OUTDOOR WIERDEN: OOK ANNE-LIZA MAKKINGA PAKT EEN EERSTE PRIJS

Kirsten Rikkert: enige Twentse zege

WIERDEN – Kirsten Rikkert zorgde woensdag voor de enige Twentse zege op de eerste dag van Outdoor Wierden. Met haar onverwoestbare achttienjarige bruine ruin Sorrento v. Kingston x Faram) was ze de complete concurrentie de baas op het twee fasenparcours over 1,30 meter voor het CSI*.  
Robert Vos eindigde als derde met de donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg x Escudo), Remco Been als vierde met de bruine schimmelruin Durano (v. Canturano x Achill Libero).

Ook Don Willemsen met de vosruin Orange Clover Carlou Balou (zevende) en Sven Haarhuis met zijn schimmelruin Reflection (negende) veroverden een plekje in de top tien van deze rubriek.

Twee groepen
Vanwege de enorme belangstelling van deelnemers voor het evenement moest de proef over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI** in twee groepen worden verdeeld. Een van de eerste prijzen ging naar Anne-Liza Makkinga met haar tienjarige bruine merrie Celena (v. Argentinus). De amazone uit Ommen was 0,77 seconde langzamer dan Michael Greeve met de vosmerrie Eurohill’s Afrika in de eerste groep,rechts naast haar op de onderste foto. Ze bleef nummer twee Hasan Senturk met Nindoxello ruim voor. Gerben Morsink met Cartaire Z en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante legden beslag op de vijfde en zesde stek.

Michael Greeve, zondag nog eerste in de Grote Prijs van Eindhoven, zette zijn goede reeks resultaten dus door met de zege in de eerste groep, waarin Remco Been met de tienjarige vosmerrie  Mine that Bird! Als derde in de uitslag terechtkwam. Bart Haselbekke werd vierde met de negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire), Sjaak Sleiderink zevende met de bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender) en Gert-Jan Bruggink achtste met zijn schimmelruin Bas (v. Cartano x Indoctro).

Pim Mulder zegevierde met zijn bruine merrie Celine in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter). Remco Been reed de zwarte ruin Kanturano naar de achtste positie, Vincent Geerink bezette de negende stek in de uitslag met zijn schimmelhengst Einstein.

Rianne Dijkers finishte als derde in de wedstrijd over 1,20 op tijd voor het CSI*. Met de bruine merrie  Visa-Vie kwam ook zij snelheid tekort ten opzichte van Hasan Senturk die met Gigolo de rapste was. Sjaak Sleiderink reed met de vosruin Ferro naar de vijfde plek en werd gevolgd door Remco Been met Gouverneur en Sander Geerink met Echtweltoff Boogie. Melissa Maatkamp werd negende met Celvana, Mirjam Nijhof tiende met Zorah.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

WEERSELO – Eric ten Cate voegde zondag weer een mooie overwinning toe aan zijn toch al niet geringe erelijst. Met zijn elfjarige schimmelhengst Bleu... (22-06-2017)
WEERSELO – Het jaarlijkse concours hippique van de Dalruiters wordt zondag als vanouds verreden op de terreinen van de familie Lohuis aan de... (16-06-2017)
WIERDEN – Sven Peters kan terugkijken op een uitstekend optreden in de landenwedstrijd met de junioren van Oranje tijdens het Dutch Youngster... (09-06-2017)
WIERDEN- Met het marginale verschil van slechts zevenhonderste seconde kaapte Gerco Schröder zaterdag met de negenjarige bruine merrie Glock’s... (03-06-2017)
WIERDEN – Sjaak Sleiderink was ook vrijdag de hoogst genoteerde regionale deelnemer in de belangrijkste rubriek van de dag bij Outdoor Wierden. De... (02-06-2017)
WIERDEN – Sjaak Sleiderink kon donderdag tijdens Outdoor Wierden prima leven met zijn derde plek in de rankingproef over 1,45 meter met barrage voor... (01-06-2017)
WIERDEN - Ondanks de drukke wedstrijdkalender in heel Europa kiezen topruiters als Gerco Schröder en Nederlands kampioen Marc Houtzager, die... (31-05-2017)
VRIEZENVEEN – Ook Remco Been moest zaterdag toestaan dat Danny Schaper uitgroeide tot dé man van het traditionele Hemelvaartconcours van de... (28-05-2017)
ROME – Gerco Schröder reed zondag een prima wedstrijd in de Grote Prijs van Rome, waarin de hindernissen een hoogte kenden tot en met 1,60 meter. Een... (28-05-2017)
EINDHOVEN – Gert-Jan Bruggink was vrijdag dicht bij de zege in de belangrijkste rubriek op de tweede dag van het CSI Eindhoven. Met de negenjarige... (27-05-2017)
ROME (KNHS) – De Nederlandse springruiters hebben in Rome met de tweede plaats in de FEI-Landenwedstrijd fantastisch gepresteerd. “Hier staat een... (26-05-2017)
TUBBERGEN - Een schitterende wedstrijd kreeg uiteindelijk de fraaie ontknoping die er bij paste. Drie Twentse topruiters maakten in de barrage... (21-05-2017)
TUBBERGEN – Robert Vos prolongeerde zaterdag op superieure wijze zijn zege van een jaar eerder in de Grote Prijs van het CSI* tijdens Jumping... (21-05-2017)
TUBBERGEN – Ook Willem Greve moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Sanne Thijssen, onbetwist een van de grootste talenten onder de... (19-05-2017)
TUBBERGEN – Robert Vos was donderdag de beste regioruiter in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van het CSI** Jumping Schröder... (19-05-2017)
Er zijn tijden geweest dat Dominique en Fabienne Roelofsen hele dagen tussen de paarden vertoefden. De zussen uit Raalte hebben ondertussen echter op... (18-05-2017)
WIERDEN - Steven Veldhuis en Coen van Haarst vertolkten dinsdag de hoofdrollen tijdens de eerste van vier extra springwedstrijden, die De Eschruiters... (18-05-2017)
Wilton en Lucas Porter hebben zich voorgenomen ooit tot de beste ruiters ter wereld te behoren. Om dat ambitieuze doel te kunnen verwezenlijken,... (18-05-2017)
Een kleine twee jaar onderbrak Sjaak Sleiderink zijn veelbelovende loopbaan als springruiter om in het bedrijf van zijn vader te werken. Sinds... (17-05-2017)
Al zijn hele leven is de Reutummerweg in Tubbergen het domein van Bernard Schröder (83). Hij is er geboren en getogen. Maar het melkvee en de varkens... (16-05-2017)