SANDER GEERINK GRIJPT ZEGE IN RUBRIEK OP TIJD

Jan Schuttert tweede in ‘kleine’ GP

TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine hengst A S Bombay van de zege had kunnen afhouden in de strijd om de ‘kleine’ Grand Prix van het CSI1 om de Kuipers Logistics Prijs tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het lukte de Ommenaar niet, maar met zijn achtjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) bezette Schuttert wel fraai de tweede plaats.

Het verschil tussen de twee toppers bedroeg 0,77 seconde in het voordeel van Van der Schans. Julian de Boer eiste met Chadellano PS de derde plek op. Voor Sander Geerink, met de tien jaar oude bruine ruin Easter nog even leider in de wedstrijd, resteerde bij het opmaken van de finale uitslag de vijfde positie. Ook Frank Schuttert plaatste zich met Girocco D l voor de extra rondgang, maar liet die schieten. Hij werd vijftiende.

Met afstand de beste
Geerink was eerder op de dag wel met afstand de beste geweest in de strijd om de Auto Haarhuis/Riwald Prijs, een rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de bruine merrie Pandora 258 (v. Pregieux) reed hij op een haar na twee volle seconden weg bij Micky Morssinkhof met Elianca en precies twee tellen bij Rob Schipper met zijn negenjarige bruine merrie Famke (v. Boss). Eric ten Cate sloot de proef als vijfde af met zijn ervaren schimmelhengst Blue Sky (v. Mr. Blue).

In de finale van de Medium Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs moest de volledige concurrentie het afleggen tegen de in Tubbergen succesvolle Belg Boy-Adrian van Gelderen met zijn vosruin Davis Z. Maikel van der Vleuten met Canisha en Kevin Jochems met Famous H eisten de volgende ereplaatsen op. De plekken vier tot en met zes werden ingenomen door achtereenvolgens Hendrik Jan Schuttert met Balboa HS, Hessel Hoekstra met Mithney Z en Gerco Schröder met Glock’s Dobelensky.

Tweede triomf
Kristian Houwen boekte zijn tweede triomf op de terreinen van de broers Schröder met Il Magnifico in de rubriek over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1 om de Bolk Transport/Auto Bas Prijs. Ties Rothstegge was de enige, die hem op snelheid goed kon volgen en verloor met zijn donkerbruine ruin Ivar R slechts 0,21 seconde. Daniela Mühlenbeck werd met Adwiga M derde op bijna drie seconden van de winnaar. Vincent Geerink werd keurig vierde met zijn schimmelruin Iniesta, Hilde Woudstra zevende met de schmmelmerrie Isabella-S en Marije Nijhof tiende met de zwartbruine ruin Gangster.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Jan Schuttert met Good Farming HS en Sander Geerink met Pandora © www.fototrailer.nl

https://results.scgvisual.com/2019/tubbergen/     

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)