OUTDOOR WIERDEN: OOK ANNE-LIZA MAKKINGA PAKT EEN EERSTE PRIJS

Kirsten Rikkert: enige Twentse zege

WIERDEN – Kirsten Rikkert zorgde woensdag voor de enige Twentse zege op de eerste dag van Outdoor Wierden. Met haar onverwoestbare achttienjarige bruine ruin Sorrento v. Kingston x Faram) was ze de complete concurrentie de baas op het twee fasenparcours over 1,30 meter voor het CSI*.  
Robert Vos eindigde als derde met de donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg x Escudo), Remco Been als vierde met de bruine schimmelruin Durano (v. Canturano x Achill Libero).

Ook Don Willemsen met de vosruin Orange Clover Carlou Balou (zevende) en Sven Haarhuis met zijn schimmelruin Reflection (negende) veroverden een plekje in de top tien van deze rubriek.

Twee groepen
Vanwege de enorme belangstelling van deelnemers voor het evenement moest de proef over 1,40 meter op tijd voor de Medium Tour van het CSI** in twee groepen worden verdeeld. Een van de eerste prijzen ging naar Anne-Liza Makkinga met haar tienjarige bruine merrie Celena (v. Argentinus). De amazone uit Ommen was 0,77 seconde langzamer dan Michael Greeve met de vosmerrie Eurohill’s Afrika in de eerste groep,rechts naast haar op de onderste foto. Ze bleef nummer twee Hasan Senturk met Nindoxello ruim voor. Gerben Morsink met Cartaire Z en Dominique Nijhof-Roelofsen met Dante legden beslag op de vijfde en zesde stek.

Michael Greeve, zondag nog eerste in de Grote Prijs van Eindhoven, zette zijn goede reeks resultaten dus door met de zege in de eerste groep, waarin Remco Been met de tienjarige vosmerrie  Mine that Bird! Als derde in de uitslag terechtkwam. Bart Haselbekke werd vierde met de negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire), Sjaak Sleiderink zevende met de bruine hengst Dexter (v. Namelus R x Contender) en Gert-Jan Bruggink achtste met zijn schimmelruin Bas (v. Cartano x Indoctro).

Pim Mulder zegevierde met zijn bruine merrie Celine in de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter). Remco Been reed de zwarte ruin Kanturano naar de achtste positie, Vincent Geerink bezette de negende stek in de uitslag met zijn schimmelhengst Einstein.

Rianne Dijkers finishte als derde in de wedstrijd over 1,20 op tijd voor het CSI*. Met de bruine merrie  Visa-Vie kwam ook zij snelheid tekort ten opzichte van Hasan Senturk die met Gigolo de rapste was. Sjaak Sleiderink reed met de vosruin Ferro naar de vijfde plek en werd gevolgd door Remco Been met Gouverneur en Sander Geerink met Echtweltoff Boogie. Melissa Maatkamp werd negende met Celvana, Mirjam Nijhof tiende met Zorah.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

Meer Springen

SAASVELD – Nuri Dijks (foto) was zaterdag de gevierde man in de klasse Z tijdens Indoor Saasveld. Met Addison (v. Berlin) ging hij nummer twee... (18-10-2017)
OPGLABBEEK – Willem Greve en Sjaak Sleiderink haalden zondag hoofdprijzen weg in het Belgische Opglabbeek hoofdprijzen. Greve won de Grote Prijs over... (16-10-2017)
MICHALOWICE – Sander Geerink beleefde een waar feestweekend in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar sloot het evenement af met een keurige... (16-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - Met de snelheid als de rukwind van donderdag die een stallentent in de lucht blies, reed de 27-jarige Hendrik-Jan Schuttert tijdens CSI... (08-10-2017)
MARIENHEEM - “Dat ging echt hard hè?”, lacht Remco Been. “Richting de laatste hindernis dacht ik: ‘Als dit lukt, lukt alles’.” In rengalop en met... (07-10-2017)
MARIENHEEM - CSI Salland werd vrijdagavond getrakteerd op één van de snelste omlopen die Jeroen Dubbeldam ooit gereden heeft. Hij won de Nijwa Groep... (07-10-2017)
GELSELAAR/GEESTEREN – De Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic is de nieuwe eigenaar van de zesjarige bruine merrie Grande Dinie (v. Eldorado van... (06-10-2017)
MARIENHEEM - Het CSI Salland is donderdagochtend afgebroken nadat de storm twee grote staltenten op het terrein van manege Bartels in Mariënheem... (05-10-2017)
LONNEKER – Roderick van den Engh was vrijdag superieur in de eerste kwalificatieparcoursen voor de finale van de strijd om de Twente Cup springen in... (30-09-2017)
LONNEKER – Maikel Vaanholt in de klasse Z en Bas van der Aa in de klasse ZZ waren maandagavond de eerste winnaars tijdens de 35ste editie van de... (25-09-2017)
SAMORIN - Jeroen Dubbeldam weet weer wat winnen is met zijn topper SFN Zenith (v. Rash x Fuego du Prelet). De wereldkampioen uit Weerselo reed met de... (04-09-2017)
ERMELO – Steven Veldhuis beleefde een prachtige zaterdag tijdens de nationale kampioenschappen springen voor landelijke ruiters in Ermelo. Als... (03-09-2017)
ROOSENDAAL – Bibi van Ooijen overtrof zondag naar eigen zeggen zichzelf in de ‘kleine’ Grote Prijs van Den Goubergh in het Brabantse Roosendaal. Met... (30-08-2017)
TUBBERGEN – Met een schreeuw van vreugde vloog Eric ten Cate dinsdagavond in de barrage van de Schröder Masterclass over de zesde en laatste... (22-08-2017)
TUBBERGEN - Nog één keer per jaar klimt Frank Wiefferink op een paard om te proberen een wedstrijd te winnen. Dat gebeurt als in Tubbergen de Golden... (20-08-2017)
Een muur van steeds hoger opgestapelde blokken met een enorme breedte pronkte zaterdagavond prominent in de springarena op het Centrumplein van... (20-08-2017)
TUBBERGEN - Ze hebben veel gemeen, Tom Brinkman en Jesper Romp. Beiden reden ze bijvoorbeeld voor de BWG Stables, waar ze vanaf het eerste uur de... (19-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)
DUBLIN- De Nederlandse springruiters hebben met de derde plaats in de FEI Nations Cup in Dublin het seizoen heel goed afgesloten en staan bovenaan in... (11-08-2017)