ZESDE EDITIE VANDAAG VAN START BIJ BWG STABLES

Jumping Schröder trekt tal van toppers

TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen van start gegaan. Zondag moet de strijd om de Grote Prijs van Tubbergen het hoogtepunt van de vierdaagse op de fraaie terreinen van de BWG Stables, het domein van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder.

De organisatie heeft ervoor gekozen terug te schakelen naar een evenement op het niveau van een en twee sterren. Vorig jaar werd in Tubbergen nog een CSI3 gehouden. Een bewuste keuze volgens ruiter Tom Brinkman, vanaf het eerste uur samen met collega Jesper Romp verantwoordelijk voor de samenstelling van het deelnemersveld.

“Er zijn hier in de buurt erg veel goede ruiters, die geen paard hebben voor een drie sterrenwedstrijd, maar wel vaak naar een CSI2 gaan. Maar ook internationale topruiters hebben er behoefte aan jongere springpaarden te kunnen uitbrengen op een mooie wedstrijd met een prima entourage als deze.”

Bertram Allen en broers Ehning
Dat blijkt uit het deelnemersveld, dat best imposant genoemd mag worden. Zo kan deze dagen worden genoten van internationale topruiters als de Ier Bertram Allen -de jongste winnaar ooit van het naburige CSI Twente in Geesteren- en verschijnen ook de Duitse wereldtopper Marcus Ehning en zijn broer Johannes in de springpiste. Voeg daarbij namen als die van de Engelsman James Billington en uit eigen land die van Marc Houtzager (foto rechts), Maikel van der Vleuten, Yves Houtackers, Leon Thijssen, Wout-Jan van der Schans, de broers Lucas en Wilton Porter en de voor Jos Lansink actieve tweevoudig nationaal kampioen Frank Schuttert en het moge duidelijk zijn dat een hoog niveau gewaarborgd is.

Ook uit de eigen regio is een breed contingent toppers aanwezig. Onder aanvoering van de op eigen akker acterende broers Ben en Gerco Schröder zijn onder ander anderen Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Remco Been, Eric ten Cate, Conor Drain, Bjorn Egberink, Sander en Vincent Geerink, Bart Haselbekke,Gerben Morsink (bovenste foto), Peter Olthof, Rob Scherphof, Rob Schipper, Hendrik Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Annelies Vorsselmans, Hilde Woudstra en Robert Vos van de partij.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)