ALLEEN MICHAEL GREEVE SNELLER DAN WEERSELOËR MET KENNEDY Z IN EINDSTRIJD MEDIUM TOUR EXLOO

Jeroen Dubbeldam tweede in finale 

EXLOO – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot vrijdagavond de finale van de Medium Tour tijdens het CSI in Exloo met zijn  negenjarige vosruin Kennedy Z (v. Kashmir van Schutterhof) af op de tweede plaats.

Op het parcours over 1,40 meter met barrage was alleen Michael Greeve op de bruine ruin Flambeau (v. Zambesi TN) sneller dan de Weerseloer. Het verschil tussen beiden was 1,72 seconde. “Kennedy sprong goed”, aldus Dubbeldam na afloop. “Het ging hard in de barrage, het was mooie sport. Het is hier sowieso een super concours op een fantastische accommodatie. Je kunt hier rijden in een geweldig grote ring en er zijn prima voorterreinen. Deze locatie is geschikt genoeg voor elk groot evenement.”

Genieten deed Jeroen Dubbeldam ook van zijn vosruin. “Kennedy heb ik nog niet zo lang, sinds eind vorig jaar, ik ken hem nog niet zo goed. Hij is van mensen uit Amerika. Maar gezien wat ik tot nu toe met hem heb kunnen doen, lijkt het wel een talentvol paard.”

Oak Grove’s Carlyle
Kennedy is in Weerselo stalgenoot van onder meer de twaalfjarige bruine ruin Oak Grove’s Carlyle (v. Casall Ask x Corrado), waarmee Jeroen Dubbeldam volgend jaar in Tokyo een gooi hoopt te doen naar zijn tweede Olympische titel. Of dat kan, hangt in belangrijke mate af van de bereidheid van de eigenaren van Gestüt Eichenhain om de ruin ook volgend jaar ter beschikking te stellen aan de Twentse topruiter.

Jeroen Dubbeldam: “Mondeling is me gezegd dat het in principe de bedoeling is dat Carlyle bij me blijft, maar daar hangen geen contracten aan. Als er een bod komt en Carlyle goed verkocht kan worden, is het aan de eigenaar of hij ja of nee zegt. Je weet nooit wat er gebeurt als dingen spannend worden.”
  
Onder de acht combinaties die ook in de tweede omloop foutloos bleven waren ook Britt Wiefferink met der vijftienjarige schimmelruin Alpha VDL (zevende) en Kirsten Rikkert met de tienjarige vosmerrie Famariloma (achtste).

In de rubriek over twee fasen voor de Small Tour (1,35 meter) reed Bas van der Aa met zijn tien jaar oude vosmerrie Fantasy Colada (v. Azteca VDL) naar de vierde positie. Thijmen Vos met de donkerbruine ruin Theo 149 werd zevende, Sander Geerink met de bruine hengst Jacobus S negende.

Steven Veldhuis
Steven Veldhuis legde in de Grote Prijs van het CSI1 in Exloo beslag op de vierde plaats. Veldhuis zadelde daarvoor zijn zes jaar jonge bruine hengst Equuus Tame (v. Classic Bois Margot). Thijmen Vos finishte als zesde met zijn veertienjarige bruine ruin Calgary 56 (v.Carinjo). De overwinning ging naar Dennis van den Brink met zijn donkere vosruin I Am (v. Etoulon).

In de rubriek op tijd voor vijf- en zesjarige paarden op tijd greep Sander Geerink met de in 2015 geboren schimmelmerrie Kilimanjaro de vierde prijs. Hij werd direct gevolgd door Steven Veldhuis met de eveneens vijfjarige vosruin Kansas. Jeroen Dubbeldam volgde op de zevende plek met de zesjarige donkerbruine merrie Just D  en Bas van der Aa sloot de proef als achtste af met de vijfjarige donkerbruine ruin Lake Louis Z. 

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse... (18-10-2020)
WIERDEN – De 43ste editie van Indoor Wierden gaat niet door. De organiserende vereniging Eschruiters heeft dit zaterdag besloten vanwege het... (18-10-2020)
IJSSELMUIDEN – Conor Drain legde zaterdag beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van IIsselmuiden. Met Dialetto moest hij op het parcours over... (11-10-2020)
ENSCHEDE – Meer dan ooit is de paardensport voor Marjolein Heuvelmans een hobby, waarin ze ontspanning vindt als uitlaatklep voor haar dagelijkse... (09-10-2020)
OLIVA – Willem Greve legde vrijdag met zijn tienjarige donkere ruin Faro (v. Calvaro FC) beslag op een keurige derde plaats in de rubriek met twee... (09-10-2020)
SAASVELD – Als de uitslagen van het springen in de Ankerhal te Saasveld (SAS) van woensdag een voorteken zijn, kunnen liefhebbers van de paardenport... (08-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
OLIVA – Remco Been deed een dag na zijn zege in de kwalificatie voor de Grote Prijs van MET Oliva opnieuw van zich spreken met Holland van de... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
MARIËNHEEM – De eerste editie van de Roelofsen Horsetrucks Winter Classics van dit seizoen leverde zaterdag in Mariënheem in de eerste drie rubrieken... (04-10-2020)
VALENCIA – Remco Been en Willem Greve boekten zaterdag allebei een fraaie zege tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. (03-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af precies twintig jaar nadat hij met de eigenzinnige schimmel De Sjiem historie schreef met het winnen van de Olympische... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Precies twintig jaar nadat hij in Sydney met De Sjiem goud veroverde tijdens de Olympische Spelen, stond Jeroen Dubbeldam opnieuw... (01-10-2020)
MARIËNHEEM – Op de dag af twintig jaar nadat Jeroen Dubbeldam met zijn bij leven al legendarische schimmel De Sjiem in Sydney als debutant een... (01-10-2020)
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis reed zich behoorlijk in de kijker op de eerste dag van Nationaal Indoor Salland. De Holtenaar was dinsdag goed voor... (30-09-2020)
DELDENERBROEK – De twee paarden, die Sjaak Sleiderink reed voor het Sportpaardenfonds Nederland (SFN II) zetten hun loopbaan voort onder het zadel... (29-09-2020)
LIER – Eric ten Cate legde zondag met zijn zevenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plaats in de Grote Prijs van... (27-09-2020)
LIER – Gerben Morsink deed ook vrijdag en zaterdag weer vooraan mee tijdens het concours hippique in het Belgische Lier. (26-09-2020)
LIER – Gerben Morsink heeft kennelijk weinig moeite om tijdens een concours hippique in het goede ritme te komen. Net als twee weken eerder in... (24-09-2020)