SANDER GEERINK GRIJPT ZEGE IN RUBRIEK OP TIJD

Jan Schuttert tweede in ‘kleine’ GP

TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine hengst A S Bombay van de zege had kunnen afhouden in de strijd om de ‘kleine’ Grand Prix van het CSI1 om de Kuipers Logistics Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het lukte de Ommenaar niet, maar met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) bezette Schuttert wel fraai de tweede plaats.

Het verschil tussen de twee toppers bedroeg 0,77 seconde in het voordeel van Van der Schans. Julian de Boer eiste met Chadellano PS de derde plek op. Voor Sander Geerink, met de tien jaar oude bruine ruin Easter nog even leider in de wedstrijd, resteerde bij het opmaken van de finale uitslag de vijfde positie. Ook Frank Schuttert plaatste zich met Girocco D l voor de extra rondgang, maar liet die schieten. Hij werd vijftiende.

Met afstand de beste
Geerink was eerder op de dag wel met afstand de beste geweest in de strijd om de Auto Haarhuis/Riwald Prijs, een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de bruine merrie Pandora 258 (v. Pregieux) reed hij op een haar na twee volle seconden weg bij Micky Morssinkhof met Elianca en precies twee tellen bij Rob Schipper met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v. Boss). Eric ten Cate sloot de proef als vijfde af met zijn ervaren schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue).

In de finale van de Medium Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs moest de volledige concurrentie het afleggen tegen de in Tubbergen succesvolle Belg Boy-Adrian van Gelderen met zijn vosruin Davis Z. Maikel van der Vleuten met Canisha en Kevin Jochems met Famous H eisten de volgende ereplaatsen op. De plekken vier tot en met zes werden ingenomen door achtereenvolgens Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS, Hessel Hoekstra met Mithney Z en Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky.

Tweede triomf
Kristian Houwen boekte zijn tweede triomf op de terreinen van de broers Schröder met Il Magnifico in de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1 om de Bolk Transport/Auto Bas Prijs. Ties Rothstegge was de enige, die hem op snelheid goed kon volgen en verloor met zijn donkerbruine ruin Ivar R slechts 0,21 seconde. Daniela Mühlenbeck werd met Adwiga M derde op bijna drie seconden van de winnaar. Vincent Geerink werd keurig vierde met zijn schimmelruin Iniesta, Hilde Woudstra zevende met de schmmelmerrie Isabella-S en Marije Nijhof tiende met de zwartbruine ruin Gangster.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Jan Schuttert met Good Farming HS en Sander Geerink met Pandora © www.fototrailer.nl

https://results.scgvisual.com/2019/tubbergen/     

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)