ZESDE EDITIE VANDAAG VAN START BIJ BWG STABLES

Jumping Schröder trekt tal van toppers

TUBBERGEN – Met de rubriek om de Stal De Sjiem prijs, een wedstrijd over twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 is donderdagochtend de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen van start gegaan. Zondag moet de strijd om de Grote Prijs van Tubbergen het hoogtepunt van de vierdaagse op de fraaie terreinen van de BWG Stables, het domein van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder.

De organisatie heeft ervoor gekozen terug te schakelen naar een evenement op het niveau van een en twee sterren. Vorig jaar werd in Tubbergen nog een CSI3 gehouden. Een bewuste keuze volgens ruiter Tom Brinkman, vanaf het eerste uur samen met collega Jesper Romp verantwoordelijk voor de samenstelling van het deelnemersveld.

“Er zijn hier in de buurt erg veel goede ruiters, die geen paard hebben voor een drie sterrenwedstrijd, maar wel vaak naar een CSI2 gaan. Maar ook internationale topruiters hebben er behoefte aan jongere springpaarden te kunnen uitbrengen op een mooie wedstrijd met een prima entourage als deze.”

Bertram Allen en broers Ehning
Dat blijkt uit het deelnemersveld, dat best imposant genoemd mag worden. Zo kan deze dagen worden genoten van internationale topruiters als de Ier Bertram Allen -de jongste winnaar ooit van het naburige CSI Twente in Geesteren- en verschijnen ook de Duitse wereldtopper Marcus Ehning en zijn broer Johannes in de springpiste. Voeg daarbij namen als die van de Engelsman James Billington en uit eigen land die van Marc Houtzager (foto rechts), Maikel van der Vleuten, Yves Houtackers, Leon Thijssen, Wout-Jan van der Schans, de broers Lucas en Wilton Porter en de voor Jos Lansink actieve tweevoudig nationaal kampioen Frank Schuttert en het moge duidelijk zijn dat een hoog niveau gewaarborgd is.

Ook uit de eigen regio is een breed contingent toppers aanwezig. Onder aanvoering van de op eigen akker acterende broers Ben en Gerco Schröder zijn onder ander anderen Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Remco Been, Eric ten Cate, Conor Drain, Bjorn Egberink, Sander en Vincent Geerink, Bart Haselbekke,Gerben Morsink (bovenste foto), Peter Olthof, Rob Scherphof, Rob Schipper, Hendrik Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henri Stegeman, Annelies Vorsselmans, Hilde Woudstra en Robert Vos van de partij.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)
SOPOT – De springruiters van TeamNL met daarin Willem Greve, zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats... (16-06-2019)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)