GERCO SCHRÖDER VIERDE , KIRSTEN RIKKERT ZELFS TWEE KEER

Jeroen Dubbeldam dicht bij de zege

TUBBERGEN – Jeroen Dubbeldam bleef donderdag niet verwijderd van een mooie zege in de Big Tour (1.45 meter) van Jumping Schröder, tevens de eerste kwalificatie Grote Prijs van het CSI3* van komende zondag. Alleen landgenoot Leon Thijssen bleef de regerend wereldkampioen met de KWPN’er Cristello 2 (v. Numero Uno) in een tijd van 62,25 seconde de baas. Met zijn twaalfjarige vosmerrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) werd Dubbeldam tweede in 62,86 seconde.

Achter Patrick Lemmen, die na 63,86 seconde door de finish kwam met Ideaal (v. Andiamo) eindigde Gerco Schröder met zijn tienjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno, op foto onder) als vierde (64,68). Remco Been finishte met zijn dertienjarige donkerbruine hengst Allegro (v. Cobra) als zesde, Conor Drain met zijn achtjarige donkerbruine merrie Forever als zevende.

Albert Zoer superieur
De afsluitende rubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour van het C SI3* werd gewonnen door een superieure Albert Zoer met Florian, de KWPN-hengst van Zirocco Blue VDL. Zoer was liefst 3,41 seconden dan de nummer twee, Dennis van den Brink met de hengst Frasier (v. Carambole). Die werd op zijn beurt gevolgd door Jens van Grunsven met Doma Sue.
Kirsten Rikkert bleef met haar vijftienjarige vosmerrie Winde RAG (v. Sheraton) net buiten het podium en eindigde als vierde. Ook Madée Schuttenbeld met de bruine ruin Piccolo R (zevende), Hilde Woudstra met de schimmelmerrie Titania (achtste) en Bas van der Aa met de vosruin Calgary (tiende) stelden een plekje binnen de top tien veilig.

Geen Twentse zege
Lang leek het erop dat de overwinning in de proef over 1,35 meter in de Small Tour van het CSI3* in Twente zou blijven. Kirsten Rikkert reed met haar dertienjarige bruine ruin Colandro 4 (v. Colander) een mooie rit, goed voor een tijd van 67,77 seconde wat uiteindelijk de vierde tijd opleverde. Pas ruiter nummer 59 Bart Bles met de 10-jarige Pandora (v. Perigueux) reed sneller in 65,85 seconde. Bles bleef echter niet lang aan de leiding, want de Duitse amazone Kathrin Stolmeijer dook met haar prachtige schimmelmerrie Dedicasse (v. Ugano Sitte) bijna drie seconden onder zijn tijd. Haar 62,92 seconde bleek goed voor de zege. Micky Morssinkhof nestelde zich met Elianca (v. Carthino Z) in 67,00 op een mooie derde plaats. Tom Brinkman werd vijfde met de negenjarige bruine merrie Ela K en Fabiënne Roelofsen tiende met de dertienjarige schimmelruin Alonso.

De aftrap voor de internationale deelnemers, de wedstrijd over 1,30 meter in de Big Tour van het CSI1* was meteen een kwalificatie voor de ‘kleine’ Grote Prijs. Die leverde een volledig Nederlands podium op, met op de hoogste trede Patrick Lemmen die de dertienjarige KWPN’er Alberto (v. R-Vinkenburgh) onder het zadel had. Lemmen was met de ervaren Alberto bijna een seconde sneller dan supertalent Sanne Thijssen met de Zangersheide gefokte No Fear v. Tichelrij Z (v. Numero Uno). De derde plaats was voor haar geroutineerde vader Leon met Punjab (v. Perigueux).
Remco Been met de bruine ruin Gouverneur (vijfde), Sven Peters met de vosmerrie Chanel (achtste) en Bart Haselbekke met de bruine ruin Dorus (negende) haalden een klassering binnen de eerste tien.

Foto Gerco Schröder met Glock's Debalia (onder) © www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)