ZEGE BIJ KHJ MIDWEEK SPRINGEN IN DE HOFFMEIJER

Isabelle van Straaten overtuigt

AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig in Ruurlo woonachtige amazone uit Den Haam was met Olmo overtuigend de snelste foutloze deelnemer in de klasse Z/ZZ bij het KHJ Midweek Springen in manege De Hoffmeijer.

Van Straaten klopte in de middagsessie Zoї Snels op Layton met een verschil van bijna een volle seconde en werd achter Joey Lansink met Chakira Z zelf ook nog eens vierde met Icebreaker B. Ze was sneller dan My Relander, die in de avonduren met Expert de zege naar zich toe trok in de klasse ZZ en nummer twee Chris Hagenvoort met G-Star bijna vijf tellen achter zich liet. Een rubriek eerder won Hagenvoort wel de Z met Gratia Utopia, voor Frank Buitenhuis met Flow.

Veldhuis, Geerink en Nijhof
Steven Veldhuis reed in de ochtend met Faithful SU N naar een superieure zege in de klasse M. My Relander met Callup en Britt ter Harmsel met Donkosack EB volgden op ruime afstand. Sander Geerink was ’s middags de sterkste in deze klasse. Met Jacobus S bleef hij ook Zoї Snels met Hamilton en Nadine Kassner met Contharmitage B voor.
Marije Nijhof boekte ’s avonds een dubbele zege. In een gecombineerde rubriek M en Z werd ze zowel eerste als tweede met Gangster, waarmee ze in beide klassen uitkwam. Daphne Tijhuis bleef met Heros D nog het dichtst in haar buurt.

Ook in de klasse L werd drie keer gestart. In de avondrubriek was Carmen Leussink met Ferdy de snelste deelnemer van de dag. Jacobien Molenkamp met Sansollar en Anne Manenschijn met Escobar werden tweede en derde. Zoї Snels zette met Chacca Contouet PS de middagproef op zijn naam en verwees daarbij Sander Geerink met Juweel EB en Laura Spekenbrink met Happy van Speekenbeek naar de plekken twee en drie. ’s Ochtends moest Steven Veldhuis met Faithful SU N alleen zijn meerdere erkennen in Joël Lustenberger met Jillz. Britt ter Harmsel werd netjes derde met Caleandro D’Hotot ZEB.

De rubrieken in de klasse B werden een prooi voor achtereenvolgens Britt Wevers met Quality Time (75,5 stijlpunt), Kim Zondag met Evielana W (70,5) en Maud Schreijer met Zeferino Vdk (73).

Uitdagende proeven
De nieuwe parcoursbouwer Arno Zegers tekende voor uitdagende proeven tijdens de eerste editie van het nieuwe seizoen van het KHJ Midweek Springen, dat met 300 starts een mooi begin begin kende. De tweede wedstrijd in de reeks staat op de agenda voor 19 november.

Archieffoto’s Isabelle van Straaten (boven) en Chris Hagenvoort © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)