MAARTEN KAMPHUIS NET ALS IN 2017 WINNENDE EIGENAAR

Keldorado beste bij vrij springen

SAASVELD – En weer stond Maarten Kampuis uit Agelo maandagavond vooraan tijdens de prijsuitreiking van de finale van het vrij springen in de Ankerhal in Saasveld. Zijn op 20 april 2015 geboren merrie Keldorado (v. Eldorado van de Zeshoek x Karlstad x Voltaire) won overtuigend in de eindstrijd en was ook alle in 2014 geboren paarden ruim de baas. Een jaar eerder won Kamphuis ook al, toen met de bruine ruin Jadesso H2.

De paardenhandelaar uit Agelo heeft niet direct een antwoord op de opmerking dat het bijna geen toeval meer kan zijn. “Och”, klinkt het bescheiden. “Het blijven jonge paarden en daarmee weet je het nooit. Hier heb je ook gewoon iets geluk bij nodig. Deze heb ik een halfjaar geleden al gekocht voor deze wedstrijd, omdat ik van dezelfde moeder (O’ Ditsy) al een heel goede Carambole had gehad. Dat was It’s Coming, die al eens vierde is geweest in Saasveld. Keldorado kon ik al als tweejarige voor de helft kopen van de fokker, de familie Haarman van de Beltmanshoeve in Wilp.”

Een jaar eerder kocht Kamphuis de winnende Jadesso pas tijdens de voorselectie in de Ankerhal. Het voornemen was om hem kort na de finale in Saasveld aan te bieden op een veiling in Engeland, maar dat ging niet door omdat zich al eerder een Engelse klant voor het talent bij hem meldde. “We moeten nog maar even afwachten of ook Keldorado die kant op gaat.”

Direct het goede gevoel
Maarten Kamphuis zegt direct het goede gevoel te hebben gehad bij Keldorado. “Ze heeft snelle reflexen, een heel goede galop en een meewerkend karakter. Ik heb haar speciaal getraind voor deze wedstrijd. Het begint met een kruisje en vervolgens een laag dubbelsprongetje en je zorgt ervoor dat ze wat conditie krijgt. Gaandeweg heb ik de training uitgebouwd tot drie hindernissen  en liet ik haar een keer in de anderhalve week door zo’n lijntje lopen, waarbij de hoogte van de sprongen langzaam steeds iets meer werd opgevoerd.”

Keldorado ontpopte zich in de Ankerhal tot de uitblinkster van het gezelschap driejarige paarden, dat de topposities van het overall klassement voor haar rekening nam. Met een 9 voor haar galop, drie keer een  8,5 voor reflexen, afdruk en algemene indruk en een  8 voor techniek én voor vermogen kreeg ze de hoogste waardering van de juryleden Joop Aaldering en Freek van der Laan (50,5). Op een punt afstand volgde de ruin  Kensington (v. Etoulon x Odermus R x Ametist) van eigenaar F. Marsman als nummer twee en met dezelfde score werd de merrie Kavello (v. Conect x Carthino Z) van Stal Duivelshof en R. Reinink als derde geplaatst.

Jasmijn-Terma beste van jaargang 2014
Op de vierde plek in de algemene rangschikking belandde, als eerste paard uit de jaargang 2014, de merrie Jasmijn-Terma (v. Namelus R x Canturo x Lupicor) van eigenaar Galaxy International)  met 47,5 punt. De vijfde plek werd gedeeld door de driejarige hengst Kathmandu Dieu (v. Merci van T&L x Lincoln x Nimmerdor W) van Wim Nijenkamp en de een jaar oudere merrie Jill Donna (v. Zambesi x Ustinov x Cobra) van J. en B. Blaauwgeers met beide 47 punten.

In totaal deden twintig kandidaten mee aan de finale. Daaronder twaalf vierjarigen (zeven merries, vier hengsten en een ruin) en acht driejarigen (5 merries en 3 ruinen).

UITSLAG DRIEJARIGE PAARDEN

UITSLAG VIERJARIGE PAARDEN

Foto's  Keldorado (boven) en Jasmijn-Terma ©  Wendy van Dijk/www.wendys.fotoport.nl 

Meer Springen

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)
OLDENBURG – Gerco Schröder greep zondag net naast de zege in de Grote Prijs van Oldenburg. Met de veertienjarige bruine hengst Glock’s Zaranza (v.... (04-11-2018)
LYON – Willem Greve noteerde zondag met zijn veertienjarige bruine hengst Carambole (v. San Patrignano Cassini) de achtste plaats in de rubriek over... (04-11-2018)
SAASVELD – Steven Veldhuis en Bas van der Aa grepen woensdag de zeges in de klasse Z tijdens het maandelijkse springen in de Ankerhal in Saasveld. In... (02-11-2018)
SAINT LO – Annelies Vorsselmans (foto) behaalde zondag met haar twaalfjarige bruine ruin Wilandro 3 (v. Unistar) een fraaie vierde plaats in de Grote... (29-10-2018)
DENEKAMP – Ook tijdens Euregio Indoor Denekamp stond er weer eens geen maat op Remco Been. De Wierdenaar was met Eurocool’s Elstar (v. Duamant de... (27-10-2018)
HELLENDOORN – Twee zussen bleven vrijdagavond net als Edwin Klokman foutloos in de barrage van de sterk bezette Grote Prijs van Hellendoorn over 1,40... (27-10-2018)
ZWOLLE – Wilton Porter (bovenste foto) beleefde zondag een absolute topdag in de IJsselhallen in Zwolle. De pupil en buurman van Jeroen Dubbeldam... (21-10-2018)
AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)