GERCO SCHRÖDER, GERBEN MORSINK EN SJAAK SLEIDERINK ONDER DEELNEMERS IN ANKERHAL

Indoor Saasveld: ‘nationale’ Grote Prijs

SAASVELD – Indoor Saasveld beleeft vrijdag 12 oktober de primeur van een nationale rubriek over 1,40 meter om de Nordemeule Grote Prijs van Saasveld. De organisatie van het evenement voegt daarmee weer een dimensie toe aan het traditierijke concours. Tal van toppers uit de regio en ver daarbuiten maken hun opwachting in de Ankerhal.

Onder anderen Gerco Schröder, Gerben Morsink, Sjaak Sleiderink, Conor Drain, Kirsten Rikkert, Anne-Liza Makkinga, Josta van Straaten, Vasco Campana, Ellen Zwijnenberg, Britt en Maud Wiefferink en Iris Hakvoort doen een gooi naar de hoofdprijs van 450 euro in de hoofdrubriek van de achtdaagse van De Molenruiters uit Saasveld, die daarmee weer een stapje voorwaarts zetten in het streven het evenement elk jaar wat te laten groeien.

Steeds iets groter
“Het is heel leuk om te merken hoe alles in progressie is”, vertelt Mareille Lentfert van De Molenruiters. “Deelnemers komen ook van steeds verder weg en dat is voor ons natuurlijk een mooie stimulans. Anderzijds willen we ook de lokale ruiters blijven stimuleren zichzelf te verbeteren We zijn al een aantal jaren bezig steeds iets groter te worden en dat lukt aardig. Volgend jaar willen we opnieuw een nieuw element toevoegen, waarbij we denken aan een rubriek 40plus of een proef voor jonge paarden.”

Net als de afgelopen jaren heeft de organisatie weer vele mooie extra prijzen als dekens, paardenartikelen en clinics van bekende ruiters beschikbaar voor combinaties op alle niveaus. “Vorig jaar hebben bijvoorbeeld Wesley Mulder en Don Willemsen gastlessen verzorgd. Dat gaan we nu in een wat andere vorm doen. Sjaak Sleiderink en Don Willemsen vormen nu bij de rubrieken voor pony’s en in twee B-proeven  de gastjury, waarbij iedereen feedback krijgt na zijn of haar rit.”

In herfstsferen
Indoor Saasveld staat op de kalender van zaterdag 6 tot en met 14 oktober.  De Ankerhal wordt daarvoor weer omgetoverd in een gezellige manege in herfstsferen. Zaterdag 6 oktober is er eerst de mogelijkheid om te oefenen en de paarden weer te laten wennen aan het springen in een hal. Vanaf 09.00 uur staat het parcours klaar en kan er op elke gewenste hoogte gesprongen worden.

Op zondag 7 oktober wordt begonnen met de klasse BB (80 en 90 cm) voor de combinaties waarvan de ruiter en/of het paard nog niet zo veel ervaring heeft. Daarna staat een rubriek klasse B op het programma. Maandag 8 oktober zijn er, net als op woensdagavond 10 oktober, rubrieken voor de klassen B en L. Donderdag 11 oktober is er wederom een rubriek klasse L en tevens een parcours voor de klasse M.

De hogere klassen komen vrijdag aan bod. Dan is het de beurt aan de klassen M, Z en ZZ, alvorens het geweld losbarst in de strijd om de Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter met barrage worden verreden.

Op zaterdag 13 oktober zijn er weer rubrieken in de klassen BB, B en L, waarna Indoor Saasveld zondag 14 oktober wordt besloten met de ponyruiters. De entree is alle dagen gratis.

Programma
Zaterdag 6 oktober              09.00 uur        Oefenspringen alle hoogtes
Zondag 7 oktober                09.00 uur        Paarden klasse BB 80 en 90 cm en klasse B
Maandag 8 oktober             18.00 uur        Paarden klasse B en  L
Woensdag 10 oktober         18.00 uur        Paarden klasse B en L
Donderdag 11 oktober         18.00 uur        Paarden klasse L  en M
Vrijdag 12 oktober               12.00 uur        Paarden klasse M, Z, ZZ
                                                                         Nordemeule Grote Prijs van Saasveld 1,40 meter
Zaterdag 13 oktober            09.00 uur        Paarden klasse BB en B en L
Zondag 14 oktober              09.00 uur        Pony’s klasse BB, B, L, M, Z en ZZ

Meer informatie is te vinden op www.molenruiters-saasveld.nl en op www.startlijsten.nl

Foto Gerco Schröder (boven) © Global Champions Tour
Foto Sjaak Sleiderink ©Kiek4Fun

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)