verdeeld. Een van de eerste prijzen ging naar Anne-Liza Makkinga met haar tienjarige bruine merrie Celena (v. Argentinus). De amazone uit Ommen was 0,77 seconde langzamer dan Michael Greeve met de vosmerrie Eurohill’s Afrika in de eerste groep,rechts naast haar op de onderste foto. Ze bleef nummer twee Hasan Senturk met Nindoxello ruim voor. Gerben Morsink met Cartaire Z en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante legden beslag op de vijfde en zesde stek.

Michael Greeve, zondag nog eerste in de Grote Prijs van Eindhoven, zette zijn goede reeks resultaten dus door met de zege in de eerste groep, waarin Remco Been met de tienjarige vosmerrie  Mine that Bird! Als derde in de uitslag terechtkwam. Bart Haselbekke werd vierde met de negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire), Sjaak Sleiderink zevende met de bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender) en Gert-Jan Bruggink achtste met zijn schimmelruin Bas (v. Cartano x Indoctro).

Pim Mulder zegevierde met zijn bruine merrie Celine in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter). Remco Been reed de zwarte ruin Kanturano naar de achtste positie, Vincent Geerink bezette de negende stek in de uitslag met zijn schimmelhengst Einstein.

Rianne Dijkers finishte als derde in de wedstrijd over 1,20 op tijd voor het CSI*. Met de bruine merrie  Visa-Vie kwam ook zij snelheid tekort ten opzichte van Hasan Senturk die met Gigolo de rapste was. Sjaak Sleiderink reed met de vosruin Ferro naar de vijfde plek en werd gevolgd door Remco Been met Gouverneur en Sander Geerink met Echtweltoff Boogie. Melissa Maatkamp werd negende met Celvana, Mirjam Nijhof tiende met Zorah.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

TUBBERGEN – Met een schreeuw van vreugde vloog Eric ten Cate dinsdagavond in de barrage van de Schröder Masterclass over de zesde en laatste... (22-08-2017)
TUBBERGEN - Ze hebben veel gemeen, Tom Brinkman en Jesper Romp. Beiden reden ze bijvoorbeeld voor de BWG Stables, waar ze vanaf het eerste uur de... (19-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
OMMEN - De voorbereiding op het Europees kampioenschap over twee weken is voor Marc Houtzager (foto) geslaagd. Hij won met Sterrehof’s Calimero de... (06-08-2017)
OMMEN - Peder Fredericson, de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, gaf zaterdagavond op CSI Ommen een demonstratie... (06-08-2017)
OMMEN – Willem Greve was vrijdagavond dicht bij de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI Ommen. Met zijn dertienjarige... (04-08-2017)
OMMEN - Hendrik Jan Schuttert zag donderdag op zijn eigen concours CSI Ommen de winst aan zich voorbij gaan in de rubriek over 1,35 meter met barrage... (04-08-2017)
OMMEN – Naomy Bonvanie zorgde dinsdag voor een mooie afsluiting van de eerste dag van het CSI Ommen. Ze zegevierde met Corona BB (v. Canturo) in de... (02-08-2017)
HICKSTEAD – Berco Schroder was vrijdag met Glock’s Cognac Champblanc NOP niet in beste doen, maar de Nederlandse springruiters eindigden desondanks... (29-07-2017)
Bij de rechtbank in Almelo dient dinsdag 1 augustus een kort geding, waarin Hemmelhorst Equestrian Center aan de 5e Hemmelhorst in Borne een... (26-07-2017)
OMMEN - Het deelnemersveld van CSI Ommen (1 tot en met 6 augustus) is bekend en wie een blik op de lijst werpt, mag een onvergetelijke editie... (25-07-2017)
VEENINGEN - Mareille van Geel-Schröder was zaterdag de sterkste in het hoofdnummer van de voorlaatste dag van CH De Wolden. In het Championat van... (23-07-2017)
KNOKKE – Willem Greve heeft zaterdag in Knokke de Grote Prijs van het CSI3 over 1,55 meter op zijn naam geschreven. Met zijn dertienjarige bruine... (23-07-2017)
GEESTEREN - Joop van Dijk werd zondag in de pauze van de strijd om de Grote Prijs van Twente in het zonnetje gezet. De 74-jarige Wierdenaar nam na... (12-07-2017)
GEESTEREN – Hij kreeg het paardrijden met de paplepel ingegoten. Al sinds zijn derde is Thijmen Vos  besmet met het ruitervirus. Niet vreemd met... (09-07-2017)
ARNHEM - Outdoor Gelderland beleefde haar mooiste editie ooit met een onvergetelijk slot op zondagmiddag, waarbij Bart Bles en de bij Jeroen... (03-07-2017)
GEESTEREN - Het CSI Twente, van dinsdag 4 tot en met zondag 9 juli, krijgt een internationaal ruiterveld op bezoek dat past bij het niveau van de... (29-06-2017)
ALMELO – Het is nagenieten voor Anne-Lotte Tijhuis. Afgelopen week was ze een van de absolute uitblinkers tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met haar... (27-06-2017)