ZEGE BIJ KHJ MIDWEEK SPRINGEN IN DE HOFFMEIJER

Isabelle van Straaten overtuigt

AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig in Ruurlo woonachtige amazone uit Den Haam was met Olmo overtuigend de snelste foutloze deelnemer in de klasse Z/ZZ bij het KHJ Midweek Springen in manege De Hoffmeijer.

Van Straaten klopte in de middagsessie Zoї Snels op Layton met een verschil van bijna een volle seconde en werd achter Joey Lansink met Chakira Z zelf ook nog eens vierde met Icebreaker B. Ze was sneller dan My Relander, die in de avonduren met Expert de zege naar zich toe trok in de klasse ZZ en nummer twee Chris Hagenvoort met G-Star bijna vijf tellen achter zich liet. Een rubriek eerder won Hagenvoort wel de Z met Gratia Utopia, voor Frank Buitenhuis met Flow.

Veldhuis, Geerink en Nijhof
Steven Veldhuis reed in de ochtend met Faithful SU N naar een superieure zege in de klasse M. My Relander met Callup en Britt ter Harmsel met Donkosack EB volgden op ruime afstand. Sander Geerink was ’s middags de sterkste in deze klasse. Met Jacobus S bleef hij ook Zoї Snels met Hamilton en Nadine Kassner met Contharmitage B voor.
Marije Nijhof boekte ’s avonds een dubbele zege. In een gecombineerde rubriek M en Z werd ze zowel eerste als tweede met Gangster, waarmee ze in beide klassen uitkwam. Daphne Tijhuis bleef met Heros D nog het dichtst in haar buurt.

Ook in de klasse L werd drie keer gestart. In de avondrubriek was Carmen Leussink met Ferdy de snelste deelnemer van de dag. Jacobien Molenkamp met Sansollar en Anne Manenschijn met Escobar werden tweede en derde. Zoї Snels zette met Chacca Contouet PS de middagproef op zijn naam en verwees daarbij Sander Geerink met Juweel EB en Laura Spekenbrink met Happy van Speekenbeek naar de plekken twee en drie. ’s Ochtends moest Steven Veldhuis met Faithful SU N alleen zijn meerdere erkennen in Joël Lustenberger met Jillz. Britt ter Harmsel werd netjes derde met Caleandro D’Hotot ZEB.

De rubrieken in de klasse B werden een prooi voor achtereenvolgens Britt Wevers met Quality Time (75,5 stijlpunt), Kim Zondag met Evielana W (70,5) en Maud Schreijer met Zeferino Vdk (73).

Uitdagende proeven
De nieuwe parcoursbouwer Arno Zegers tekende voor uitdagende proeven tijdens de eerste editie van het nieuwe seizoen van het KHJ Midweek Springen, dat met 300 starts een mooi begin begin kende. De tweede wedstrijd in de reeks staat op de agenda voor 19 november.

Archieffoto’s Isabelle van Straaten (boven) en Chris Hagenvoort © www.fototrailer.nl

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)