ZESDE EDITIE VANDAAG VAN START BIJ BWG STABLES

Jumping Schröder trekt tal van toppers

TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen van start gegaan. Zondag moet de strijd om de Grote Prijs van Tubbergen het hoogtepunt van de vierdaagse op de fraaie terreinen van de BWG Stables, het domein van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder.

De organisatie heeft ervoor gekozen terug te schakelen naar een evenement op het niveau van een en twee sterren. Vorig jaar werd in Tubbergen nog een CSI3 gehouden. Een bewuste keuze volgens ruiter Tom Brinkman, vanaf het eerste uur samen met collega Jesper Romp verantwoordelijk voor de samenstelling van het deelnemersveld.

“Er zijn hier in de buurt erg veel goede ruiters, die geen paard hebben voor een drie sterrenwedstrijd, maar wel vaak naar een CSI2 gaan. Maar ook internationale topruiters hebben er behoefte aan jongere springpaarden te kunnen uitbrengen op een mooie wedstrijd met een prima entourage als deze.”

Bertram Allen en broers Ehning
Dat blijkt uit het deelnemersveld, dat best imposant genoemd mag worden. Zo kan deze dagen worden genoten van internationale topruiters als de Ier Bertram Allen -de jongste winnaar ooit van het naburige CSI Twente in Geesteren- en verschijnen ook de Duitse wereldtopper Marcus Ehning en zijn broer Johannes in de springpiste. Voeg daarbij namen als die van de Engelsman James Billington en uit eigen land die van Marc Houtzager (foto rechts), Maikel van der Vleuten, Yves Houtackers, Leon Thijssen, Wout-Jan van der Schans, de broers Lucas en Wilton Porter en de voor Jos Lansink actieve tweevoudig nationaal kampioen Frank Schuttert en het moge duidelijk zijn dat een hoog niveau gewaarborgd is.

Ook uit de eigen regio is een breed contingent toppers aanwezig. Onder aanvoering van de op eigen akker acterende broers Ben en Gerco Schröder zijn onder ander anderen Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Remco Been, Eric ten Cate, Conor Drain, Bjorn Egberink, Sander en Vincent Geerink, Bart Haselbekke,Gerben Morsink (bovenste foto), Peter Olthof, Rob Scherphof, Rob Schipper, Hendrik Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Annelies Vorsselmans, Hilde Woudstra en Robert Vos van de partij.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)