Imposant veld bij CH Albergen

ALBERGEN – Een imposant en bomvol veld aan ruiters en amazones gaat de komende dagen van start tijdens het concours hippique van Het Twentse Ros uit Albergen. Het evenement wordt van donderdag tot en met zondag ook dit jaar weer afgewerkt op de fraaie terreinen van het Erve Maathuis in Geesteren. Onder aanvoering van de internationale toppers Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink komt ongeveer iedereen in actie, die in de regio Twente enige naam heeft.

Hoogtepunt van het concours is de strijd om de Grote Prijs van Albergen over 1,40 meter, waarvoor liefst zeventig ruiters en amazones uit het hele land hebben ingeschreven. Onder hen behalve Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink bekende namen als die van Pia-Luisa Aufrecht, de in puike vorm verkerende Remco Been, Tom Brinkman, Jeanette Corbeek, Conor Drain, Bjorn Egberink, Vincent Geerink, Bart Haselbekke, Vicky Helthuis, Wendy Ligtenberg, Wesley Mulder, Ben Schröder, Hendrik Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Eric ten Cate, Liza Tiebot, Bas van der Aa, Willy van der Ham, Josta van Straaten, Steven Veldhuis, Judith Vetker, Britt Wiefferink en Ellen Zwijnenberg.

Alleen al bij het springen voor paarden komen meer dan 1500 combinaties voorbij. Verder komen nog 500 pony’s  in de ring en verder zijn ook de proeven in de dressuur compleet vol.

Op vrijdagmiddag  wordt in alle klassen gesprongen vanaf de klassen B tot en met Z. Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt er - op zaterdag - weer een wedstrijd voor de BWG Competitie voor jonge paarden verreden. Tijdens Jumping Schröder volgt eind volgende maand de tweede aflevering voor het klassement en worden het beste vier- en beste vijfjarige paard gehuldigd. De vierjarige paarden zijn er voor het eerst bij, wat het concours voor handelaren en fokkers extra interessant maakt.

Zaterdag wordt er tevens gesprongen in de klassen L en M paarden en L tot en met ZZ bij de pony’s. Ook staat de strijd om de Hartog Bokaal op de agenda, die wordt gejureerd door een bekende paardenman of -vrouw. 

Open Twents kampioenschap dames
De zaterdagmiddag wordt afgesloten met het Open Twents kampioenschap springen voor dames, dat pas voor de tweede keer wordt verreden.

Op zaterdag komen eveneens de deelnemers in de dressuur bij de paarden in actie. In die discipline is het zondag de beurt aan de ponyruiters. 

Op de afsluitende zondag wordt eerst in de klassen B en L door liefst 200 combinaties bij de pony’s om de prijzen gesprongen. Bij de paarden bijten dan de deelnemers in de klassen Z en ZZ het spits af.
’s Middags zijn de bixiewedstrijden voor de beginnende ponyruiters en -amazones.
Voor de kampioen en overige prijswinnaars liggen mooie prijzen klaar, zoals een een horloge en een professionele fotoschoot.

Kinderdorp met bioscoop
Ook dit jaar wordt veel aandacht geschonken  aan het kinderdorp met een echte bioscoop en een zandbak . Op zondag wordt er weer geschminkt en is een clown aanwezig. Manege Het Twentsche Veld verzorgt voor alle kinderen gratis ponyritjes.

Vanaf vrijdagmiddag zijn ongeveer 25 standhouders aanwezig met zeer uitlopende producten van paardentuig en schoonmaakmiddelen tot wijnen.
Zoals gebruikelijk is de entree bij het CH Albergen alle dagen gratis en kosten de consumpties slechts 1 euro.

Wie wil genieten van topsport en van gezelligheid houdt, is van donderdag 14 tot en met zondag 17 april van harte welkom op het Erve Maathuis aan de Denekamperweg in Geesteren.

Op de foto de winnaar van de Grote Prijs van vorig jaar, Robert Vos met Armagedon. Foto van Jet Bonvanie/Kiek4Fun.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)